Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο!

Ελένη Τενεκετζή, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου των Χανίων Κoukoubook
Η ιστορία ξεκινάει από την ανάγνωση ενός δημοσιεύματος ότι κάπου στην Αυστραλία ξεκίνησε μια όμορφη ιδέα. 

Σύμφωνα με την είδηση: «Μία βιβλιοπώλισσα σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία στην Αυστραλία, το Elizabeth’s bookshop, σκέφτηκε πώς να μας κάνει να δώσουμε μια ευκαιρία σε βιβλία που δεν θα επιλέγαμε ποτέ στο βιβλιοπωλείο κι όμως αξίζουν την προσοχή μας. Τα τύλιξε με χαρτί κι έγραψε απ’ έξω μερικές λέξεις κλειδιά όπως, «Περιπέτεια», «Θρίλερ», «Δεκαετία ’90», «Λατινική Αμερική», «Σασπένς» κλπ. Έτσι γεννήθηκε το «Ραντεβού στα τυφλά μ΄ένα βιβλίο» (Blind date with a book), μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και υιοθετήθηκε από πολλά βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο.»

Ε! αυτό ήταν! Είπαμε: Θα το κάνουμε κι εμείς! Ήταν τέλος Οκτώβρη! Πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και σκεφτήκαμε: «Γιατί όχι! Τώρα με τις γιορτές θα είναι μια ωραία ιδέα για δώρο.» Συνήθως ο κόσμος κάτι καινούριο, περιμένει να το δοκιμάσει κάποιος άλλος για να δει τα αποτελέσματα. Έτσι θα ήταν πιο εύκολο να το πάρουν πρώτα δώρο για κάποιον και μετά για τους ίδιους. Κι εμείς δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα απολύτως. Ίσα-ίσα να κερδίσουμε μια εμπειρία «παιχνιδιάρικη».

Έτσι μόλις ωρίμασε η ιδέα στο μυαλό μας στις 14 Δεκεμβρίου βγήκε στη βιτρίνα μας το «Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο!» Τυπώσαμε αφίσες, τυλίξαμε τα βιβλία μας, που περιέχουν μέσα έναν σελιδοδείκτη κι απ έξω ένα μαγνητάκι, και τοποθετήθηκαν στη βιτρίνα μας! Πολύ γρήγορα ο κόσμος άρχισε να σταματάει στη βιτρίνα και να μπαίνει μέσα στο μαγαζί για να ρωτήσει τι ακριβώς είναι αυτό! Το εγχείρημα είχε πετύχει και δεν άργησε να γίνει και η πρώτη πώληση! Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο κόσμο κερδίζει η ιδέα μας κι εμείς χαιρόμαστε να τυλίγουμε νέους τίτλους!

ΥΓ: Αν θέλετε να κάνετε κι εσείς ένα ραντεβού στα τυφλά μ” ένα βιβλίο, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Koukoubook στα Χανιά, στην οδό Μπονιαλή 11-19. Επίσης, μπορείτε να τους ακολουθήσετε στο Facebook.
ΥΓ2: Έχουμε επισκεφτεί πάλι στο Blog μας το Koukoubook και πραγματικά χαιρόμαστε να βρίσκουμε τέτοιες όμορφες αφορμές για βόλτες σε ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *