7 καλά αστυνομικά που ίσως δεν έχεις διαβάσει!

Αν είσαι λάτρης του αστυνομικού ενδεχομένως να έχεις διαβάσει από Connelly, Fitzek μέχρι και Nesbo. 

Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν ορισμένα καλά αστυνομικά που ίσως να σου έχουν «ξεφύγει» είτε επειδή δεν διαφημίστηκαν τόσο πολύ, είτε επειδή ήταν λιγότερο γνωστός ο συγγραφέας, είτε επειδή δεν έτυχε να σου μιλήσει κανείς για αυτά!

Ωστόσο, σίγουρα αξίζουν να έχουν έναν χώρο στη βιβλιοθήκη σου, στο ράφι με τα αστυνομικά. Μυστήρια που περιμένουν να διαλευκανθούν, ιστορικά αστυνομικά και μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία.

Πάμε να τα δούμε;

Το διπλανό σπίτι, Cara Hunter

Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και ο ρυθμός σου κόβει την ανάσα. Μια γυναίκα κι ένα παιδί βρίσκονται κλειδωμένοι σ’ ένα υπόγειο, ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου. Κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους. Η γυναίκα δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων που να ταιριάζουν στο προφίλ τους. Ο σαστισμένος, ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού ισχυρίζεται ότι δεν τους έχει ξαναδεί ποτέ.

Ασημένιος δρόμος, Stina Jackson

\

Ένα θρίλερ που κυριεύει το μυαλό. Εδώ και τρία χρόνια κάθε βράδυ ο Λελ διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο 95 όπου εξαφανίστηκε η κόρη του. Στο χωριό εμφανίζονται δύο νεαρές κοπέλες στην ίδια ηλικία με εκείνη. Η λύση του μυστηρίου και η λύτρωση ίσως είναι κοντά…

Η γυναίκα του Ίσνταλ, Βαγγέλης Γιαννίσης


Νορβηγία, χειμώνας 1970. Βασισμένο στην πραγματική υπόθεση της γυναίκας του Ίσνταλ, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες. Πρόκειται για ένα ακόμα ευφυέστατα γραμμένο αστυνομικό θρίλερ από τον Βαγγέλη Γιαννίση που σίγουρα αξίζει κανείς να διαβάσει.

Η τέταρτη πόρτα, Paul Halter

Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Μια υποτίθεται στοιχειωμένη σοφίτα θα γίνει το μέρος όπου θα συμβεί μια από τις πιο εντυπωσιακές δολοφονίες όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα «κλειδωμένου δωματίου» πέρα από κάθε λογική!

Ο διάβολος στη λευκή πόλη, Eric Larson

Ο Διάβολος στη Λευκή Πόλη ξεναγεί τον αναγνώστη σε μια εποχή μαγείας και μεγαλοπρέπειας, που γίνεται ακόμα πιο ελκυστική από μια σειρά δεύτερων ρόλων στους οποίους εμφανίζονται πρόσωπα υπαρκτά, όπως ο Μπάφαλο Μπιλ, ο Θίοντορ Ντράιζερ, ο Τόμας Έντισον, ο αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος και άλλοι. Σ’ αυτό το βιβλίο ο καπνός, ο ρομαντισμός και το μυστήριο της Επίχρυσης Εποχής ζωντανεύουν όπως ποτέ …

Παρέα με τον διάβολο, Peter Robinson


«Τα μυθιστορήματα του Peter Robinson είναι ανατριχιαστικά, υποβλητικά, απόλυτα λεπτομερή έργα τέχνης»! Μια γυναίκα με κομμένο λαιμό. Μια έφηβη δολοφονείται. Όταν οι δύο υποθέσεις συνδέονται είναι βέβαιο πως θα χυθεί κι άλλο αίμα…

Μια τριλογία από τον Ray Celestin


Ο Ray Celestin ακολουθεί τις παράλληλες πορείες της τζαζ και του υποκόσμου στα μισά του 20ού αιώνα. Τα μυθιστορήματά του έχουν βραβευτεί ως τα καλύτερα ιστορικά αστυνομικά και έχουν αποσπάσει τις πιο θετικές κριτικές. Τα θρίλερ που γράφει είναι καθηλωτικά, με πλούσια δράση, σκοτεινό χιούμορ και μυστήριο.

Ανακάλυψε τη Τζαζ του δολοφόνου, τα Μπλουζ του δολοφόνου και τον Θρήνο του Γκάνγκστερ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *