Νέα βιβλία, νέα ταξίδια!

Καθώς η ζωή μας άλλαξε αρκετές φορές τους τελευταίους δύο μήνες, φαίνεται πλέον στον ορίζοντα μια ξεκάθαρη χαραμάδα αισιοδοξίας. Στις 12 Μαΐου θα φτάσουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία, σε όλη την Ελλάδα, τα νέα μας βιβλία, τα πρώτα μετά την καραντίνα. 

Από τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν στις 12 Μαΐου ξεχωρίσαμε δύο μυθιστορήματα και ένα παιδικό βιβλίο Ελλήνων συγγραφέων, μαζί με ένα πολύ δυνατό αστυνομικό από τον δημιουργό της διάσημης σειράς The Killing, και σας τα παρουσιάζουμε για να πάρετε μία γεύση, ενώ όλα συγκεντρωμένα μπορείτε να τα δείτε εδώ!

ΕΒΟΡΑ, του Κώστα Κρομμύδα

νέο βιβλίο κρομμύδας

Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει…

Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.

Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος.
Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας…

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος.

Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του.
-Αριάδνη

Η ΓΙΑΤΡΙΝΑ, της Πασχαλίας Τραυλού

νέο βιβλίο Τραυλού

«Διαβολοθήλυκο» αποκαλούσε ο παπάς του Ναγκιρέβ τη Σουζάνα Φαζέκας. Οι γυναίκες, όμως, του χωριού τη θεωρούσαν φύλακα-άγγελό τους, όχι μόνο επειδή πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως μαμή και πρακτική γιατρός, αλλά επειδή τις γλίτωσε από το αμείλικτο πεπρωμένο τους σε μια κοινωνία όπου δεν είχαν το δικαίωμα να διαλέγουν τους συντρόφους τους οι ίδιες.

Γιατί η Σουζάνα έραβε φουστάνια, μαντάριζε σκισμένα φρύδια και γόνατα και ξήλωνε προκαταλήψεις κι ενδοιασμούς. Θεωρώντας υποχρέωσή της ό,τι για τους κοινούς θνητούς είναι έγκλημα και αμαρτία, ανέλαβε δράση σ’ αυτή τη γωνιά της Αυστροουγγαρίας από το 1911 έως το 1919. Κι έγινε με τα γιατροσόφια και τα φαρμάκια της η «θεά» του Ναγκιρέβ, τιμωρός και εκδικητής, παρατρεχάμενη της θείας δίκης.

Μόνο όταν θα γνωρίσει τον Έλληνα γιατρό Στράτο Κεκέρογλου συμφιλιώνεται με το τραύμα που κουβαλά από παιδί και τολμά να κοιτάξει στον καθρέφτη της ψυχής της την αλήθεια.

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, στην αθωότητα και την ενοχή, στην απελπισία και την παράνοια, όταν οι μύχιες πληγές αδυνατούν να επουλωθούν.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που φαντάζουν πιο ευρηματικά απ’ τη φαντασία.

ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, της Κατρίνας Τσάνταλη

νέο βιβλίο τσάνταλη

Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια.

Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν.
Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα…

Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν… Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα!

Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.

Ο ΚΑΣΤΑΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, του Soran

αστυνομικό the killing

Αν τον βρεις, σε έχει ήδη βρει!

Ένας ψυχοπαθής τρομοκρατεί την Κοπεγχάγη.

Σε κάθε αιματοβαμμένο τόπο εγκλήματος αφήνει την «κάρτα» του: έναν καστανάνθρωπο, μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα. Εξετάζοντας τις κούκλες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη: ένα αποτύπωμα το οποίο ανήκει σε ένα κορίτσι, την κόρη μιας υπουργού, που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί έναν χρόνο πριν.

Τραγική σύμπτωση ή κάτι πολύ πιο διεστραμμένο;

Προκειμένου να σωθούν αθώες ζωές, ένα ζευγάρι ντετέκτιβ θα πρέπει να κάνει στην άκρη τις διαφορές του, ώστε να αρχίσει να συνδέει τα αποτρόπαια στοιχεία που αφήνει πίσω του ο Καστανάνθρωπος.
Γιατί ένα πράγμα είναι απόλυτα ξεκάθαρο: o δολοφόνος βρίσκεται σε αποστολή που το τέλος της απέχει πολύ… Και κανείς δεν είναι ασφαλής.

ΥΓ: Μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία συγκεντρωμένα εδώ. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας που κάνατε πολλά όμορφα ταξίδια με τα βιβλία μας μέσα στην καραντίνα. Ήρθε η ώρα να ονειρευτούμε μαζί και το μέλλον!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *