Εργαλεία για γονείς – Βιβλία και δωρεάν βίντεο

Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μετά τις διακοπές δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια, τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στους γονείς. Οι νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, μέσα σε ένα σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται, δημιουργούν συχνά οικογενειακές αναταραχές.

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν κάθε γονιό είναι τα έγκυρα βιβλία, γραμμένα από ειδικούς με κατανοητό τρόπο. Μέσα από παραδείγματα αληθινών ιστοριών, επεξηγήσεις πρόσφατων επιστημονικών μελετών και χρήσιμες ασκήσεις, μας κάνουν να ανέβουμε επίπεδο και να αισθανθούμε αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές μας.

Ως εκδοτικός οίκος έχουμε δημιουργήσει μια σειρά βιβλίων για γονείς, με πολλή αγάπη και φροντίδα. Μπορείτε να τα δείτε εδώ συγκεντρωμένα.

Επιπλέον, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς διοργανώσαμε μια σειρά συζητήσεων για γονείς στο βιβλιοπωλείο μας στην Αθήνα (Books & Life, Σόλωνος 93-95) με ειδικούς που απαντούν σε προβλήματα και δίνουν λύσεις. Αποφασίσαμε να μαγνητοσκοπήσουμε τις ομιλίες και τις ερωταπαντήσεις που ακολούθησαν, ώστε να έχετε πρόσβαση και να τις παρακολουθήσετε όποτε θέλετε σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.

(Κάντε αν θέλετε bookmark το άρθρο μας, για να έχετε πάντα εύκολη και γρήγορη πρόσβαση!)

Η επόμενη συζήτησή μας γίνεται στις 21/9 με θέμα τη Θετική Διαπαιδαγώγηση και αν σας ενδιαφέρει να την παρακολουθήσετε από κοντά και να κάνετε και τις δικές σας ερωτήσεις, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Είναι εντελώς δωρεάν, αλλά ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, ώστε να μπορεί να γίνει πραγματικά χρήσιμη συζήτηση για όλες και όλους που θα παρευρεθούν.

Συζητήσεις για γονείς, Επ.1 | Εφηβεία: η μεγάλη έκρηξη και πώς να βγείτε όλοι αλώβητοι

Οι ομιλήτριες της πρώτης συνάντησης:
Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος
Εύη Σταθάτου, MSc, Πιστοποιημένη Parent Coach, Εκπαίδευση Γονέων

Θεματολογία: Οι καβγάδες & τα ψέματα των εφήβων | Η κουλτούρα της βίας | Οι εθισμοί | Οι διαταραχές διατροφής | Το διαδίκτυο και η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας | Οι Πανελλήνιες

Το βιβλίο-εργαλείο της Σοφίας Ανδρεοπούλου:

Δείτε όλη τη συζήτηση:

Συζητήσεις για γονείς, Επ.2 | Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση στην πράξη

Οι ομιλήτριες της συνάντησης:
Ελιάνα Χρυσικοπούλου, Δημοσιογράφος
Στέλλα Κάσδαγλη, Συγγραφέας, Συνιδρύτρια του Μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women on Top

Θεματολογία: Χάσμα αυτοπεποίθησης | Εικόνα σώματος | Δεξιότητες ηγεσίας | Προσωπικό όραμα

Το βιβλίο-εργαλείο Μεγαλώνοντας Κορίτσια που Αγαπούν τον Εαυτό τους:

Δείτε όλη τη συζήτηση:

Συζητήσεις για γονείς, Επ.3 | Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Οι ομιλήτριες της συνάντησης:
Πελιώ Παπαδιά, δημοσιογράφος, MSc Ανθρώπινη Επικοινωνία
Σουζάνα Παπαφάγου, κλινική ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια.

Θεματολογία: Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και πώς η παιδική μας ηλικία επηρεάζει τη συμπεριφορά μας ως ενήλικες

Το βιβλίο-εργαλείο Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας:

Δείτε όλη τη συζήτηση:

Συζητήσεις για γονείς, Επ.4 | Πού τελειώνει η ενσυναίσθηση; Πότε αρχίζει ο παιδοκεντρισμός;

Οι ομιλήτριες της συνάντησης:
Φρόσω Φωτεινάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια
Ευτυχία Βαρσαμή, ψυχοπαιδαγωγός

Θεματολογία: Εξουσία, ενσυναίσθηση, επιτρεπτικότητα | Ενεργητική ακρόαση: το κλειδί της σύνδεσης με το παιδί μας | Τα όρια στη σχέση γονιού-παιδιού | Πώς μεγαλώνουμε ενσυναισθητικά παιδιά;

Το βιβλίο-εργαλείο της Φρόσως Φωτεινάκη:

Δείτε όλη τη συζήτηση:

ΥΓ: Υπενθυμίζουμε ότι εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την επόμενη συζήτηση για γονείς που γίνεται στις 21/9 με θέμα τη Θετική Διαπαιδαγώγηση.

ΥΓ2: Δείτε κι άλλα ενδιαφέροντα βιβλία που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι της γονεϊκότητας:

Κάθε γονιός πρέπει να διαβάσει αυτό το βιβλίο, ασχέτως της ηλικίας του παιδιού του. Μέσα σε λιγότερες από 300 σελίδες προσφέρει έναν χάρτη για υγιείς σχέσεις. Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανάπτυξη ομιλίας του παιδιού σας και πώς θα την ενισχύσετε. Βοήθησέ με να μιλήσω:

Μαθήματα από έναν από τους πιο ευτυχισμένους λαούς του κόσμου για την ανατροφή χαρούμενων και γεμάτων αυτοπεποίθηση παιδιών. Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο;

Στα παιδιά δεν αρέσει όταν έχουμε πάντα την απάντηση για όλα. Μάθετε πώς να γίνεται το είδος του καλοσυνάτου, περίεργου, διασκεδαστικού ατόμου με το οποίο το παιδί θα ήθελε να μιλήσει! Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας:

Κατανοώντας την έννοια της θετικής πειθαρχίας θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν κοινωνικές και θεμελιώδεις δεξιότητες χωρίς να χρησιμοποιούμε την τιμωρία αλλά εμπνέοντας σεβασμό. Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *