Μια ιστορία αφιερωμένη σε όσους χάνουν τον δρόμο τους

– Χαθήκαμε πάλι, είπε το Μεγάλο Πάντα.
Όταν χάνομαι, είπε ο Μικρός Δράκος, έχω ανακαλύψει ότι βοηθάει να πηγαίνω πίσω στην αρχή και να προσπαθώ να θυμηθώ γιατί ξεκίνησα.

Δύο αγαπημένοι φίλοι, το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Στον δρόμο τους, μέσα στη φύση, συχνά χάνονται και, καθώς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, δεν γνωρίζουν πώς θα φτάσουν από το σημείο Α στο σημείο Β.

Μα αυτό δεν συμβαίνει σε όλους; Πολλές φορές βγαίνεις από την πορεία σου. Ή άλλες φορές αποφασίζεις να αλλάξεις δρόμο χωρίς να γνωρίζεις αν τελικά θα είναι και ο σωστός. Δεν υπάρχουν χάρτες για το ταξίδι σου. Μόνος σου πρέπει να ανακαλύψεις τον δικό σου δρόμο.

Και τότε όλα τα όμορφα θα αποκαλυφθούν μπροστά σου. Πράγματα που ίσως να μην είχες ανακαλύψει αν δεν είχες στρίψει «λάθος» και δεν είχες μπερδευτεί σε εκείνο το σταυροδρόμι.

«Βιάσου!» τσίριξε ο Μικρός Δράκος.
«Έχουμε πολλά να κάνουμε!»
«Το ποτάμι δεν βιάζεται», αντιγύρισε
το Μεγάλο Πάντα, «και, παρά τα μεγάλα εμπόδια,
φτάνει πάντοτε στον προορισμό του».

Και σε αυτό το ταξίδι έχεις την ευκαιρία να σκεφτείς τη ζωή και τι είναι τελικά αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Όπως κάνουν και οι δύο φίλοι: Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος. Μαζί εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες και την ευτυχία που μας ενώνουν. Στη φύση μαθαίνουν να ζουν τη στιγμή, εξοικειώνονται με την αβεβαιότητα και βρίσκουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής μαζί.

Πολύ περισσότερο, αυτή η ιστορία μάς μεταδίδει όλη τη φιλοσοφία της ζωής με τον πιο απλό τρόπο. Μερικές αράδες που δίνουν έμπνευση και που ο καθένας ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο. Διαβάζοντάς την, κάνεις για λίγο μια παύση από όλα αυτά που σε αγχώνουν καθημερινά. Σαν να παίρνεις μια βαθιά ανάσα.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος είναι μια ιστορία για όλες τις ηλικίες. Για μικρούς και μεγάλους. Μια ιστορία στην οποία μπορείς να επιστρέφεις ξανά και ξανά, όποτε το έχεις ανάγκη. Μια ιστορία που άλλοτε σου φέρνει δάκρυα στα μάτια κι άλλοτε σε κάνει να χαμογελάς. Μια ιστορία που σε εμπνέει σε κάθε στάδιο της ζωής σου.

Ο συγγραφέας και καλλιτέχνης James Norbury ξεκίνησε την εικονογράφηση των περιπετειών του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου αντλώντας έμπνευση από τη βουδιστική φιλοσοφία και πνευματικότητα, για να μοιραστεί τις ιδέες που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις πιο δύσκολες στιγμές του, με την ελπίδα να βοηθήσουν και εσένα.

Ακόμη κι αν δεν διαβάσεις ούτε μια λέξη από το βιβλίο, αρκεί να κοιτάξεις τις εικόνες. Εικόνες που σε πλημμυρίζουν με συναισθήματα.

Στο τέλος, αυτοί οι δύο φίλοι πετυχαίνουν τον σκοπό τους: Να κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά όσους χάνουν τον δρόμο τους.


Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Διαβάστε επίσης: Μια κότα, ένας σκύλος και μερικές κερασιές… μας μαθαίνουν την ουσία της ζωής!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *