Η «ταχύτητα διαφυγής» σε όλες τις βαθιές αλλαγές στη ζωή μας

Kάθε αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, χαοτική στην πορεία και εξαιρετική στο τέλος.

Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, χαοτική στην πορεία και εξαιρετική στο τέλος. Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, χαοτική στην πορεία και εξαιρετική στο τέλος. Εντάξει. Θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω, αν μου υποσχεθείτε ότι δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.

Η ριζική προσωπική αλλαγή και η βαθιά μεταμόρφωση του ανθρώπου σαφώς αποτελούν μια τρομακτική και δύσκολη διαδικασία που αρχικά θα προκαλέσει σύγχυση. Διαφορετικά, δεν θα ήταν πραγματική αλλαγή. Και τότε δεν θα είχε καμία αξία.

Γνωρίζατε ότι ένα διαστημικό λεωφορείο καταναλώνει περισσότερα καύσιμα τα πρώτα εξήντα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση από ό,τι κατά τη συνολική διάρκεια του ταξιδιού γύρω από την περιφέρεια της Γης;

Αυτό συμβαίνει διότι, στην αρχή, έρχεται αναγκαστικά αντιμέτωπο με εξαιρετικά ισχυρές δυνάμεις βαρύτητας που θέλουν να το καθηλώσουν στο έδαφος. Έτσι, χρησιμοποιεί τεράστια ενέργεια και μεγάλο βαθμό έργου για να ωθήσει το όχημα σε ολοένα μεγαλύτερο ύψος, σε εκείνο το πρώτο στάδιο, έως ότου αγγίξει την «ταχύτητα διαφυγής». Τότε οι δυνάμεις της βαρύτητας έχουν πλέον ξεπεραστεί. Το διαστημόπλοιο είναι ελεύθερο. Να εκτοξευθεί.

Έτσι, λοιπόν, όταν κάνετε κι εσείς τις απαιτούμενες αλλαγές για να ζήσετε τη ζωή που επιθυμείτε περισσότερο, θα θυμίζετε αυτό το διαστημικό λεωφορείο. Θα πρέπει να ασκήσετε τεράστια ενέργεια και να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσετε τους προηγούμενους τρόπους λειτουργίας. Για να αφήσετε πίσω τις δικές σας δυνάμεις βαρύτητας (που περιόριζαν το αυθεντικό μεγαλείο σας). Γι” αυτόν τον λόγο είναι εξαιρετικά δύσκολο στην αρχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλώς δείχνει ότι η αλλαγή που πραγματοποιείτε αξίζει τον κόπο, είναι πολύτιμη και πλούσια. Όλα όσα σήμερα θεωρείτε εύκολα κάποτε σας φαίνονταν δύσκολα, σωστά;

Οι καινούριες συνήθειες, δεξιότητες και συμπεριφορές θα γίνουν ευκολότερες με τον καιρό, να είστε σίγουροι γι” αυτό. Όλα γίνονται πιο εύκολα με την εξάσκηση. Και το γεγονός ότι δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι χθες δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε σήμερα. Είστε σε καλύτερη θέση κατά μία μέρα. Και πιο δυνατοί κατά είκοσι τέσσερις ώρες.

Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *