40 χρόνια Διόπτρα, 40 χρόνια βιβλία με θέα τη ζωή!

Στις 17 Φεβρουαρίου 1978 η Καλλισθένη Παπαδοπούλου ίδρυσε τον εκδοτικό μας οίκο! Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για όλες τις ευτυχισμένες στιγμές που μας χαρίσατε αυτά τα 40 χρόνια. Συνεχίζουμε να διαλέγουμε πάντα με ευθύνη, αγάπη και φροντίδα τα καλύτερα βιβλία.

Οι εκδόσεις Διόπτρα ιδρύθηκαν στις 17 Φεβρουαρίου 1978 από τον νεαρό δικηγόρο κυπριακής καταγωγής Γιώργο Παπαδόπουλο και τη σύζυγό του Καλλισθένη. Όραμά τους ήταν οι αναγνώστες να ανακαλύψουν πώς θα ζήσουν καλύτερα μέσα από τα βιβλία, σε μία περίοδο που στην Ελλάδα το ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση ήταν περιορισμένο. Η φράση που μας εκφράζει περισσότερο είναι «Βιβλία με θέα τη ζωή» και το λογότυπό μας είναι ένα παιχνίδι του αρχικού γράμματος του ονόματός μας, έτσι ώστε να μοιάζει με κιάλια.

Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε με το όνομα Διόπτρα ήταν το «Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος» ενώ μεσολάβησαν άλλοι δύο τίτλοι μέχρι την πρώτη επιτυχία με το «Τέλεια όραση χωρίς γυαλιά» του George Kypreotakis. Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες και το 2008 ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανέλαβε την ευθύνη της ανάπτυξης του εκδοτικού οίκου, στηριζόμενος στις βάσεις της και τις πρωταρχικές της αξίες. Την επόμενη δεκαετία, το εκδοτικό μας πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και διευρύνθηκε με τίτλους υγείας και διατροφής, προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικής αναζήτησης, οικογενειακής φροντίδας, ξένης και ελληνικής πεζογραφίας, ιστορίας και φιλοσοφίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην είσοδό μας στο παιδικό βιβλίο.

Σαράντα χρόνια μετά, συνεχίζουμε με βιβλία που διεκδικούν μια θέση στη ζωή σας και που θα σας αφήσουν την αίσθηση ότι «κάτι έχει αλλάξει μέσα σας».

ΥΓ: Στη φωτογραφία είναι η ταμπέλα όπως έχει μείνει στα πρώτα μας γραφεία στην οδό Ζαλόγγου 9, στο κέντρο της Αθήνας.

One Comment

  1. Ευχαριστω ενθερμα την επιγνωση συγγραφικοτητας της κυριας Καλλισθενη Παπαδο -πουλου διοτι με εξεπληξε φαντασιωδως το βιογραφικο της κειμενο κι αυτο το προτε -ρημα θα μου ειναι ευχρηστο εφ’ορου ζωης!Αυτη η επιθυμια θα σας μεινει αναμνηση!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *