Γιατί όλοι μιλούν για τα βιβλία της Κολίν Χούβερ;

Η Colleen Hoover μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας. Και έτσι ξαφνικά, πάθαμε εμμονή.

Διαβάζουμε το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Και πάντα θέλουμε ακόμη ένα. Κι ακόμη ένα.

Πόσα, όμως, γνωρίζουμε για τη συγγραφέα τα βιβλία της οποίας έχουν αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των New York Times κι έχουν γίνει παγκόσμια best sellers;

H Colleen Hoover γεννήθηκε το 1979 στο Τέξας. To 2000 -δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο- παντρεύτηκε τον εφηβικό της έρωτα με τον οποίο έχει αποκτήσει και τρεις γιους.

Έκτοτε, ξεκίνησε να εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός ενώ σε μια ανάρτηση που έκανε και η ίδια το 2010 περνούσε αρκετές δυσκολίες -κυρίως οικονομικές. Πάντα, όμως, της άρεσε να γράφει ιστορίες.

Άλλωστε το γράψιμο για εκείνη αποτελούσε πάντα μια διέξοδο. Εκεί που έβρισε πάντα τη μεγαλύτερη χαρά. Ήταν εκείνη η στιγμή που ικανοποιούνταν σε ένα βαθύ, προσωπικό επίπεδο. Για άλλους, μπορεί να είναι η ζωγραφική, μια βόλτα με το ποδήλατο, το διάβασμα ή το ψάρεμα. Για την Colleen Hoover ήταν το γράψιμο.

Έτσι, λοιπόν, τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Slammed, το οποίο έκανε αυτοέκδοση. Δηλαδή το ανέβασε η ίδια στην Amazon. Και διαδόθηκε τόσο πολύ στόμα με στόμα που κατάφερε να μπει στη λίστα των New York Times.

Ακολούθησαν πολλά ακόμη βιβλία, τα οποία πούλησαν χιλιάδες αντίτυπα.

Tα βιβλία της πουλούσαν με τον παραδοσιακό τρόπο, από στόμα σε στόμα. Όπως έχει αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της, χρησιμοποιούσε τα εργαλεία της Amazon ώστε να παρακολουθεί τις πωλήσεις του βιβλίου. Και μαζί με τον σύζυγό της, τις παρακολουθούσαν κάθε μέρα και όπως θυμάται η συγγραφέας έλεγαν: «Έξι άτομα αγόρασαν το βιβλίο» και αυτός ο αριθμός διαρκώς ανέβηκε και γινόταν εκατοντάδες.

Το 2016 κυκλοφόρησε αυτό που η ίδια χαρακτήρισε το πιο δύσκολο βιβλίο της, το Τελειώνει με εμάς. Κι αυτό γιατί βασίστηκε σε προσωπικά βιώματα μέσα από την οικογένειά της. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2021 το ανακάλυψε το booktok και το εκτίναξε σε όλες τις λίστες με τα best seller.

Έχουν κάτι μαγικό οι ιστορίες της Colleen Hoover. Είναι εθιστικές. Σε συνεπαίρνουν με έναν μοναδικό τρόπο, αφήνοντας πάνω σου το αποτύπωμά τους τις επόμενες μέρες, είτε ως σκέψεις που διαρκώς τριγυρίζουν στο μυαλό, είτε σαν ένα πετραδάκι που έχει σταθεί επίμονα στην καρδιά σου και δεν λέει να φύγουν.

Πρόκειται κατά κόρον για ρομαντικές ιστορίες. Αλλά δεν είναι μόνο ρομαντικές. Γιατί κανείς δεν ζει απλά μια ρομαντική ζωή. Κανενός η ιστορία δεν είναι μόνο μυστήριο ή αγωνία. Οι ζωές μας αποτελούν ένα κράμα από διάφορα στοιχεία. Έχει τα πάνω και τα κάτω της, έχει δράμα, έχει όμως και αγάπη και αποδοχή.

Για αυτό και οι ιστορίες της Colleen Hoover μας αγγίζουν. Και περιμένουμε κάθε φορά την επόμενη ιστορία της.

Σε συνέντευξή της, η συγγραφέας ανέφερε πως ο άνθρωπος που την κινητοποιεί και ο άνθρωπος που διαβάζει πρώτος το κάθε κεφάλαιο που γράφει είναι η μαμά της.

Όσον αφορά στον δικό της ορισμό για την επιτυχία…. Η ίδια δηλώνει πως είναι η ευτυχία. Την ευτυχία κυνηγάει και για αυτό δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευγνώμων στη ζωή της.

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν:

Τελειώνει με εμάς

Πληγωμένες καρδιές

Το ημερολόγιο της Βέριτι

Σκοτεινή αγάπη

Διαβάστε επίσης:

13 βιβλία στην κορυφή του TikTok και στη λίστα με τα ευπώλητα σε όλο τον κόσμο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *