Ποιο κλασικό ελληνικό βιβλίο θα διάβαζαν οι ήρωες του Game of Thrones;

Η 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones είναι προ των πυλών και ελάχιστα επεισόδια μας χωρίζουν από την ολοκλήρωση αυτού του φανταστικού ταξιδιού. Εμείς σκεφτήκαμε να μαντέψουμε ποιο κλασικό ελληνικό βιβλίο θα διάβαζαν οι πρωταγωνιστές της σειράς και προφανώς σε όσα ακολουθούν περιέχονται SPOILERS από τις προηγούμενες σεζόν, οπότε διαβάζετε με δική σας ευθύνη. Valar Morghulis.

1- Cersei Lannister -> Κωνσταντίνος Θεοτόκης, «Η τιμή και το χρήμα»
Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, οι Λάνιστερς πληρώνουν τα χρέη τους και η Βασίλισσα Σέρσεϊ δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση.

2- Jon Snow -> Ζυράννα Ζατέλη, «Και με το φως του λύκου επανέρχονται»
Ο αγαπητός Jon επέστρεψε από το σκοτάδι και τώρα καλείται να γίνει ο πολεμιστής που θα οδηγήσει τον στρατό του φωτός. Μαζί με τον λύκο του.

3- Arya Stark -> Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Η φόνισσα»
Για προφανείς λόγους.

4- Daenerys Targaryen -> Tάσος Αθανασιάδης, «Η αίθουσα του θρόνου»
Διαλέξαμε αυτό το βιβλίο, επειδή όλα αυτά τα χρόνια, είναι το όνειρό της να μπει επιτέλους στην αίθουσα του θρόνου στο King’s Landing. (Και λογικά σύντομα θα τα καταφέρει με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον.) Και ένας μπόνους τίτλος για τη Θυελογέννητη Καλίσι: Μ. Καραγάτσης, «Η μεγάλη Χίμαιρα». Δεν είναι ακριβώς Χίμαιρες οι δύο δράκοι της, αλλά μπορεί όλο το όνειρό της για να καθίσει στον θρόνο να αποδειχθεί μια Χίμαιρα.

5- Bran Stark -> Χρήστος Χωμενίδης, «Το σοφό παιδί»
Πλέον ο Μπράν γνωρίζει τα πάντα για τους πάντες.

6- Sansa Stark -> Κώστας Ταχτσής, «Το τρίτο στεφάνι» 
Η Σάνσα βασανίστηκε. Αρχικά ήταν να παντρευτεί τον Τζόφρυ, μετά την έδωσαν στον Τύριον και τέλος κατέληξε στον Ράμσεϋ. Επιτέλους βρίσκεται στη θέση που της αξίζει, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τον στρατό των νεκρών, ενώ και ο αδερφός της θα της κουβαλήσει στο Γουίντερφελ μια νύφη από τον Νότο που κανείς δεν γουστάρει. Επίσης, θα της ταίριαζε πολύ και το «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», του Κώστα Μουρσελά. Εντάξει, μπορεί τα μαλλιά της να είναι κόκκινα από φυσικού τους, παρ” όλα αυτά είναι σαν να έχει γραφτεί για εκείνη αυτό το βιβλίο.

7- Sir Davos Seaworth -> Γιώργος Σεφέρης, «Ημερολόγιο καταστρώματος A και B και Γ»
Με τόσα που έχει περάσει και τόσα που έχει δει ο ιππότης των κρεμμυδιών, του αξίζουν και οι τρεις ποιητικές συλλογές του Σεφέρη.

8- Tyrion Lannister & Jaime Lannister -> Νίκος Καζαντζάκης, «Οι αδερφοφάδες»
Ειδικά για τον Τζέιμι, προβλέπουμε ότι αυτό το βιβλίο του ταιριάζει γάντι. Σέρσεϊ, έρχεται η ώρα σου!

9- Euron Greyjoy -> Γιάννης Σκαρίμπας, «Το θείο τραγί»
Ο τρελός θείος που ήρθε από το πουθενά και έχει κάνει τα πάντα άνω-κάτω. Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου του Σκαρίμπα «Ο ήρωας επέλεξε συνειδητά το ρόλο του περιπλανώμενου αλήτη, παρά την παιδεία που φαίνεται ότι διαθέτει… Μετά από πολλές περιπλανήσεις, επιστρέφει διαβάτης από τα πάτρια εδάφη και κατόπιν μένει για κάμποσο καιρό στο αρχοντικό». Αρκετά ταιριαστό με την ιστορία του Γιούρον, δεν συμφωνείτε;

10- Walder Frey -> Γιάννης Ξανθούλη, «Την Κυριακή έχουμε γάμο»
Μπορεί να βρίσκεται στη λίστα μας ως διοργανωτής του πιο διαβόητου γάμου στην ιστορία, όμως ευτυχώς πλέον έχει διαγραφεί από τη λίστα της Φόνισσας. 

11- Melisandre -> Κώστας Βάρναλης, «Το φως που καίει»
Σε γενικές γραμμές, σε κάθε δεύτερη πρόταση αναφέρει τον Άρχοντα του Φωτός και τις φλόγες που καίνε τους εχθρούς του.

12- Ned Stark -> Χρόνης Μίσσιος, «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς»
Άνευ σχολίου.

13- Gregor Clegane, The Mountain -> Ζαχαρίας Παπαντωνίου, «Τα ψηλά βουνά»
Το Βουνό, ο πολεμιστής που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Σέρσεϊ, δεν είναι τόσο ευχάριστος όσο το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου και σίγουρα είναι πιο φονικό. Από την άλλη, ο μικρός βασανισμένος αδερφός του, ο Σάντορ Κλεγκέιν (The Hound), θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οποιοσδήποτε από τους ήρωες του «Γκιακ», του Δημοσθένη Παπαμάρκου.

14- Joffrey Baratheon -> Γεώργιος Βιζυηνός, «Το αμάρτημα της μητρός μου»
Ένα από τα spoiler του άρθρου μας, αλλά εντάξει, αν δεν ξέρετε ποιανού παιδί ήταν ο Τζόφρυ, σημαίνει ότι δεν έχετε δει ούτε το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν. Τι στο καλό κάνετε εδώ;

15- Night King -> Στρατής Μυριβήλης, «Η ζωή εν τάφω»
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν πιστεύουμε ότι ο Nigh King είναι το απόλυτο κακό. Δεν ξύπνησε μια ωραία μέρα από τον τάφο του και είπε να καταστρέψει τον κόσμο στα καλά καθούμενα. Όλο και κάτι θα του έχουν κάνει στο παρελθόν οι Σταρκ και οι Ταργκέρυαν, και τώρα ήρθε η ώρα να βρει το δίκιο του.

ΥΓ: Η εκπληκτική πρόταση για να διαβάζει ο The Hound το «Γκιακ» είχε έρθει πριν δύο χρόνια από την αναγνώστρια Ρεγγίνα. 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *