Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη! Θα χρειαστείς 1 σκεύος και 15 λεπτά!
Υλικά
- 400 γρ. ψαρονέφρι
- 200 γρ. ταλιατέλες
- 60 γρ. τριμμένη ξηρή μυζήθρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 σκ. σκόρδο
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.σ. μέλι
- 600 γρ. νερό
- 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- τριμμένη μυζήθρα
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1 — Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
2 — Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
3 — Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
4 — Ρίχνουμε το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
5 — Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε την πιπεριά και το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
6 — Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον κύβο, το μέλι, το νερό και τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε.
7 — Ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά με μια τσιμπίδα μέχρι να μαλακώσουν.
8 — Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψαρονέφρι, τη μυζήθρα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
9 — Σερβίρουμε σε πιάτα με μυζήθρα, μαϊντανό και ελαιόλαδο.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη, Ευκολάκι.
Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *