Οι αναγνώστες έδωσαν αυτοδυναμία στο Δέμα!

Για 6η συνεχή χρονιά, σε μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 η Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public.

Η αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής ήταν κατάμεστη και για πρώτη φορά εκτός από τους συγγραφείς, εκδότες και μεταφραστές, συμμετείχαν και σχολεία, αναγνώστες και λέσχες ανάγνωσης -δηλαδή όσοι ψηφίζουν και αναδεικνύουν τους τελικούς νικητές.

Το βραβείο αναγνωστών για το μεταφρασμένο μυθιστόρημα απονεμήθηκε στο «Το Δέμα», του Sebastian Fitzek, σε μετάφραση της Δέσποινας Κανελλοπούλου. Ο Φίτζεκ, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, δήλωσε ενθουσιασμένος για τη βράβευση και ευχαρίστησε όλους τους αναγνώστες που διάβασαν και αγάπησαν τα βιβλία του.

Τιμώμενη χώρα για τη φετινή διοργάνωση ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο και επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Βρετανός συγγραφέας Anthony Horowitz («Η λέξη είναι φόνος», «Οι φόνοι της κίσσας»), ο οποίος ενθουσίασε το κοινό απευθυνόμενος σε ελληνικά, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ τη βρετανική λογοτεχνία απόψε στην πάτρια γη του Ομήρου και του Σοφοκλή, του Πλούταρχου και του Πλάτωνα. Οι ιστορίες μας λένε ποιοι είμαστε και από πού προερχόμαστε. Είναι αυτές που μας προσδιορίζουν. Μπορεί η Αγγλία να φύγει από την Ευρώπη, αλλά εγώ ελπίζω με όλη μου την καρδιά ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις ιστορίες που μας ενώνουν».

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *