Μικρά Εγκλήματα #3 – Πασχαλινή παράδοση

Γράφει ο Βαγγέλης Γιαννίσης. Επιτηρεί ο γάτος του ο Jax.
Το Πάσχα είναι μία γιορτή συνώνυμη της παράδοσης. Πέρα από τα γνωστά, δηλαδή τα κουλουράκια, τις μαγειρίτσες, το Πασχαλιάτικο στομάχιασμα -#γιατιτοκανααυτοστονεαυτομουΘεμου- υπάρχουν κι άλλες, λιγότερο γνωστές παραδόσεις. Κάθε Μεγαλοβδομάδα, η δική μου παράδοση προστάζει να διαβάζω ξανά ένα (ή και περισσότερα) από τα αγαπημένα μου βιβλία, οπότε στα πασχαλινά Μικρά Εγκλήματα, θα σας παρουσιάσω τρία βιβλία, τα οποία έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα αναγνώσεων.

Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα – Tom Robbins (εκδ. Αίολος)
O τίτλος-σιδηρόδρομος αυτού του βιβλίου ήταν η αφορμή να γνωρίσω τη γραφή του Tom Rob-bins ένα καλοκαίρι στο Αγκίστρι και από τότε ο ερημίτης συγγραφέας από το Σιάτλ με έχει συνοδεύσει σε αρκετές Μεγαλοβδομάδες. Σαμάνοι, μυστικοί πράκτορες, κατάρες και μπόλικα ναρκωτικά συνθέτουν το παζλ του αγαπημένου μου από τα βιβλία του Robbins.

Το ξενοδοχείο Νέο Χάμσαϊρ – John Irving (εκδ. Μέδουσα)
Γίνεται αναφορά σε βιβλία που τα έχω διαβάσει ξανά και ξανά δίχως John Irving; Φυσικά και δε γίνεται! Η σάγκα του συγγραφέα ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο Ντίκενς του 20ου αιώνα ακολουθεί μία οικογένεια μέσα από περιπλανήσεις, χαρές, λύπες, τραγωδίες και προσωπικές αναζητήσεις. Συγκινητικό, ανθρώπινο, ξεκαρδιστικό και -ίσως- το καλύτερο βιβλίο που μας έχει παραδώσει ο Irving.

Catch22 – Joseph Heller
Με το θρυλικό Catch22 ολοκληρώνεται η Αγία Τριάδα των βιβλίων που διαβάζω ξανά και ξανά. Ο Heller, βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εμπνευσμένος από τις εμπειρίες του στον πιο άγριο πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα, συνθέτει μία πολυεπίπεδη σάτιρα και μας συστήνει χαρακτήρες με τους οποίους θα γούσταρα να πιω μία μπίρα, σπάζοντας πλάκα με την τρέλα που μερικές φορές κυριεύει αυτόν τον κόσμο.

Από τον Jax κι εμένα, χρόνια -και βιβλία- πολλά!

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τη σελίδα μου στο Facebook!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *