9 βιβλία ψυχολογίας για να βρεις την ισορροπία το 2022

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Από το 2022 θα ξεκινήσω τη γυμναστική, θα προσέχω την υγεία μου, θα βρω άλλη δουλειά, θα γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Πόσους στόχους ετοιμάζεσαι να θέσεις; 

Δεν χρειαζόμαστε τη νέα χρονιά για να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας. Ούτε μια ακόμα Δευτέρα που περιμένουμε να έρθει. Μπορείς να κάνεις την αλλαγή μια οποιαδήποτε μέρα, όταν νιώθεις την ανάγκη να την κάνεις. Όταν είσαι έτοιμος να την κάνεις.

Ωστόσο, η νέα χρονιά αποτελεί πάντα ένα ορόσημο. Και μπορείς να το εκμεταλλευτείς.

Κιντσούγκι – Η ομορφιά της ατέλειας

Κιντσούγκι

Το Kintsugi, που σημαίνει «χρυσή ένωση», είναι μια παλιά ιαπωνική τεχνική που έχει αναχθεί σε τέχνη. Ξεκίνησε από την ανάγκη επιδιόρθωσης σπασμένων πορσελάνινων αντικειμένων. Με τη χρήση χρυσού για τη συγκόλληση των κομματιών, το επισκευα­σμένο αντικείμενο ήταν αισθητικά άψογο και συχνά πιο πολύτιμο από το αρχικό.

Το κιντσούγκι, όμως, είναι κάτι περισσότερο από ένα χειροτέχνημα· είναι μια ποιητική μεταφορά για όσα περνούν οι άνθρωποι όταν η ζωή τους «γίνεται θρύψαλα», όταν βιώνουν μια επώδυνη κρίση ή μια απώλεια και μετά προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να φτιάξουν μια νέα ζωή που, χάρη στη μετουσίωση του πόνου, μπορεί να είναι πιο πλήρης από τη ζωή που έχασαν. Γι’ αυτό είναι τόσο δυνατή η μεταφορά αυτή – επειδή ένα απλό «χειροτέχνημα» μοιάζει να εκπληρώνει ένα αρχέγονο όνειρο των ανθρώπων: Να ωριμάζουν και να δυναμώνουν μέσα από τις πληγές και τις ήττες τους, αντί να σπάνε, και να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αγάπη για τον εαυτό τους, τους άλλους και τη ζωή.

Η συγγραφέας μάς δείχνει πώς μπορούμε να εμπνευστούμε από το κιντσούγκι, ώστε να βγούμε από τις κρίσεις της ζωής μας όχι μόνο αλώβητοι αλλά και πιο δυνατοί, εκτιμώντας τα ψεγάδια μας και δίνοντας σημασία στα ουσιαστικά πράγματα.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος
Δύο αγαπημένοι φίλοι, το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Στον δρόμο τους, μέσα στη φύση, συχνά χάνονται και, ενώ δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, συναντούν πολλά υπέροχα αξιοθέατα, τα οποία δεν θα είχαν ανακαλύψει ποτέ, αν είχαν πάρει τον σωστό δρόμο.

Οι δυο τους εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες που μας ενώνουν και την ευτυχία.

Στη φύση μαθαίνουν να ζουν τη στιγμή, εξοικειώνονται με την αβεβαιότητα και βρίσκουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής μαζί.

Ίσως τελικά το να χάσεις το δρόμο σου είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να σου συμβεί. 

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Σε αυτό το κλασικό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης, θα ανακαλύψετε τα πιο πρακτικά και ειλικρινή μαθήματα ζωής.

Μπορεί να ήταν κάποιος παππούς, κάποιος δάσκαλος ή κάποιος συνάδελφος. Κάποιος μεγαλύτερος τέλος πάντων, που διέθετε σοφία και υπομονή, ο οποίος καταλάβαινε τις ανησυχίες σας όταν ήσαστε νέος και σας έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε τον δρόμο και τη θέση σας μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Για τον Μιτς Άλμπομ ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μόρι Σουόρτς, ο καθηγητής που είχε στο πανεπιστήμιο πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια.

Όπως ο Μιτς, μπορεί κι εσείς να χάσατε κάποια στιγμή την επαφή μ’ εκείνον τον μέντορά σας. Δεν θα θέλατε όμως να ξαναδείτε αυτόν τον άνθρωπο, να του κάνετε τις μεγάλες εκείνες ερωτήσεις που σας καταδιώκουν ακόμα, να ακούσετε σοφές συμβουλές για τη σημερινή πολυάσχολη ζωή σας και να συνομιλήσετε μαζί του όπως τότε που ήσαστε νέος;

Ο Μιτς Άλμπομ είχε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Βρήκε ξανά τον Μόρι όταν εκείνος περνούσε τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Ξέροντας πως πεθαίνει, ο Μόρι δεχόταν τον Μιτς στο σπουδαστήριό του κάθε Τρίτη, όπως έκανε κι όταν τον είχε φοιτητή. Η ανανεωμένη σχέση τους εξελίχθηκε σε μια τελευταία σειρά μαθημάτων: μαθημάτων ζωής.

Η Ουράνια Προφητεία

Ουράνια Προφητεία

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στο πώς να βιώσεις τη ζωή! Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα… και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια!

Το σπάνιο και εξαιρετικό βιβλίο του James Redfield διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής.

Ο ήρωας της διπλανής πόρτας

βιβλία ψυχολογίας

Στο πρωτοποριακό αυτό βιβλίο ο Sharma διαθέτει το σύστημά του σε όποιον είναι έτοιμος για ανίκητη θετικότητα, μνημειώδη παραγωγικότητα, βαθιά πνευματική ελευθερία και μια γεμάτη ζωή.

Στον Ήρωα της Διπλανής Πόρτας θα ανακαλύψετε:
*Τις συνήθειες που υιοθετούν πολλοί από τους πιο δημιουργικούς και επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.
*Πρωτότυπες τεχνικές για να μετατρέψετε τον φόβο σε καύσιμο, τα εμπόδια σε δύναμη και τα προηγούμενα προβλήματα σε θριάμβους.
* Ένα πρωτοποριακό σχέδιο για να καταπολεμήσετε την απόσπαση προσοχής και την αναβλητικότητα, ώστε να παράγετε επιτυχία.
*Ιδέες για την υιοθέτηση ενός καθημερινού προγράμματος παγκόσμιας κλάσης, που θα σας οδηγήσει σε απεριόριστη ικανότητα και θα σας μετατρέψει στο πιο πειθαρχημένο άτομο που γνωρίζετε.
*Τη σοφία να λειτουργείτε με πολύ μεγαλύτερη απλότητα, ομορφιά και γαλήνη.

Η Αλήθεια

βιβλία ψυχολογίας
Ψάξε, βρες, αποδέξου, έκφρασε την Αλήθεια μέσα σου.
Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από τη φυλακή της γνώμης των άλλων.

Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;» Με ποιο τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση;

Φαντάσου τώρα και κάτι ακόμα. Ο πιο διάσημος ζωγράφος της εποχής μας, ο άνθρωπος που κατέχει το μυστικό της ασύλληπτης επιδρα- στικότητας, σε καλεί και σου ανακοινώνει ότι έχεις «επιλεχθεί». Σε στέλνει σε ένα αλλιώτικο ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Εκεί ανατρέ- πονται όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες αυτονόητα και ανακαλύπτεις…
… τ η ν Α λ ή θ ε ι α .

Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.

Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια…

Αλήθεια, εσύ αντέχεις την Αλήθεια;

Ανάμεσα σε ηλίθιους

βιβλία αυτοβελτίωσης

Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Ένας χρήσιμος οδηγός για να επικοινωνήσεις με όσους δεν «επικοινωνούν».

Η ελευθερία είναι επιλογή

η ελευθερία είναι επιλογή

12 μαθήματα ζωής που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τις φυλακές της σκέψης σας από τη διάσημη κλινική ψυχολόγο Dr Edith Eger.

Γεμάτο ενσυναίσθηση, σοφία και χιούμορ, το Η ελευθερία είναι επιλογή καταγράφει πόσο ευάλωτοι είμαστε στους αυτοπεριορισμούς μας και, ταυτόχρονα, μας δίνει την κατάλληλη ενθάρρυνση για να βρούμε γιατρειά και να απολαύσουμε την πραγματική ελευθερία που μας αξίζει.

Το δώρο του θυμού

η τέχνη του ζην

Κάθε μέρα ίσως νιώθουμε δεκάδες φορές να μας κατακλύζει κύμα θυμού ή σύγχυσης και πρέπει να αποφασίζουμε πώς θα αντιδράσουμε. Ένας συνάδελφος στη δουλειά μάς λέει κάτι και απαντάμε κοφτά και απότομα, ή λαμβάνουμε ένα εκνευριστικό μήνυμα και κάνουμε αντεπίθεση χωρίς να σκεφτόμαστε. Αφήνουμε τον θυμό μας να πληγώνει ακόμα και ανθρώπους που αγαπάμε πολύ, τα παιδιά ή τους συντρόφους μας. Μας απογοητεύουν ή λένε κάτι με το οποίο διαφωνούμε, και ξεσπάμε πάνω τους.

Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Arun Gandhi.

Υ.Γ.1. Μια ιστορία αφιερωμένη σε όσους ψάχνουν τον δρόμο τους

Υ.Γ.2. Γιατί η θετική σκέψη δεν αποδίδει

8 Comments

    1. Καλησπέρα σας!

      Με τη συνήθη έκπτωση του 10%, οι τιμές για το κάθε βιβλίο είναι:

      Κιντσούγκι – η ομορφιά της ατέλειας: 11,97€
      Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος: 13,95€
      Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: 8,91€
      Η Ουράνια Προφητεία: 16,92€
      Ο ήρωας της διπλανής πόρτας: 15,93€
      Η αλήθεια: 14,94€
      Ανάμεσα σε ηλίθιους: 13,95€
      Η ελευθερία είναι επιλογή: 12,92€
      Το δώρο του θυμού: 9,99€

      Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρουν δύο ή περισσότερα βιβλία, παρακαλούμε πολύ να μας στείλετε εδώ ένα μήνυμα ή στο email eshop@dioptra.gr.

      Σας ευχαριστούμε θερμά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *