Εύκολη και γρήγορη τηγανιά με ψαρονέφρι και ταλιατέλες

Εύκολη και γρήγορη τηγανιά με ψαρονέφρι και ταλιατέλες

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη! Θα χρειαστείς 1 σκεύος και 15 λεπτά!

Υλικά

  • 400 γρ. ψαρονέφρι
  • 200 γρ. ταλιατέλες
  • 60 γρ. τριμμένη ξηρή μυζήθρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 600 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη μυζήθρα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1 — Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

2 — Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

3 — Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

4 — Ρίχνουμε το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

5 — Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε την πιπεριά και το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

6 — Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον κύβο, το μέλι, το νερό και τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε.

7 — Ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά με μια τσιμπίδα μέχρι να μαλακώσουν.

8 — Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψαρονέφρι, τη μυζήθρα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

9 — Σερβίρουμε σε πιάτα με μυζήθρα, μαϊντανό και ελαιόλαδο.



*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη, Ευκολάκι

Prev
Άκης Πετρετζίκης
33.31€ 29.97€
Next
Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *