Τα 9 αστυνομικά του Φθινοπώρου: Βέρντον, Φίτζεκ, Πουαρό και ένας γρίφος!

Καθώς μπαίνουμε για τα καλά στο Φθινόπωρο, η θερμοκρασία μεν πέφτει αλλά η αδρεναλίνη ανεβαίνει. Σας παρουσιάζουμε όλα τα αστυνομικά μας μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα σας αποκαλύψουμε και μερικά από τα σχέδια για το μέλλον. Όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο να μάθετε όλα τα μυστικά μας! Στο τέλος θα χρειαστεί να λύσετε έναν γρίφο.

10 Οκτωβρίου – Σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

? Η 8η μέρα, των Nicci French 
Η μεγάλη σειρά με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ολοκληρώνεται! Σας ευχαριστούμε που κάναμε μαζί αυτό το υπέροχο, συναρπαστικό ταξίδι. Αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα τη σειρά, έχουμε μια πολύ καλή προσφορά για τα δύο πρώτα βιβλία.
Σε μια λεωφόρο του Βόρειου Λονδίνου, ένα αυτοκίνητο καταλήγει στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Ο οδηγός φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο. Μόνο που ο άντρας στη θέση του οδηγού έχει δολοφονηθεί πριν από μία εβδομάδα… Στο πάρκο του Χάμστεντ Χιθ, μια φωτιά σιγοκαίει. Μέσα στις φλόγες της κείτεται το επόμενο θύμα. Καθώς τα φθινοπωρινά φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν, ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον πανικό στην πόλη, παίζοντας παιχνίδια με την αστυνομία.
(Αγγλικός τίτλος: The day of the dead)

? Κενό μνήμης, της Camilla Grebe 
Το νέο θρίλερ της Camilla Grebe τιμήθηκε με το βραβείο Glass Key ως καλύτερο σκανδιναβικό μυθιστόρημα.
Ένας βίαιος φόνος ταράζει την ήσυχη πόλη Όρμπεργ και θα συνδέσει, με τρόπο αναπάντεχο, τη μοίρα τεσσάρων ανθρώπων: της Χάνε, του Πέτερ, της Μάλιν και του Τζέικ. Όλοι έχουν ζήσει κάτι. Όλοι έχουν δει κάτι. Όλοι έχουν τα μυστικά τους.
(Σουηδικός τίτλος: Husjuret)

? Ο λιμός, του Πάνου Αμυρά
Αθήνα, Δεκέμβριος 1941. Η πόλη έχει βυθιστεί στον εφιάλτη του μεγάλου λιμού. Ένας λοχαγός των Ες Ες, ο οποίος ερευνά μια υπόθεση για λογαριασμό του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς, δολοφονείται άγρια στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Την έρευνα της δολοφονίας αναλαμβάνει ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης, ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση ύστερα από το καθεστώς διαθεσιμότητας που είχε τεθεί μετά την κλοπή της σβάστικας στην Ακρόπολη.

24 Οκτωβρίου – Σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

? Μείον δεκαοκτώ, του Stefan Ahnhem
Μετά το «Χωρίς Πρόσωπο» και τον «Ένατο Τάφο» ο Φάμπιαν Ρισκ επιστρέφει για να εξιχνιάσει μία ακόμα υπόθεση που μοιάζει αδύνατον να λυθεί. Ένα αυτοκίνητο τρέχει με ταχύτητα στους δρόμους του Χέλσινμποργκ, φτάνει στο λιμάνι, ο οδηγός πατάει γκάζι και πέφτει στην παγωμένη Μαύρη Θάλασσα. Όμως δεν πρόκειται για αυτοκτονία…
(Σουηδικός τίτλος: Arton grader minus)

Υπόθεση Μίτφορτν: Έγκλημα στο τρένο, της Jessica Fellowes
1919. Το όνειρο της Λουίζα Κάνον είναι να δραπετεύσει από τη στερημένη ζωή της στο Λονδίνο, αλλά κυρίως από τον καταπιεστικό και επικίνδυνο θείο της. Η τύχη κι ένας ερωτευμένος μαζί της νεαρός αστυνομικός τη φέρνουν στο σπίτι των Μίτφορντ και εκεί θα γίνει συνοδός και μυστικοσύμβουλος των αδελφών Μίτφορντ. Όταν η Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ Σορ, βαφτισιμιά και συνονόματος της διάσημης νοσοκόμας βρίσκεται δολοφονημένη μέρα μεσημέρι στο κουπέ ενός τρένου, η Λουίζα θα βρεθεί μπλεγμένη στα δίχτυα ενός δολοφόνου που θα κάνει τα πάντα για να μείνει ασύλληπτος.
(Αγγλικός τίτλος: The Mitford murders)

? Ηρακλής Πουαρό – Το μυστήριο των τριών τετάρτων, της Sophie Hannah
Ο θρυλικός ήρωας της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, επιστρέφει σπίτι του ένα βράδυ και απ” έξω των περιμένει μια γυναίκα, έξαλλη μαζί του. Έχει βρει ένα γράμμα από τον Πουαρό όπου την κατηγορούσε ότι ήταν η δολοφόνος κάποιου ατόμου που εκείνη δεν γνωρίζει καν. Ο Πουαρό έκπληκτος διαπιστώνει ότι ούτε εκείνος δεν γνωρίζει το όνομα του ατόμου που υποτίθεται δολοφονήθηκε και φυσικά δεν έχει στείλει κανένα γράμμα στη γυναίκα. Η γυναίκα φεύγει χωρίς να πιστέψει τον Βέλγο ντετέκτιβ και ο Πουαρό μπαίνει στο σπίτι του για να ανακαλύψει ότι τον περιμένει ένας ακόμα θυμωμένος άντρας ο οποίος επίσης έχει λάβει μια πανομοιότυπη επιστολή από τον Πουαρό. Το μυστήριο μόλις έχει ξεκινήσει!
Αν θέλετε να διαβάσετε και τις προηγούμενες νέες υποθέσεις του Ηρακλή Πουαρό, έχουμε μια πολύ καλή προσφορά.
(Αγγλικός τίτλος: The mystery of three quarters)

7 Νοεμβρίου – Σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

? Η θεραπεία, του Sebastian Fitzek 
Μετά το πολύκροτο «Δέμα» έρχεται το ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που καθιέρωσε τον Γερμανό Sebastian Fitzek. Ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι εξαφανίζεται με τον πιο ανεξήγητο από ένα ιατρείο κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης. Ο καιρός περνάει και ο ψυχίατρος πατέρας της προσπαθεί ακόμα να συμβιβαστεί με το γεγονός, έχοντας απομονωθεί από τον κόσμο. Αναπάντεχα, δέχεται την επίσκεψη μιας άγνωστης άρρωστης γυναίκας που του αφηγείται μια ιστορία η οποία μοιάζει πολύ με την ιστορία της κόρης του.
(Γερμανικός τίτλος: Die Therapie)

? Ο λευκός ποταμός φλέγεται, του John Verdon 
Ακόμα ένα πολυναμενόμενο βιβλίο από έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς αστυνομικών στη χώρα μας. Ο Verdon χρησιμοποιεί ως καμβά την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα στην Αμερική για να συνθέσει ένα έντονο μυστήριο. Σε μια μικρή πόλη ξεσπούν ταραχές με αφορμή τη δολοφονία ενός μαύρου αυτοκινητιστή σε μπλόκο της αστυνομίας και τα πράγματα πολώνονται ακόμα περισσότερο όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής εκτελεί έναν αστυνομικό.
(Αγγλικός τίτλος: White river burning)

21 Νοεμβρίου – Σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

? Φόνοι στην πόλη των αγγέλων, του Michael Connelly 
Μεταφρασμένος σε 40 γλώσσες, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του και με κάθε σημαντικό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στη συλλογή του, ο Κόνελι είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο εθιστικούς συγγραφείς στον κόσμο. Στο νέο του μυθιστόρημα αναλαμβάνει για πρώτη φορά δράση η ντετέκτιβ Ρενέ Μπαλλάρντ.
(Αγγλικός τίτλος: The late show)

Αυτά τα 9 αστυνομικά είναι οι προτάσεις μας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για το 2019 έχουμε προγραμματίσει πολλά και ωραία: νέα κόμικ Αγκάθα Κρίστι, νέο βιβλίο του Jorn Lier Horst που πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε με ένα ακόμα μεγάλο βραβείο καλύτερου σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος, νέο βιβλίο του Φίτζεκ που θα ζωντανέψει μια από τις μεγαλύτερες φοβίες μας, ένα ατμοσφαιρικό true crime βιβλίο από τον σπουδαίο Erik Larson, νέα βιβλία από Horowitz (αν δεν έχετε διαβάσει ακόμα τους «Φόνους της Κίσσας», κάντε το!), Hayder, Γιαννίση, Arlidge, ενώ θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε έναν από τους πιο εμβληματικούς ήρωες όλων των εποχών. Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Χμ. Θα σας δώσουμε ένα στοιχείο: Η στρατηγική του για να κερδίζει, βασίζεται στη γνώση ότι ένας Βασιλιάς δεν αξίζει τίποτα. Απολύτως τίποτα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *