Η πιο εύκολη συνταγή για παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Η πιο εύκολη συνταγή για παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Το ξέρουμε πως η προσπάθεια είναι αυτή που φέρνει αποτέλεσμα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι τέλειο χωρίς πολλή προσπάθεια.

Στην παρακάτω συνταγή, το παραδοσιακά δύσκολο γίνεται μοντέρνα εύκολο, δηλαδή με μικρές προσαρμογές που φέρνουν την ανατροπή στο πιάτο!

Συνταγή για Παστιτσομακαρονάδα

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20'

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 25'

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • (μία φορά περασμένο)
  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 540 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 100-150 γρ. φέτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 — Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο και το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.

2 — Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

3 — Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η μπεσαμέλ.

4 — Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και καλύπτουμε με μεμβράνη.

5 — Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.

6 — Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον κιμά, τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

7 — Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό.

8 — Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

9 — Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

10 — Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το νερό, τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει βράση.

11 — Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά.

12 — Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. από την μπεσαμέλ.

13 — Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε και αυτά, και ανακατεύουμε.

14 — Μεταφέρουμε τη μακαρονάδα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.

15 — Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι, και σερβίρουμε.



Ανακάλυψε 120 εύκολες και γρήγορες λύσεις για κάθε στιγμή και κάθε μέρα της εβδομάδας, ώστε να βάλεις ή να κρατήσεις τη μαγειρική στη ζωή σου!

Prev
Άκης Πετρετζίκης
33.31€ 29.97€
Next
Σχετικά άρθρα
Prev
Φτιάχνουμε τούρτα μπισκότο με τον Άκη Πετρετζίκη!
Φτιάχνουμε τούρτα μπισκότο με τον Άκη Πετρετζίκη!

Σε λίγο χρόνο, εύκολα, χωρίς μίξερ, χωρίς κόπο. Πάμε;

Next

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *