Παρουσίαση της Ελεονώρας Μελέτη για το βιβλίο της «Γυναίκα ψάχνει…»

Η Ελεονώρα Μελέτη σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση του πρώτου της βιβλίου «Γυναίκα ψάχνει…».

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Θέατρο Αθηνά (Δεριγνύ 10, Αθήνα), η Ελεονώρα Μελέτη παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο «Γυναίκα ψάχνει…» και σας περιμένουμε να γίνουμε μια όμορφη παρέα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Κάντε δωρεάν την κράτησή σας εδώ

Σας προσκαλούμε σε μια συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα στην προσπάθεια της να βρει την ταυτότητα της ανάμεσα στα στερεότυπα.

Μαζί της οι:
Κατερίνα Γκαγκάκη- Επικοινωνιολόγος
Δέσποινα Καμπούρη- Δημοσιογράφος
Δήμητρα Λαζαράτου- Ιδιοκτήτρια της Εταιρίας Marketing & Επικοινωνίας DIALOGUE
Φρόσω Φωτεινάκη- Ψυχολόγος
Συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη

Η Ελεονώρα Μελέτη, ορμώμενη από τις προσωπικές της εμπειρίες, μιλάει για τα κοινωνικά στερεότυπα και όλα εκείνα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα εξαιτίας τους, δίνοντας ένα μήνυμα: καθεμία πρέπει να είναι αποδεκτή όπως ακριβώς είναι, με τις επιλογές της και όλα της τα συναισθήματα.

παρουσίαση Μελέτη

«Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα γυναίκες. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δεν χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη. Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς».

Μέσα από τη βιωματική αφήγηση, το βιβλίο πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα, όταν δεν ακολουθεί τα στερεότυπα. Την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο, τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσα από τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας. Μπορεί ως άνθρωποι να μην αλλάζουμε ριζικά, ωστόσο καλούμαστε λόγω των συνθηκών να μάθουμε να ερμηνεύουμε τους εαυτούς μας και τις καταστάσεις μέσα από ένα νέο πρίσμα.

«Ο λόγος που αποφάσισα να τοποθετηθώ ανοιχτά για θέματα τόσο λεπτά και προσωπικά, όπως οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος και η μητρότητα, είναι γιατί ανακάλυψα με το πέρασμα του χρόνου πως τελικά αυτά καθόλου δεν βιώνονται ως προσωπικά, αλλά περισσότερο ως οικογενειακά ή ακόμα και κοινωνικά ζητήματα, αν όχι οικουμενικά, συχνά με έναν τρόπο που φωνάζει από μακριά πόσο ασφυκτιούν ακόμα και οι ίδιες οι έννοιες που εκπροσωπούν, μέσα στα στενά καλούπια της διαχρονικά λαξευμένης κοινής γνώμης».

Πληροφορίες:

Πότε; 26 Οκτωβρίου στις 19:00 (Ώρα προσέλευσης: 18.15).
Πού; Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10
Δωρεάν κράτηση στο viva.gr

Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες, με το εισιτήριο σας μπορείτε να προσέλθετε στην αίθουσα και να καθίσετε σε οποιαδήποτε θέση επιθυμείτε από την 8η σειρά και πίσω.

Για την είσοδό σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή πιστοποιητικού νόσησης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *