Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη μαγεία που κρύβεται μέσα μας!

«Άντε να φύγει επιτέλους και αυτή η χρονιά!». Ίσως είναι μια φράση που σιγοψιθυρίζεις συχνά τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Είναι πάντα η προσμονή για κάτι καινούριο και η «κούραση» που νιώθεις για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της…

Γιατί τις περισσότερες φορές, εστιάζουμε σε όλα τα αρνητικά που μας συνέβησαν και ποτέ στα θετικά. Σαν να τα διαγράφουμε από τη μνήμη μας ή σαν να τα θεωρούμε δεδομένα. Κι έτσι, μένουμε κολλημένοι στα αρνητικά.

Φέτος, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το αντίθετο. Κι ας μεταδώσουμε τη χαρά και την αισιοδοξία και στα παιδιά μας! Για όλα τα απλά και καθημερινά.

Ας μπούμε κι εμείς στον μαγικό κόσμο της Νίνας. Η μικρή Νίνα είναι η ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη.

Η μικρή Νίνα κοιτάζει  απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι. Είναι μικρό, κοντό και άσχημο- δεν θυμίζει καθόλου Χριστούγεννα! Όταν όμως το παρατηρεί λίγο καλύτερα αντιλαμβάνεται ότι το δέντρο κρύβει μια απρόσμενη έκπληξη. Στα κλαδιά του είναι κρυμμένο ένα γράμμα που θα την οδηγήσει στο πιο όμορφο κυνήγι θησαυρού για…το μυστικό της ευτυχίας!

Βήμα-βήμα θα συλλέξει τα στοιχεία που χρειάζεται και θα ανακαλύψει ότι τη μαγεία των Χριστουγέννων, μπορεί να την έχει κάθε μέρα, όλο τον χρόνο, για πάντα.

Μπορούμε να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να επαναλαμβάνουν καθημερινά την άσκηση που κάνει η Νίνα ώστε να ανακαλύψει το μυστικό της ευτυχίας. Έτσι, θα μάθουν να εκτιμούν όλα τα όμορφα και καλά που έχουν στη ζωή τους!

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε; Με την παρακάτω άσκηση:

Το νέο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη, Γράμματα στο έλατο κρυμμένα είναι μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία που καλεί μικρούς και μεγάλους στο να αναζητήσουν  την αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων. Αυτή που κρύβεται μέσα μας!

Για ηλικίες 4+

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλα τα παιδικά βιβλία από την Κατρίνα Τσάνταλη!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *