3 + 1 χριστουγεννιάτικες ιστορίες για να διαβάσεις

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου πλησιάζει και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: χριστουγεννιάτικα βιβλία, χριστουγεννιάτικες ταινίες, χριστουγεννιάτικη μουσική. Α! Και ζεστή σοκολάτα!

Μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για αυτήν την εποχή του χρόνου. Για το χουχούλισμα, τα λαμπάκια και τις όμορφες ιστορίες. Αυτές που μας γεμίζουν με συναισθήματα, μας δίνουν ελπίδα, μας συγκινούν, που μετά το τέλος τους νιώθουμε γεμάτοι. Και όταν διαδραματίζονται και την αγαπημένη μας γιορτή του χρόνου -τα Χριστούγεννα ντε!- τότε η χαρά μας είναι διπλή.

Τέσσερις χριστουγεννιάτικες ιστορίες για να βάλεις στη λίστα σου!

Το Κλαμπ των Χριστουγέννων

Η Χάνα και ο Φιν περνούν μαζί τα Χριστούγεννα από τότε που γνωρίστηκαν στο κολέγιο.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν πουθενά αλλού να πάνε, αφού οι γονείς της Χάνα πέθαναν και τον Φιν τον αποκήρυξε ο πατέρας του, όταν αποκάλυψε στην οικογένειά του ότι είναι γκέι.

Όταν οι δύο φίλοι ξεκίνησαν την ενήλικη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσαν στην παρέα τη στιλάτη Πρία και τον μυστηριώδη Θίο, δημιουργώντας έτσι μια δική τους οικογένεια και απολαμβάνοντας την αίσθηση του ανήκειν που πάντα λαχταρούσαν.

Όμως αυτά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι τα τελευταία που γιορτάζουν όλοι μαζί, γιατί ο Φιν ανακοινώνει ότι μετακομίζει στο Λος Άντζελες.
Η Χάνα φοβάται μήπως χάσει την οικογένεια που έχει φτιάξει και δεν χαίρεται ακόμη κι όταν το αγόρι της, ο Ντέιβιντ, της προτείνει να δουν πιο σοβαρά τη σχέση τους.
Ο Φιν από την άλλη παλεύει με τα ανέκφραστα συναισθήματά του για τον Θίο.

Άραγε είναι απαραίτητο να χωρίζεις από τους φίλους που αγαπάς επειδή μεγαλώνεις;
Αυτά τα Χριστούγεννα οι αλλαγές που φοβούνται οι φίλοι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται…

Ο φετινός χειμώνας

Όλοι σιχαίνονται τα φετινά Χριστούγεννα…
Αυτός ο χειμώνας αποδεικνύεται πολύ δύσκολος για την Τόρι, τον Τσάρλι και τον Όλιβερ Σπρινγκ.
Και οι τρεις προσπαθούν να περάσει η μέρα των Χριστουγέννων χωρίς δράματα.
Για τον Όλιβερ, αυτό θα γίνει αν παίξει επιτέλους Mario Kart με τα αδέλφια του.
Για την Τόρι και τον Τσάρλι, όμως, πρέπει να συμβεί κάτι κρισιμότερο, να αφήσουν δηλαδή το πρόσφατο παρελθόν εκεί που ανήκει,στο παρελθόν…

Θα καταφέρει άραγε να παραμείνει ενωμένη η οικογένεια Σπρινγκ τον φετινό χειμώνα;
Ώρα να το παίξουμε μια τέλεια οικογένεια!

Η άγια νύχτα του Ηρακλή Πουαρό

Ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου, ο Ηρακλής Πουαρό –ο θρυλικός πρωταγωνιστής των βιβλίων της Agatha Christie Έγκλημα στο Οριάν ΕξπρέςΈγκλημα στον Νείλο και Μυστήριο στη Βενετία–, βάζει τα μικρά φαιά κύτταρά του να δουλέψουν για να λύσουν ένα μπερδεμένο χριστουγεννιάτικο μυστήριο.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Είναι 19 Δεκεμβρίου 1931. Ο Ηρακλής Πουαρό και ο επιθεωρητής Έντουαρντ Κάτσπουλ καλούνται να ερευνήσουν τη δολοφονία ενός άντρα στο προφανώς ασφαλές καταφύγιο μιας πτέρυγας νοσοκομείου στο Νόρφολκ.
Η μητέρα του Κάτσπουλ, η επίμονη Σίνθια, ζητάει από τον Πουαρό να μείνει σε μια έπαυλη φίλων της πάνω στην ακτή, ώστε να είναι όλοι μαζί για την περίοδο των γιορτών, ενώ θα λύνει την υπόθεση.
Ο ιδιοκτήτης της έπαυλης, Άρνολντ Λόριερ, πρόκειται σύντομα να εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο, και η σύζυγός του είναι πεπεισμένη ότι θα είναι το επόμενο θύμα του δολοφόνου, αν και αρνείται να εξηγήσει τον λόγο.

Ο Πουαρό έχει λιγότερο από μία εβδομάδα για να διαλευκάνει το έγκλημα και να αποτρέψει περισσότερους φόνους, αν θέλει να ξεφύγει από αυτό το εφιαλτικό σενάριο και να γυρίσει σπίτι εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.
Καταλήγει, όμως, κι αυτός στο νοσοκομείο, δηλητηριασμένος, και ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα.

Το τανγκό των Χριστουγέννων

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο «αμφίσημος» –έτσι κι αλλιώς– αισθηματικός κόσμος του Στρατοπέδου Βάτη στον Έβρο. Ένα τανγκό που ξεδιπλώνει ρυθμικά σχέσεις και απελπισίες μέσα από ξεκαρδιστικά δραματικές συγκυρίες. Καταγραφέας όλων αυτών ο Λάζαρος Λαζάρου, που γίνεται μάρτυρας ερώτων, θανάτων και εορταστικών πανικών. Έτσι, τα Χριστούγεννα του 1970 θα καταχωρηθούν στη μνήμη του σαν σκοτεινός αισθησιακός εφιάλτης, που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή με ένα αθεράπευτα ρυθμικό τανγκό.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *