5 + 1 βιβλία, τροφή για σκέψη

Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί μια νέα αρχή και συχνά τον αντιμετωπίζουμε ως την αρχή της χρονιάς. Θέτουμε στόχους, δίνουμε υποσχέσεις και προσπαθούμε να οργανωθούμε. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα για αλλαγές και σημαντικές αποφάσεις. Από αυτές που ξεκινούν προς τα μέσα.

Γιατί οι αλλαγές που θα κάνεις μέσα σου, έχουν άμεση επίδραση σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Όσα βλέπεις και βιώνεις, όσα σε στεναχωρούν και όσα σε ενθουσιάζουν, όλα είναι καθρέφτης αυτού που έχεις μέσα σου.

Το να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου και τις αντιδράσεις σου, να πετάξεις ό,τι δεν σου αρέσει και να κρατήσεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις ζωντανό, είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί πολλή δουλειά. Πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να σπάσουμε το βολικό καλούπι που έχουμε φτιάξει για να ζει άνετα ο εαυτός μας. Να το σπάσουμε για να φτιάξουμε ένα νέο, καλύτερο, πιο όμορφο και πιο κοντινό σε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Με αφορμή τον μήνα των νέων ξεκινημάτων και των αποφάσεων για αυτοβελτίωση, σου προτείνουμε 5 + 1 βιβλία ψυχολογίας που μας έχουν βοηθήσει σημαντικά και ίσως βοηθήσουν κι εσένα!

Ανάμεσα σε Ηλίθιους

Επέστρεψες στη δουλειά μετά τις διακοπές και θυμήθηκες τον συνάδελφο που δεν σου ταιριάζει, αυτόν που σου λέει μια ψυχρή καλημέρα κι εκείνον που σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κάθε φορά που έχετε meeting; Μήπως να «γνωριστείτε» από την αρχή; Το Ανάμεσα σε Ηλίθιους του Thomas Erikson μας εξηγεί πως υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι συμπεριφοράς και πώς αν τους κατανοήσεις, τότε έχεις βρει το κλειδί για την επιτυχημένη επικοινωνία!

Η Σχολή των Θεών

Πρόκειται σίγουρα για ένα βιβλίο διαφορετικό. Ένα βιβλίο που θα το έχεις πάντα ως οδηγό και θα το συμβουλεύεσαι. Η «Σχολή των θεών» απαιτεί δουλειά με τον εαυτό σου γιατί σε «αναγκάζει» να κοιτάξεις μέσα σου και με αυτό το μέσα να δουλέψεις. Θέλει να σου δείξει το μονοπάτι που ακολούθησε ένας απλός, συνηθισμένος άνθρωπος, προκειμένου να απομακρύνει από τη σκέψη του μια υπνωτισμένη οπτική για τον κόσμο και μια ερμηνεία της ύπαρξης βασισμένη σε κατηγορίες και μεμψιμοιρία, ώστε να κατορθώσει τελικά να αποδράσει από τον φαύλο κύκλο ενός προδιαγεγραμμένου πεπρωμένου.

 

Το παράδοξο του Χιμπατζή

 

Μέσα στο μυαλό μας συμβαίνει μια διαρκής πάλη γιατί ο Χιμπατζής είναι είτε ο καλύτερός μας φίλος, είτε ο χειρότερος εχθρός μας. Κι αυτό είναι το παράδοξο! Σε αυτό το βιβλίο, ο καθηγητής Steve Peters, μας δίνει ένα δυνατό πρόγραμμα Διαχείρισης του Νου, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Γράψε τη δική σου ιστορία

«Η αλλαγή δεν είναι μια υπόθεση της στιγμής, απαιτεί συστηματικότητα. Αν ψηλώνεις έναν πόντο κάθε μέρα, η διαφορά δεν είναι αμέσως αισθητή. Στο τέλος του μήνα, όμως, θα έχεις ψηλώσει τριάντα πόντους! Φαντάσου τι θα έχεις καταφέρει στο τέλος του χρόνου…». Μπορεί να μην έχεις βρει τον ακριβή προορισμό σου κι αυτό είναι εντάξει. Ίσως είναι και προτιμότερο. Ο ρόλος του σκοπού δεν είναι αναγκαστικά να επιτευχθεί, αλλά να μας δείχνει την πορεία. Μέσα από αυτό το τετράδιο των ονείρων του Νικόλα Σμυρνάκη, θα βρεις προτροπές για τον κάθε μήνα, ένα πλάνο δράσης και μια πολύ καλή ευκαιρία για να γράψεις τη δική σου ιστορία.

Το κλαμπ των 5 π.μ. 

Τι υπόσχεση δίνουμε στον εαυτό μας; Να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητά μας, να βελτιώσουμε την υγεία μας και να θωρακίσουμε την ηρεμία μας. Κι αν υπάρχει ένα βιβλίο που μπορεί να μας βοηθήσει τότε αυτό είναι το «Κλαμπ των 5 π.μ.» του Robbin Sharma. Πρόκειται για μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

βιβλία αυτοβελτίωσης

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας είναι ένα διαφορετικό βιβλίο ψυχανάλυσης, το οποίο θα σε συντροφεύει για μια ολόκληρη ζωή. Σε αυτό, η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το σκοτεινό παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Ασκήσεις που μας βοηθούν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Υ.Γ. 1. Καλό και παραγωγικό Φθινόπωρο και μην ξεχνάτε να αγαπάτε τους εαυτούς σας!

Υ.Γ. 2. Ανακαλύψτε όλα τη συλλογή μας με βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και βρείτε αυτό που είναι γραμμένο για εσάς!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *