Λατρεύουμε τα γλυκά. Όλες τις εποχές του χρόνου, όλες τις γιορτές. Και μας αρέσει να φτιάχνουμε τα γλυκά!
Μπορεί να σκεφτείς ότι τα γλυκά είναι δύσκολα και μπελαλίδικα για να τα φτιάξεις. Ο Άκης Πετρετζίκης έρχεται να αναιρέσει και αυτή τη σκέψη μας με μια πολύ νόστιμη συνταγή για τούρτα μπισκότο.
Σε λίγο χρόνο, εύκολα, χωρίς μίξερ, χωρίς κόπο. Πάμε;
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 4 κρόκους από μεσαία αυγά
- 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- ξύσμα από 1 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
- βούτυρο για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
1 — Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα, χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
2 — Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 — Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα και το αλάτι, και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει βράση.
2 — Αφήνουμε για ακόμα 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3 — Προσθέτουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
1 — Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση με λίγο βούτυρο.
2 — Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το 1/5 από το μπισκότο.
3 — Απλώνουμε το ¼ από την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε 4 στρώσεις από κρέμα και 5 στρώσεις από μπισκότο.
4 — Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Ανακάλυψε 120 εύκολες και γρήγορες συνταγές -αλμυρές και γλυκές- στo νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη, Ευκολάκι:
Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *