Ένα διαφορετικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά για μικρούς και μεγάλους!

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι.

Από το 2023 θα ξεκινήσω τη γυμναστική, θα προσέχω την υγεία μου, θα διαβάσω περισσότερα βιβλία, θα βρω άλλη δουλειά, θα γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Πόσους στόχους ετοιμάζεσαι να θέσεις;

Δεν χρειαζόμαστε τη νέα χρονιά για να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας. Ούτε μια ακόμα Δευτέρα που περιμένουμε να έρθει. Μπορείς να κάνεις την αλλαγή μια οποιαδήποτε μέρα, όταν νιώθεις την ανάγκη να την κάνεις. Όταν είσαι έτοιμος να την κάνεις.

Ωστόσο, η νέα χρονιά αποτελεί πάντα ένα ορόσημο. Μπορεί να είναι κάτι που οι κοινωνίες έχουν δημιουργήσει, αλλά είναι ένα έναυσμα. Και μπορείς να το εκμεταλλευτείς.

Πώς θα το κάνεις σωστά, αν θέλεις οι στόχοι σου να έχουν διάρκεια και να μην τους ξεχάσεις εν μια νυκτί;

Πολύτιμα εργαλεία σε αυτή τη διαδρομή αποτελούν τα ημερολόγια. Για μικρούς και μεγάλους.

Γράψε τη δική σου ιστορία, του Νικόλα Σμυρνάκη

This image has an empty alt attribute; its file name is tetradio.jpg

Έχουμε ένα διαφορετικό ημερολόγιο. Ένα βιβλίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ημερολόγιο δράσης για τη νέα χρονιά. Σε αυτό θα μπορείς να καταγράφεις τις σκέψεις σου, τα θέλω σου, τους στόχους σου. Μικρότερους ή μεγαλύτερους. Από τη στιγμή που θέτεις έναν στόχο, ακόμα καλύτερα όταν τον γράφεις, προετοιμάζεις την αλλαγή που θα γίνει ακόμα και στο πιο μακρινό μέλλον. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα πετύχεις τον στόχο που έθεσες ή μια παραλλαγή του. Κι αυτό είναι μια νίκη.

ημερολόγιο στόχων
ημερολόγιο στόχων

Μέσα σε αυτό το ημερολόγιο θα βρεις πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που σε βοηθήσουν να συνθέσεις το παζλ της δικής σου ζωής. Δεν χρειάζεται να το ανοίξεις με τη νέα χρονιά. Μπορείς να το ανοίξεις όταν θα νιώσεις έτοιμος.

Γέτι – Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης, της Μαρίνας Γιώτη

νέα παιδικά βιβλία
Ηλικίες: 7+

Ένα ημερολόγιο για τους μικρούς μας φίλους!

Τo ημερολόγιο προσφέρει στα παιδιά ένα μέρος για να θαυμάσουν τον κόσμο, να φανταστούν το μέλλον και να επεξεργαστούν τα γεγονότα του παρελθόντος.

Ημερολόγιο Γέτι

Παγκοσμίως οι παιδοψυχολόγοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να κρατούν ημερολόγιο, ώστε να χειρίζονται δυσάρεστα συναισθήματα, να βελτιώνουν το ανοσοποιητικό τους και να μειώνουν το στρες τους. Αποτυπώνοντας τις σκέψεις τους στο χαρτί και αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά συναισθήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους, αρχίζουν να τα κατανοούν καλύτερα και βελτιώνουν τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική τους υγεία.

Ημερολόγιο Γέτι

Επίσης, το ημερολόγιο βοηθά τα παιδιά να ζουν με περισσότερη ευγνωμοσύνη στο παρόν. Αυτό, δεδομένης της τρέχουσας κρίσης, μπορεί να μετριάσει το άγχος που δημιουργείται συχνά όταν αντιμετωπίζουμε ένα αβέβαιο μέλλον.

Ημερολόγιο Γέτι

Από την ηλικία των 7 ετών τα παιδιά μπορούν σιγά σιγά να αρχίσουν να κρατούν ημερολόγιο, ξεκινώντας από κάποιο που περισσότερο συμπληρώνεις, παρά γράφεις από την αρχή. Αυτό θα τα οδηγήσει στα πρώτα βήματά τους και θα κάνει τη διαδικασία πιο διασκεδαστική. Στην αρχή ο γονέας μπορεί να λειτουργήσει ως «journal-partner», βοηθώντας τα και στηρίζοντάς τα όπου χρειαστεί.

Από την ηλικία των 9 ετών και άνω μπορούν να συμπληρώσουν το ημερολόγιο μόνα τους ή και να φτιάξουν το δικό τους. Όπου και αν ζητηθεί βοήθεια από τον γονέα, αυτός μπορεί να την προσφέρει.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *