Ο Thomas Erikson για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ο Thomas Erikson, συγγραφέας του παγκοσμίως ευπώλητου βιβλίου ψυχολογίας «Ανάμεσα σε ηλίθιους», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το βιβλίο-φαινόμενο «Ανάμεσα σε Ηλίθιους» και έκτοτε έχει διαβαστεί από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες. Για πρώτη φορά, ο συγγραφέας Thomas Erikson έρχεται να μιλήσει στο ελληνικό κοινό στα πλαίσια του TEDxAthens στις 28 Μαΐου και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του, Ανάμεσα σε Ηλίθιους & Ανάμεσα σε Εμπόδια.

TEDxAthens -UNLEASH

Tο TEDxAthens επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ και μας καλεί να κάνουμε UNLEASH! Να σκεφτούμε με απεριόριστη ελευθερία, να κάνουμε όνειρα, να εκφράσουμε τις ιδέες και να ανακαλύψουμε πώς εξελίσσεται η επιστήμη, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Για μία ημέρα, άτομα που δε φοβούνται να εκφραστούν θα ανέβουν στη σκηνή και θα μας εξηγήσουν πώς εκείνοι αναγνώρισαν ότι, με τη δύναμη της τεχνολογίας, τη δύναμη της επικοινωνίας, τη δύναμη της σκληρής δουλειάς και του οράματος μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεκατρείς εξαιρετικές προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει, καθεμία στον τομέα της, πρόκειται να δείξουν πώς εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητές τους στο έπακρο, για να κάνουν τη διαφορά.

Όμως δε σταματάμε εκεί καθότι πρόκειται για μια ημέρα γεμάτη εμπειρίες φαγητού, performances αλλά κι άλλων δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι TEDxsters.

Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου!

Ο Thomas Erikson ομιλητής στο TEDxAthens 2023!

Ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά και best-selling συγγραφέας, με βιβλία του να έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες, ο Thomas Erikson προσπαθεί να ζει όσο το δυνατόν πιο απλά, ακολουθώντας μία βασική αρχή: «Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου».

Έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες από την Ευρώπη, έρχεται στην Αθήνα να μιλήσει για τις δυνατότητες της επικοινωνίας, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της αυτογνωσίας.

Στα πλαίσια της παρουσίας του στο TEDxAthens 2023 ο Έρικσον θα υπογράψει και αντίτυπα των βιβλίων του σε αναγνώστες και αναγνώστριες. Σας περιμένουμε στις 28 Μαΐου στο ΚΠΙΣΝ!

*Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxAthens 2023 και τους ομιλητές θα βρείτε εδώ!

Η λέξη-κλειδί του φετινού TEDxAthens; UNLEASH

Η λέξηαπό μόνη της ανασύρει μια αίσθηση δύναμης, ελευθερίας∙ ένα κάλεσμα σε δράση για όσους θέλουν να απελευθερωθούν από τους περιορισμούς τους και να εκφράσουν τους αληθινούς τους εαυτούς.

Για κάποιους, απλά μπορεί να σημαίνει να εγκαταλείψουν τις αναστολές και τους φόβους τους, να δραπετεύσουν από τους περιορισμούς της κοινωνίας. Ίσως, το πιο σημαντικό, σημαίνει να αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Δεν πρόκειται μόνο για προσωπική ανάπτυξη, αλλά και για τη συλλογική δύναμη των ανθρώπων όλων μαζί. Υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον, μπορούμε να απελευθερώσουμε μια δύναμη δημιουργικότητας, καινοτομίας και σθένους που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, ίσως ακόμα και τον κόσμο, με τρόπους που ποτέ δεν πιστεύαμε πιθανούς.

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου (αλλά και του ίδιου μας του εαυτού) αποτελούν το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Για να διαχειριστούμε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσουμε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα μας, να καταλάβουμε πότε πρέπει να μιλήσουμε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Και με λίγη τύχη θα διασφαλίσουμε ότι ο ηλίθιος δεν είμαστε εμείς!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *