Νέα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους!

Δεν θα μπορούσαμε να μη σκεφτούμε τους μικρούς μας φίλους! Έρχονται νέες περιπέτειες, νέες φανταστικές ιστορίες, βιβλία γεμάτα νοήματα για παιδιά όλων των ηλικιών. 

Διαθεματικά βιβλία γνώσεων αλλά και ιστορίες γεμάτες τρυφερότητα κι αγάπη έρχονται το Φθινόπωρο για τους μικρούς μας αναγνώστες. Νέα βιβλία από αγαπημένες σειρές, όπως Σέργουφ Χολμς και Ολίβια καθώς και πολλές ακόμη εκπλήξεις που κρύβει το εκδοτικό μας πλάνο.

Μαθαίνω τα πάντα (9 Σεπτεμβρίου)

Για ηλικίες 8+

Η σειρά εμπλουτίζεται με τρία νέα βιβλία, ώστε να μάθουμε τα πάντα για το Διάστημα, τις Εφευρέσεις και τη Γη! Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τριάντα συναρπαστικά κεφάλαια με σύντομα επεξηγηματικά κείμενα και πλούσια εικονογράφηση. Τα παιδιά αντλούν πολύτιμες πληροφορίες και μέσα από μικρές διασκεδαστικές αποστολές μαθαίνουν τα πάντα για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Η Βαλίτσα (7 Οκτωβρίου)

Για ηλικίες 4+

Μια μέρα, όταν φτάνει ένας περίεργος ξένος κρατώντας μόνο μία βαλίτσα, όλοι απορούν… Ένα βιβλίο γεμάτο ελπίδα και καλοσύνη, αγάπη και τρυφερότητα για όλα τα πλάσματα που έχουν την ανάγκη μας.

Οικογένεια είναι, Κατρίνα Τσάνταλη (7 Οκτωβρίου)

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, bullying για το γεγονός ότι η οικογένειά του από τύχη δεν μοιάζει με τις οικογένειες των υπολοίπων. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη, θαλπωρή, κατανόηση, ενσυναίσθηση, παιχνίδι και ένα περιβάλλον γεμάτο δημιουργικότητα. Αυτό που μετράει δεν είναι αν οι γονείς μιας οικογένειας είναι «διαφορετικοί» απο τους άλλους αλλά εάν μπορούν να παρέχουν τα παραπάνω στα παιδιά τους. Άραγε μπορεί ένα βιβλίο να δείξει πως Οικογένεια είναι απλώς και μόνο…. αγάπη και ασφάλεια;

Ολίβια, Μυστικό τετράδιο (7 Οκτωβρίου)

Η Ολίβια επιστρέφει και μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Το νέο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο «Μουσική παράσταση» και κάτι μας λέει πως τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν!

Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική, Μίλτος Πιστώφ (21 Οκτωβρίου)

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μπάχα με το τύμπανό της. Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μπάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, Σι Λόντε. Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό. Η μοναχική αναζήτηση της γιαγιάς της μέσα στη ζούγκλα κρύβει κινδύνους,
εμπειρίες και εκπλήξεις, αλλά ανταμείβει με αυτογνωσία. Την επώδυνη διαχείριση του θανάτου ανακουφίζει η τέχνη και η αίσθηση της παράδοσης και της συνέχειας. Οικολογικές, φυλετικές, οικογενειακές και καλλιτεχνικές ανησυχίες ισορροπούν στο παραμύθι αυτό αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη θέληση μέσα μας.

Ιλιάδα & Οδύσσεια -Κορίτσια που έγιναν μύθος, Κατερίνα Σέρβη (21 Οκτωβρίου)

Για ηλικίες 8+

Δεκαοκτώ μυθικές ηρωίδες, θεές και θνητές, νύμφες και μάγισσες, πιάνουν το νήμα του παραμυθιού, η μία μετά την άλλη, και αφηγούνται ιστορίες για μάχες και έρωτες, μοιραίες γνωριμίες και αιχμαλωσίες, θάρρος και αλτρουϊσμό, προδοσία και συγχώρεση. Παράλληλα τις παρακολουθούμε σε στιγμές δράσης ή στιγμιότυπα-σταθμούς της ζωής τους, έτσι όπως ξετυλίγονται σε δύο από τα αρχαιότερα, πιο πολυδιαβασμένα, πιο συναρπαστικά και πιο αγαπημένα λογοτεχνικά έργα του κόσμου: τα έπη του Ομήρου.

Ακόμη, Μαρίνα Γιώτη (4 Νοεμβρίου)

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μια λέξη: «Ακόμη». Όμως απ’ ό,τι φαίνεται αυτή είναι μια μαγική λέξη που όταν τη χρησιμοποιείς σωστά το μυαλό σου μεγαλώνει και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσεις. Είναι τελικά οι δυνατότητες και ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που βάζουμε; Το παγκόσμια εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας μέσα από τα πινέλα της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν, Edith Nesbit (4 Νοεμβρίου)

Για ηλικίες από 9+

Ένα από τα πιο κλασικά έργα εφηβικής λογοτεχνίας όλων των εποχών. Καθισμένα στον φράχτη, τα τρία παιδιά περίμεναν τον Πράσινο Δράκο των 9.15. «Εάν ήταν αληθινός δράκος θα τον σταματούσαμε και θα του λέγαμε να μεταφέρει στον πατέρα την αγάπη μας». Μόλις το τρένο έβγαινε σφυρίζοντας μέσα από το σκοτεινό τούνελ, η Ρομπέρτα, ο Πίτερ και η Φίλις κυμάτιζαν τα μαντίλια τους στον αέρα. Από το βαγόνι της πρώτης θέσης καθημερινά ο ηλικιωμένος κύριος με το ψηλό καπέλο ανταπέδιδε τον χαιρετισμό τους. Πριν από λίγο καιρό, όταν κάποιοι μυστηριώδεις άνθρωποι πήραν τον πατέρα τους από το σπίτι, τα παιδιά μαζί με τη μητέρα τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να μετακομίσουν στην εξοχή. Οι Τρεις Καμινάδες όπου εγκαταστάθηκαν βρίσκονταν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό κι έτσι, πολύ σύντομα, η Ρομπέρτα, ο Πίτερ και η Φίλις έπιασαν φιλίες με τον σταθμάρχη, κατάφεραν να σώσουν ένα επιβατηγό τρένο από τρομακτικό δυστύχημα κι έγιναν Τα Παιδιά που Έβλεπαν τα Τρένα να Περνούν.

Μια ξεχωριστή Κυριακή, Έφη Λαδά (18 Νοεμβρίου)

Για ηλικίες 4+

Κυριακή πρωί και λίγες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν στο παράθυρο της Σοφίας. Ένιωθε τόσο απογοητευμένη που δεν θα μπορούσε να παίξει με τους φίλους της στη γειτονιά! Και, σαν να μην έφτανε αυτό, το τηλεφώνημα της θείας Κοραλλίας χάλασε όλα τα σχέδιά της. Αυτό που φαινόταν ότι θα ήταν μια χαμένη μέρα, κατέληξε να γίνει μια πολύ ξεχωριστή Κυριακή… Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας
είναι αυτά που συμβαίνουν απροσδόκητα!

Γκάζια στην πίστα, Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς (18 Νοεμβρίου)

Το Γκραν Πρι του Μονακό πραγματοποιείται αύριο και κάποιος έχει κλέψει το αστραφτερό τρόπαιο, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος! Οι ερευνητές της Λέσχης Μυστηρίου θα πάρουν μέρος σε μια περίπλοκη αποστολή, όπου όλοι είναι ύποπτοι… από τον ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου μέχρι μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας! Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ! Το τρόπαιο φυλάχθηκε σε ένα σούπερ ξενοδοχείο γεμάτο διασημότητες. Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Φαίνεται ότι ο κλέφτης έχει περισσότερα από ένα πρόσωπα…

George Orwell «Η φάρμα των ζώων», από τον Μιχάλη Μακρόπουλο (18 Νοεμβρίου)

φάρμα των ζώων για παιδιά

Όλα αυτά που λέει τούτη η ιστορία έγιναν στην Αγγλία, αλλά θα μπορούσαν να ’χουν γίνει και στη δική μας χώρα κι οπουδήποτε αλλού στη Γη. Μου τα αφηγήθηκε ένας Άγγλος, ο κύριος Τζορτζ Όργουελ, άνθρωπος δίκαιος και θαρραλέος, που αγαπούσε τους συνανθρώπους του και υπερασπιζόταν τους αδικημένους. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς μου τα είπε, έτσι θα προσπαθήσω να σας τα διηγηθώ με τα δικά μου λόγια. «Κάποιο βράδυ, λοιπόν», ξεκινά η ιστορία, «ένας αγρότης, ο κύριος Τζόουνς, που ήταν αγριάνθρωπος και δεν φερόταν καλά στα ζώα του, γύρισε κουρασμένος στο σπίτι του. Αυτός ο Τζόουνς είχε μάτια που έλαμπαν από κακία, δεν το ’χε σε τίποτα να σηκώσει το ραβδί του και να το σπάσει στη ράχη ενός ζώου, και δεν έτρωγε κρέας και σαλάμια και λουκάνικα απλώς γιατί πεινούσε, αλλά χαιρόταν κιόλας, που σκότωνε γουρούνια και μοσχάρια και κότες για να γεμίσει την κοιλιά του…». Τα ζώα δεν υποφέρουν άλλο την τυραννία και την αδικία, επαναστατούν και διώχνουν την οικογένεια του Τζόουνς. Τώρα το αγρόκτημα είναι δικό τους, όμως ο Ναπολέοντας κι ο Φωνακλάς, δύο μεγάλα γουρούνια, πιστεύουν πως είναι «πιο ίσοι από τους άλλους», κι έτσι τα ζώα πρέπει να δώσουν ξανά μάχη –αυτή τη φορά όχι ενάντια
στους ανθρώπους– αλλά στους πρώην συντρόφους τους.

 ΥΓ: Θέλετε να μάθετε όλα τα βιβλία μας που θα φτάσουν το Φθινόπωρο στα ράφια των βιβλιοπωλείων; Δείτε εδώ αναλυτικά το εκδοτικό πλάνο του Β” εξαμήνου για το 2020!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *