Μερικές ιδέες για προορισμούς και βιβλία που θα πάρεις μαζί σου!

Γράφει η Αλεξία Κουφοπούλου από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Πολύ ωραία! Κατάφερες επιτέλους να κλείσεις την υπερχειλισμένη βαλίτσα σου και βάζεις τα χέρια στη μέση με την απόλυτη ικανοποίηση της νίκης. Και τότε το βλέμμα σου πέφτει στη βιβλιοθήκη σου. Κοιτάζεις εναλλάξ τη βαλίτσα και τη βιβλιοθήκη.

Αφού το ξέρεις ότι δεν θα φύγεις χωρίς βιβλία… Ας δούμε, λοιπόν, πού θα ταξιδέψεις και ποιες ιστορίες θα σου κρατήσουν συντροφιά!

Επίδαυρος με το Και έζησαν πέντε

Pro tip: Μην ξεχάσεις να πάρεις πορτοκάλια φεύγοντας!

Ξεκινάς το ταξίδι σου από τη Νέα Επίδαυρο για να κάνεις βόλτα στο χωριό, να δεις το Κάστρο Πιάδας, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το φαράγγι Βόθυλα, για την καταπράσινη ομορφιά του οποίου έχεις ακούσει πολλά.

Φυσικά σκοπεύεις να πας και στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσεις παραστάσεις (έχεις ήδη ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και έχεις οργανώσει το ταξίδι σου αναλόγως). Βλέπεις τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και το Μουσείο. Κολυμπάς πάνω από τη Βυθισμένη Πολιτεία και φοράς τη μάσκα σου για να παρατηρήσεις τα ερείπια. Πηγαίνεις για μπάνιο και στο ονειρικό Καλαμάκι με τα κρυστάλλινα νερά και τα αμέτρητα πεύκα.

Για τις βραδινές σου εξόδους, το έχεις πάρει απόφαση. Η λύση είναι μία, και είναι η ντίσκο Καπάκι. Έρχεσαι σε επαφή με την 70s πλευρά σου και χορεύεις όλο το βράδυ, ξεχνώντας κάθε σου έγνοια.

Επειδή λάτρεψες το Καλαμάκι, κάνεις τα περισσότερα πρωινά σου μπάνια εκεί. Σε μια τέτοια πρωινή εξόρμηση, απλώνεσαι αναπαυτικά στην πετσέτα σου, ξεκινάς την ηλιοθεραπεία και ανοίγεις το Και έζησαν πέντε της Holly Jackson.

Απομένουν οχτώ ώρες μέχρι την αυγή. Έξι φίλοι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα τροχόσπιτο και κάποιος τους σημαδεύει. Η αγωνία σου αυξάνεται, η αίσθηση του κινδύνου είναι πάντα παρούσα, η κλειστοφοβία σε γραπώνει και η ανατριχιαστική αλήθεια υπάρχει πάντα στον τίτλο: Δεν θα επιβιώσουν και οι έξι.

Το Και έζησαν πέντε έρχεται αμέσως μετά την επιτυχημένη τριλογία Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια, που σκαρφάλωσε στην best seller λίστα των New York Times και πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα στη Βόρεια Αμερική.

Ναύπλιο με την Αγγελία

Pro tip: Κράτα χώρο για παγωτό. Και για ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ.

Πιθανότατα έχεις επισκεφθεί το Ναύπλιο στο παρελθόν. Μπορεί σε κάποια εκδρομή, ή ίσως να ήταν οι πρώτες σου διακοπές με το ταίρι σου. Εξάλλου είναι ένα πανέμορφο μέρος, που ενδείκνυται για ρομαντικές βόλτες, με τα υπέροχα νεοκλασικά και τη φανταστική θέα προς το Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Ακόμα και αν πηγαίνεις για πρώτη φορά όμως, να ξέρεις πως έχει πολλά να δεις και να κάνεις!

Στο Ναύπλιο φροντίζεις να πάρεις παγωτό από τον φημισμένο «Ιταλό» (ή αλλιώς Antica Gelateria di Roma, με παραδοσιακές συνταγές από την Ιταλία) και ξεκινάς μια νωχελική βόλτα στη συνοικία του Γιαλού, όπου θαυμάζεις την αρχιτεκτονική και τα γραφικά σοκάκια. Θέλεις να επισκεφθείς την Εθνική Πινακοθήκη, γιατί έχεις ακούσει πολλά για τη συλλογή της (δες μήπως υπάρχει και κάποια περιοδική έκθεση που δεν θα ήθελες να χάσεις!).

Εννοείται ότι επιχειρείς να ανέβεις στο Παλαμήδι χρησιμοποιώντας τα σκαλιά του. Στην αρχή έχεις ενδοιασμούς γιατί η διαδρομή σού φαίνεται κουραστική, αλλά κάθε τόσο κάνεις μικρές στάσεις και η θέα σου κόβει πραγματικά την ανάσα.

Και, φυσικά, δεν χάνεις την ευκαιρία να κάνεις τα μπάνια σου. Η πιο κοντινή παραλία που επιλέγεις είναι η Αρβανιτιά, η οποία βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από την πόλη, είναι οργανωμένη και έχει καταγάλανα νερά.

Έχεις πάρει ίσως το εξακοσιοστό παγωτό σου από τον Ιταλό (έχεις πια χάσει το μέτρημα) και έχεις καθίσει αναπαυτικά στην Πλατεία Καποδιστρίου για να διαβάσεις την Αγγελία της Freida McFadden, ένα βιβλίο-διεθνές φαινόμενο και best seller των New York Times, USA Today και Wall Street Journal.

Η Μίλι βρίσκεται στην φυλακή τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα δεκαεφτά της. Το μόνο που θέλει, τώρα που είναι ελεύθερη, είναι να φτιάξει τη ζωή της. Ξέρει όμως πόσο δύσκολο θα είναι να την εμπιστευθεί κάποιος εργοδότης. Γι’ αυτό και δεν περιμένει η συνέντευξή της με την Νίνα Γουίντσεστερ να πάει καλά. Όταν, λοιπόν, προσλαμβάνεται αναπάντεχα ως οικιακή βοηθός για την οικογένεια, αγνοεί όλα τα παράξενα σημάδια που διακρίνει. Ακόμα και το ότι το δωμάτιό της κλειδώνει μόνο από έξω…

Μονεμβασιά με το Μίμικ

Pro tip: Εξάσκησε τη μνήμη σου. Και δοκίμασε οπωσδήποτε σαμουσάδες και αμυγδαλωτά.

Βρίσκεσαι σε μια όμορφη και καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία, σμιλεμένη στον βράχο, πίσω από τα μεσαιωνικά της τείχη. Καλντερίμια, αρχοντικά, πέτρινες καμάρες, κρήνες και εκκλησίες συνθέτουν μια εικόνα που μοιάζει να είναι βγαλμένη από το παρελθόν.

Στην καστροπολιτεία δεν κυκλοφορούν οχήματα, επομένως έχεις αφήσει το αυτοκίνητό σου στη Νέα Πόλη και έχεις προετοιμαστεί για τις βόλτες που θα κάνεις με τα πόδια. Πηγαίνεις στην Άνω Πόλη, με την ασύγκριτη θέα προς τη θάλασσα και τα τείχη. Αποφασίζεις πως αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να δεις όλα τα ευρήματα που φιλοξενούνται εκεί, τα οποία χρονολογούνται από τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους έως και τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στο ενδιάμεσο κάνεις μια στάση στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου (από το 2022 έχει ανακοινωθεί η μετατροπή του σε μουσείο, αλλά δυστυχώς ο εσωτερικός του χώρος δεν είναι επισκέψιμος ακόμη).

Για μια βουτιά στη θάλασσα, ή απλώς για να ατενίσεις το πέλαγος, κατεβαίνεις στο Πορτέλο, ένα μικρό άνοιγμα στα τείχη, που κάποτε λειτουργούσε ως λιμάνι ανεφοδιασμού.

Εκεί, στη σκιά της καστροπολιτείας, ξεκινάς να διαβάζεις το Μίμικ του Sebastian Fitzek. Βλέπεις το πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται στο εξώφυλλο… και οι τρίχες στον σβέρκο σου ορθώνονται.

Μια γυναίκα ομολογεί ότι δολοφόνησε την οικογένειά της και ο μόνος που επιβίωσε ήταν ο μικρός της γιος. Η Χάνα Χερμπστ, σύμβουλος της Αστυνομίας και έμπειρη ειδικός στην ερμηνεία των εκφράσεων του προσώπου, έρχεται αντιμέτωπη με αυτήν την φρικιαστική υπόθεση, ενώ παλεύει με την απώλεια μνήμης μετά από μια εγχείρηση. Η γυναίκα δραπετεύει και το μόνο στοιχείο που απομένει στη Χάνα είναι το βίντεο της ομολογίας της. Μόνο που στο βίντεο βλέπει τον εαυτό της.

Με περισσότερους από 200.000 αναγνώστες και αναγνώστριες στην Ελλάδα, και με βιβλία που έχουν γίνει best seller και έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες, ο Fitzek επιστρέφει με ένα βιβλίο που σίγουρα θα παίξει με την ψυχολογία σου.

Νεμέα με το Κρασί από τα χείλη σου

Pro tip: Βρες ένα από εκείνα τα πολύ πολύ μεγάλα ποτήρια κρασιού.

Αν θεωρείς πως ο συνδυασμός για μια ιδανική βραδιά στο σπίτι είναι: πλατό αλλαντικών/τυριών & κρασί & ένα καλό βιβλίο, τότε ξέρεις πολύ καλά γιατί το σύμπαν (ή ο ουρανίσκος σου;) σε οδήγησε στη Νεμέα. Φημίζεται για το κρασί της, ενώ κάποια από τα οινοποιεία της περιοχής είναι επισκέψιμα.

Προτιμάς να βρεθείς στη Νεμέα για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή, ίσως απλά για μια στάση σε ένα καλοκαιρινό road trip που θα περιλαμβάνει όλα τα μέρη που προαναφέραμε.

Ξεκινάς τις βόλτες σου από τον ναό του Δία και το Στάδιο. Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας είναι πραγματικά εντυπωσιακός και θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους πανελλήνιους αγώνες που διεξάγονταν στην περιοχή. Σίγουρα έχεις κατά νου και το όρος Πολύφεγγο: εκεί θα βρεις την «Παναγία των Βράχων», την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, που είναι χτισμένη μέσα στα βράχια και αποτελεί ένα αξιοθέατο που θα το θυμάσαι για πάντα.

Αλλά επειδή θέλεις να διευρύνεις τους γευστικούς και γνωστικούς σου ορίζοντες, προγραμματίζεις και μια μέρα για ξενάγηση, δοκιμή κρασιών, ίσως και γεύμα, σε κάποιο από τα οινοποιεία της περιοχής.

Κάτω από τη σκιά ενός δέντρου με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ατενίζοντας απέραντους αμπελώνες, ξεκινάς να διαβάζεις το Κρασί από τα χείλη σου.

Ένας έρωτας ανθίζει μεταξύ δύο νέων από δύο οινοπαραγωγικές οικογένειες, που τις χωρίζει μια έχθρα πολλών χρόνων –πού αλλού;– στη Νεμέα. Ο Άρης και η Κλαίρη αψηφούν τα εμπόδια για να είναι μαζί, όμως ο δρόμος τους είναι μακρύς και δύσκολος.

Ο Κώστας Κρομμύδας υπογράφει ένα μυθιστόρημα διαφορετικό από τα προηγούμενά του, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα που είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα, δηλαδή το κρασί και την αμπελουργία. Γράφει όμως και για την οικογένεια· ιδιαίτερα για τις σχέσεις των γονιών με τα παιδιά και τις συγκρίσεις ανάμεσα στα αδέλφια, αλλά και για πιο δύσκολα ζητήματα, όπως ο αλκοολισμός.

Στο πλοίο, ταξιδεύοντας προς Σύρο με ένα Μακγκάφιν

Pro tip: Να αποφύγεις πάση θυσία τον Τουρίστα. Πώς θα τον αναγνωρίσεις; Θα αρχίσει να σου μιλάει ακατάπαυστα για τα τανούκι.

Συμφωνούμε απόλυτα με την απόφασή σου να πας Σύρο – φανταστικό μέρος! Αλλά γιατί φοράς μπλουζάκι με ρακούν;

(Μια φωνή αντηχεί στο κατάστρωμα: «Είναι τανούκι!»)

Δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό, αλλά σιγά σιγά διαπιστώνουμε ότι δεν είσαι μόνο εσύ. Απ’ ό,τι φαίνεται όλοι σε αυτό το κατάστρωμα φοράνε μπλουζάκια με… τανούκι.

Βάζεις τα ακουστικά σου, πίνεις μια γουλιά από τον καφέ που αγόρασες στο πλοίο, και συνεχίζεις την ανάγνωση του Μακγκάφιν του Βαγγέλη Γιαννίση.

Το πλοίο Αφροδίτη κάνει το τελευταίο του ταξίδι. Ο Μάρκος Φελέκης, ο καταχρεωμένος ιδιοκτήτης του, έχει βάλει στόχο να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειάς του. Δεν είναι όμως ο μόνος χαρακτήρας με σκοτεινή ατζέντα. Στο πλοίο επιβαίνουν, μεταξύ άλλων, μια τετραμελής οικογένεια, με πολλά θέματα και με μια αιωνόβια γιαγιά, πληρωμένοι δολοφόνοι, μια εξαπατημένη γυναίκα και ο Πρίγκιπας Χάρι (όχι ο γνωστός). Η καταιγιστική πλοκή εκτυλίσσεται γύρω από ένα κομβικό στοιχείο: ένα Μακγκάφιν.

Σύρος με το Χαρούμενο μέρος

Pro tip: Μην ξεχάσεις το φουσκωτό σου ντόνατ! Και να είσαι ειλικρινής με τους φίλους σου.

Είναι μερικά μέρη που, μόλις τα φέρνεις στο μυαλό σου, θυμάσαι αμέσως και όλες τις γεύσεις που τα χαρακτηρίζουν: λουκούμια καλυμμένα με άχνη, χαλβαδόπιτες, λούζα και τυριά… Δεν ξέρουμε αν έχεις βρεθεί ξανά στη Σύρο, πάντως μαζί με τη γαστρονομία της θα αγαπήσεις και την κοσμοπολίτικη αύρα της.

Ξεκινάς τις βόλτες σου στην Ερμούπολη, ανάμεσα στα πολύχρωμα αρχοντικά, και ξαποσταίνεις στα Αστέρια για ηλιοθεραπεία ή χαλαρό ποτό. Θαυμάζεις την Άνω Σύρο και τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Σαν Τζώρτζη και αποφασίζεις αν θα κάνεις πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού ή ιππασία στις παραλίες. Εγκαθίστασαι για μια ολόκληρη μέρα σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, στον Γαλησσά, για μπάνιο στη θάλασσα, χαλάρωση σε κάποιο beach bar και φαγητό. Και ξεκινάς πάλι από την αρχή, με νέα τοπόσημα και παραλίες.

Μετά από μερικές ώρες πεζοπορίας, τεντώνεσαι στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Το σκεφτόσουν όλη μέρα και τώρα επιτέλους έχεις βρει λίγο χρόνο για να διαβάσεις τη συνέχεια από το Χαρούμενο Μέρος της Emily Henry.

Θυμάσαι που λέγαμε προηγουμένως για τις γεύσεις; Πόσο γεμάτο είναι αυτό το βιβλίο από αυτές αλλά και από μυρωδιές: βούτυρο και λίγο λεμόνι, πατάτες με πάπρικα, αχιβάδες, αλατισμένο νερό και καμένη ζάχαρη. Πόσο συχνά συνδέουμε τα αγαπημένα μας μέρη με γεύσεις και ανθρώπους!

Το χαρούμενο μέρος της Χάριετ βρίσκεται στο Μέιν, σε ένα εξοχικό σπίτι όπου κάνει διακοπές κάθε χρόνο με τους φίλους της. Μόνο που φέτος είναι οι τελευταίες τους διακοπές εκεί, γιατί το σπίτι πρόκειται να πουληθεί. Και ενώ εκείνη και ο Γουίν έχουν χωρίσει, πρέπει να προσποιηθούν πως είναι ακόμη μαζί για να μη χαλάσουν το τελευταίο ταξίδι της παρέας στο εξοχικό.

Η Henry γράφει για δυνατές φιλίες που δοκιμάζονται από τις αλλαγές στην πορεία των χρόνων. Για τη δουλειά που απαιτεί μια σχέση για να είναι υγιής και για το πώς είναι σημαντικό να ζούμε τη ζωή μας με τους δικούς μας όρους, καλύπτοντας τις δικές μας πραγματικές ανάγκες, και όχι για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες που έχουν άλλοι για εμάς.

Και μια που η κουβέντα μας μας έφερε στις σχέσεις, και αφού τελείωσες το Χαρούμενο Μέρος μέσα σε δυο μέρες μόνο…

Αντίπαρος με το Σχολείο Σχέσεων

Pro tip: Επικεντρώσου σε όσα μπορείς να κάνεις εσύ για να βελτιώσεις τις καταστάσεις. Πάρε μαζί σου τετράδιο και στιλό. Και νοίκιασε ποδήλατο!

Η Αντίπαρος μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι σίγουρα ένας προορισμός που αξίζει την προσοχή σου και σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πώς θα περάσεις τις διακοπές σου: ήρεμα, κοντά στη θάλασσα και σε ήσυχα σημεία του νησιού, ή με απολαυστική νυχτερινή ζωή; Μήπως και τα δύο;

Ό,τι και αν επιλέξεις, μια βόλτα με το ποδήλατο στην Αντίπαρο είναι πραγματικά αναζωογονητική. Και ακόμα πιο διασκεδαστική όταν την κάνεις μαζί με το έτερον ήμισύ σου.

Αποφασίζετε, λοιπόν, να κάνετε μερικές διαδρομές στο νησί με αυτόν τον τρόπο και έτσι βλέπετε περισσότερα σημεία του. Επισκέπτεστε το Ενετικό Κάστρο στο κέντρο της Χώρας και το Σπήλαιο, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού, και αποφασίζετε να κάνετε και μια εκδρομή στο Δεσποτικό, το διάσημο ακατοίκητο νησί με τις υπέροχες παραλίες και τον αρχαιολογικό χώρο.

Έχετε αφήσει τα ποδήλατά σας κάτω από ένα δέντρο και έχετε καθίσει αγκαλιά στην παραλία της Παναγίας. Βγάζεις το τετράδιο και το στιλό σου, όσο το έτερον ήμισυ σε κοιτάζει με περιέργεια, και συνεχίζεις τις ασκήσεις σου με οδηγό το Σχολείο Σχέσεων της Μάρεας Λαουτάρη.

Η Μάρεα Λαουτάρη, επικοινωνιολόγος και πιστοποιημένη Coach Στρατηγικής Παρέμβασης του οργανισμού Robbins Madanes Training, συνομιλεί μαζί μας, μέσα από το βιβλίο της, για τις σχέσεις.

Μέσω απλών ασκήσεων (ελπίζουμε να έφερες τετράδιο και στιλό και για το έτερον σου ήμισυ) το βιβλίο μάς βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και από πού πηγάζουν οι αντιδράσεις και οι πεποιθήσεις μας για τις σχέσεις, αλλά και πώς μπορούμε εμείς να εξελιχθούμε και να αλλάξουμε ώστε να καλυτερέψει και η σχέση μας.

Μάνη με τηνΤέταρτη Πτέρυγα

Pro tip: Εστίασε το βλέμμα σου σε ένα πυργόσπιτο. Και τώρα φαντάσου έναν πελώριο μαύρο δράκο να σέρνει τα κοφτερά νύχια του στη μια πλευρά του πέτρινου τοίχου, γκρεμίζοντας το μισό οικοδόμημα. Α, και δοκίμασε φάβα από κουκιά!

Η Μάνη, με την άγρια ομορφιά και την πλούσια ιστορία, έχει πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφθείς. Και αυτό ακριβώς κάνεις!

Ταξιδεύεις στον παραδοσιακό οικισμό της Αρεόπολης, βλέπεις τις εκκλησίες, περπατάς στα σοκάκια και εντοπίζεις όλα τα καλά ταβερνάκια, κάνοντας μια νοητή λίστα για τη βραδινή σου έξοδο. Κανονίζεις, ακόμα, να συμμετάσχεις σε μια οργανωμένη ξενάγηση στα εντυπωσιακά σπήλαια του Διρού. Κρύσταλλοι και σταλακτίτες καλύπτουν κάθε επιφάνεια του Σπηλαίου, και το νερό που το διατρέχει προσθέτει μια ακόμα μαγική νότα στο σκηνικό. Βέβαια, για κάποιον λόγο, το μόνο που μπορείς εσύ να σκεφτείς είναι πώς θα κατάφερνες να ξεφύγεις αν σε στρίμωχνε εκεί ένας δράκος.

Συνεχίζεις τις εκδρομές σου στον Γερολιμένα με το γραφικό του λιμανάκι και καταλήγεις στη Βάθεια. Επισκέπτεσαι την πυργοπολιτεία, με τα πέτρινα σοκάκια, τους ψηλούς πύργους και τις πολεμίστρες τους, που σε μεταφέρουν πίσω στον χρόνο.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, κάθεσαι αναπαυτικά σε ένα πέτρινο πεζούλι και διαβάζεις τις πρώτες σελίδες της Τέταρτης Πτέρυγας της Rebecca Yarros.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βγεις από τη στρατιωτική σχολή Μπασγκάιαθ μόλις μπεις: να αποφοιτήσεις ή να πεθάνεις.

Το μόνο που θέλησε ποτέ η Βάιολετ Σόρενγκεϊλ ήταν να μπει στο Τεταρτημόριο των Γραφέων και να ασχολείται σε καθημερινή βάση με τα βιβλία. Εξάλλου, η αδύναμη κράση της δεν της επιτρέπει και πολλά περισσότερα. Μόνο που η μητέρα της, φημισμένη στρατηγός και κάπως σκληρός χαρακτήρας, έχει άλλα σχέδια για εκείνη. Κάπως έτσι, η μικροκαμωμένη και αδύναμη Βάιολετ βρίσκεται εκτεθειμένη σε κάθε πιθανό κίνδυνο που υπάρχει στη στρατιωτική σχολή, προσπαθώντας να γίνει και εκείνη ιππέας ενός δράκου.

Λοιπόν, αυτά από εμάς! Ελπίζουμε να απολαύσεις τις φετινές σου διακοπές, όπου και αν σε πάει ο δρόμος και όποια βιβλία και αν επιλέξεις να γίνουν οι συνταξιδιώτες σου.

Κι αν ψάχνετε αποκλειστικά κάποιο αστυνομικό βιβλίο για να διαβάσετε, κάντε το τεστ:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *