20 βιβλία στην κορυφή του TikTok και στη λίστα με τα ευπώλητα σε όλο τον κόσμο

Από τη μια, υπάρχει ο κόσμος των βιβλίων. Κι από την άλλη, ο κόσμος του TikTok. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται σαν να είναι δύο αντίθετοι πόλοι. Όμως, με μια δεύτερη ανάγνωση ή προβολή; Πριν από ορισμένους μήνες αρκετοί ίσως να  αναρωτιόντουσαν τι δουλειά έχουν τα βιβλία στο TikTok.

Πλέον, η απάντηση είναι περισσότερο ξεκάθαρη.

Το TikTok απέδειξε πως έχει τη δύναμη να εκτινάξει ένα καλό βιβλίο στην λίστα με τα best seller. Απέδειξε πως και οι μικρότερες ηλικίες διαβάζουν. Απέδειξε πως δεν είναι μόνο χορευτικά και lip-syncing (ορισμένα από αυτά είναι πράγματι, εξαιρετικά!).

Το BookTok είναι γεγονός και μετράει πλέον, δισεκατομμύρια views. Μοιάζει με μια λέσχη βιβλίων. Άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο συγκεντρώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του #booktok, σχολιάζουν, αφήνουν τις δικές τους κριτικές, κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Η λίστα με τα βιβλία στο TikTok είναι μεγάλη!

Το τραγούδι του Αχιλλέα της Madeline Miller

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά το βιβλίο μπήκε ξανά στις λίστες με τα ευπώλητα σε όλον τον κόσμο. Πολυάριθμα video ανέβηκαν με το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, το οποίο έλαβε θριαμβευτικά σχόλια και οδήγησε πολλούς να το αναζητούν σε κάποιο ράφι του βιβλιοπωλείου της γειτονιάς τους.

Γιατί; Γιατί η ελληνική μυθολογία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο και η σχέση του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.  Γιατί μέσα από συμβολισμούς μιλάει για τον Άνθρωπο και τα συναισθήματά του: Τον Άνθρωπο που ορίζει τα καλά και τα κακά, που δημιουργεί και καταστρέφει, που είναι το πλάσμα που καταλαβαίνουμε περισσότερο και συγκλονιζόμαστε από τα πάθη του.

Κίρκη της Madeline Miller

βιβλία στο TikTok

Δίπλα από το τραγούδι του Αχιλλέα, φιγουράρει ένα ακόμη μυθιστόρημα της Miller, η Κίρκη. Η ελληνική μυθολογία και πάλι στο επίκεντρο με την Κίρκη να παρουσιάζεται ως μια γυναίκα αυτοδημιούργητη. Μια γυναίκα πολυσύνθετη, η οποία έχει περισσότερη δύναμη από αυτή που της επιτρέπει η κοινωνία, που προκαλεί και τρομάζει.

Η Κίρκη κερδίζει τις καρδιές των αναγνωστών γιατί είναι ένας επίκαιρος χαρακτήρας που παλεύει για όσα παλεύουμε κι εμείς σήμερα. Κι αναλογίζεται για τα θέματα που μας προβληματίζουν κι εμάς σήμερα. Για τον μισογυνισμό και τις πατριαρχικές κοινωνίες που μεγαλώνουμε.

Τελειώνει με εμάς της Colleen Hoover

βιβλία στο TikTok

BookTok made me read it. Σε αυτήν ακριβώς την «κατηγορία» ανήκει το Τελειώνει με εμάς (It ends with us). Οι κεντρικοί μας ήρωες, Λίλι, Άτλας και Ράιλ πρωταγωνιστούν και σε όλα τα video του Booktok. Με σχετική ασφάλεια, μπορούμε να πούμε πως όλα τα video κλείνουν κάπως έτσι: Με δάκρυα στα μάτια.

Το Τελειώνει με εμάς είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα. Είναι κάτι περισσότερο από μια ερωτική ιστορία. Απεικονίζει την ιστορία ενός θύματος ενδοοικογενειακής κακοποίησης και την ασύλληπτη δύναμη που βρίσκει να πάρει τη σωστή απόφαση στην πιο περίπλοκη κατάσταση.

Γίνεται ωμό και τρυφερό. Απόλυτα ειλικρινές και με ενσυναίσθηση.

Και επειδή η Colleen Hoover έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μας έχει συνεπάρει με τις ιστορίες της και διαρκώς ψάχνουμε για άλλες… Στη λίστα βρίσκονται και δύο ακόμη βιβλία της το «Πληγωμένες Καρδιές» και το «Ημερολόγιο της Βέριτι».

Αρχίζει με εμάς της Colleen Hoover

Κυκλοφορεί 19 Οκτωβρίου

Πριν Τελειώσει με εμάς, ξεκίνησε με τον Άτλας… Η Colleen Hoover αφηγείται την πολυαναμενόμενη ιστορία του Άτλας και της Λίλι, που ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος του μοναδικού Τελειώνει με εμάς.

Η Λίλι και ο πρώην σύζυγός της, ο Ράιλ, έχουν μόλις αρχίσει να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα μετά το διαζύγιό τους και στην κοινή ανατροφή της κόρης τους, όταν η Λίλι συναντά απρόσμενα τον πρώτο της έρωτα, τον Άτλας.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το διαζύγιό της και η Λίλι νιώθει για πρώτη φορά έτοιμη να ερωτευτεί ξανά. Όλα δείχνουν πως ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, δέχεται όταν ο Άτλας της ζητάει να βγουν ραντεβού. O ενθουσιασμός της δεν κρατάει πολύ, καθώς, παρόλο που με τον Ράιλ έχουν χωρίσει, νιώθει ακόμα την ανάσα του πάνω της.  

Ο Ράιλ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ζωής της και να επιμένει να βρίσκεται σε αυτή. Και με βεβαιότητα δεν θέλει τον Άτλας στη ζωή της πρώην γυναίκας και της κόρης του.

Πληγωμένες καρδιές της Colleen Hoover

 Μια ιστορία για την αγάπη και… τις πληγωμένες καρδιές. Η Μπέγια είναι αποφασισμένη να χαράξει τη δική πορεία, να στοχεύσει στ’ αστέρια και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω το παρελθόν. Τα τραύματα του παρελθόντος όμως έρχονται και μας βρίσκουν, δεν μας αφήνουν σε ησυχία μέχρι να τα αντιμετωπίσουμε…

Το Ημερολόγιο της Βέριτι

Ποια είναι τελικά η αλήθεια;

Η Λόουεν Άσλι είναι μια συγγραφέας που δεν έχει κάνει επιτυχίες, βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και ξαφνικά η μοίρα της χαμογελάει και της γίνεται μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση.

Ο Τζέρεμι Κρόφορντ είναι ο σύζυγος της φημισμένης συγγραφέως Βέριτι Κρόφορντ, η οποία έχει τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο. Και αυτή δεν είναι η μόνη τραγωδία που έχει βιώσει η οικογένεια Κρόφορντ… Η Λόουεν προσλαμβάνεται για να βρει υλικό στο αρχείο και στις σημειώσεις της Βέριτι και να ολοκληρώσει τα τελευταία βιβλία της.

Η Λόουεν έχει ένα περίεργο αίσθημα όσο βρίσκεται στο σπίτι των Κρόφορντ, αισθάνεται κάτι σκοτεινό να την κυκλώνει. Τότε ανακαλύπτει τη μισοτελειωμένη αυτοβιογραφία της Βέριτι…

Σε κάθε σελίδα διαβάζει ανατριχιαστικές εξομολογήσεις και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Βέριτι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η αλήθεια τη συγκλονίζει…

Η Λόουεν αποφασίζει να κρατήσει κρυφό το χειρόγραφο από τον Τζέρεμι.
Όμως, καθώς αρχίζει να τον ερωτεύεται, η εξομολόγηση της γυναίκας του θα μπορούσε να της φανεί πολύ χρήσιμη.
Αλλά με ποιο κόστος;

Σκοτεινή Αγάπη της Colleen Hoover

Η ιστορία αυτή δεν είναι μία ακόμα ιστορία αγάπης. Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν είναι καν φίλοι. Το μόνο που τους ενώνει είναι μια έντονη, αμοιβαία έλξη. Αυτή δεν έχει χρόνο για έρωτες. Το μόνο που απομένει είναι το σεξ.

Είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις, σχέση;
Ναι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς:
ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά.
Όλα ανατρέπονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα…
Υποσχέσεις αθετούνται.
Καρδιές πληγώνονται.
Κανόνες παραβιάζονται.
Η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

Νοέμβρης 9 της Colleen Hoover

Κυκλοφορεί 5 Οκτωβρίου

«Σε σκέφτομαι κάθε δευτερόλεπτο της μέρας και δεν ξέρω πώς να σε ξεπεράσω».
«Μη, σε παρακαλώ, μη με ξεπεράσεις ποτέ!»

Η Φάλον είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω το τραγικό παρελθόν της, φεύγοντας οριστικά από το Λος Άντζελες και όλα όσα της θυμίζει. Τα σχέδιά της παίρνουν μια περίεργη τροπή, όταν μια μέρα πριν μετακομίσει από την πόλη συναντά τον Μπεν, έναν φιλόδοξο συγγραφέα που αναζητά έμπνευση για το μυθιστόρημά του.

Οι δυο τους θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα μαζί γεμάτη περιπέτεια.
Πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής θα δώσουν μια ιδιαίτερη υπόσχεση: να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο σε ένα προκαθορισμένο σημείο και να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί – και τίποτα περισσότερο.
Ο βασικός κανόνας; Απαγορεύεται αυστηρά να έχουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μέσα στη χρονιά.

Τα χρόνια περνούν και παρά τις αλλαγές και τις δοκιμασίες που βιώνει ο καθένας τους ξεχωριστά μένουν πιστοί στο ραντεβού τους και συνεχίζουν να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο.
Μέχρι που όλα ανατρέπονται και η Φάλον δεν είναι τόσο σίγουρη πλέον αν ο Μπεν της έλεγε την αλήθεια ή αν τελικά όλα ήταν ένα ψέμα…

Το θεώρημα της αγάπης της Ali Hazelwood

Κυκλοφορεί 5 Οκτωβρίου

Η Όλιβ Σμιθ είναι υποψήφια διδάκτορας Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και δέχεται ως πραγματικότητα μόνο ό,τι μπορεί να υποστηριχθεί από δεδομένα. Ως αποτέλεσμα δεν πιστεύει καθόλου στον έρωτα και στις μακροχρόνιες σχέσεις, παρόλο που η καλύτερή της φίλη, η Αν, είναι μια αθεράπευτα ρομαντική ψυχή.

Θέλοντας να την πείσει ότι είναι καλά και ότι προχωράει στη ζωή της, η Όλιβ λέει ένα μικρό ψεματάκι… ότι βγαίνει με κάποιον, και μάλιστα ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ! Όμως η Αν δεν ξεγελιέται εύκολα. Ως γνήσια επιστήμονας η Όλιβ πανικοβάλλεται και για να της το αποδείξει φιλάει τον πρώτο άντρα που βλέπει μπροστά της!

Ο άντρας αυτός τυχαίνει να είναι ο Άνταμ Κάρλσεν, ένας από τους πιο απρόσιτους και απαιτητικούς καθηγητές του Στάνφορντ. Παραδόξως, ο Άνταμ συμφωνεί να κρατήσει το μυστικό της και να γίνει κάτι σαν ψεύτικο αγόρι της, αφήνοντας άφωνη την Όλιβ. Και όταν σε ένα συνέδριο ένα απάντεχο συμβάν βάζει σε κίνδυνο την καριέρα της, ο Άνταμ κάνει πάλι την έκπληξη και την υποστηρίζει.

Ξαφνικά το μικρό τους πείραμα μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και η Όλιβ ανακαλύπτει ότι το μόνο πράγμα που είναι πιο περίπλοκο από ένα θεώρημα για την αγάπη είναι το να βάλει τη δική της καρδιά στο μικροσκόπιο.

Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο του Adam Silvera

στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο

Στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καλούν από το Δελτίο Θανάτου τον Ματέο Τόρεζ και τον Ρούφους Εμετέριο για να τους αναγγείλουν ότι έφτασε η μοιραία μέρα.

Ο Ματέο και ο Ρούφους είναι εντελώς άγνωστοι, αλλά, για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο θέλουν να κάνουν έναν νέο φίλο.

Έχουν μόνο είκοσι τέσσερις ώρες.

Μέσα από την εφαρμογή Ο Τελευταίος Φίλος, ο Ρούφους και ο Ματέο πρόκειται να συναντηθούν για την τελευταία μεγάλη περιπέτεια· να ζήσουν μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια μέρα…

Μια ιστορία που υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς θάνατο, αγάπη χωρίς απώλεια και ότι είναι δυνατόν να αλλάξει αναπάντεχα όλος ο κόσμος μας.

HeartstopperAlice Oseman

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις coming out στην εφηβεία κυκλοφορώντας με όλο το θάρρος της νιότης σου; Πώς θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους γονείς, τους φίλους, τους συγγενείς;

Τα δύο αγόρια γίνονται φίλοι.
Τα δύο αγόρια ερωτεύονται.

Ο Τσάρλι και ο Νικ πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ… ώσπου μια μέρα κάθονται στο ίδιο θρανίο. Δεν αργούν να γίνουν φίλοι. Και ο Τσάρλι δεν αργεί να ερωτευτεί τον Νικ, παρόλο που είναι σίγουρος ότι δεν έχει καμία ελπίδα.

Όμως ο έρωτας φέρνει τα πάνω κάτω, και ο Νικ αρχίζει να ενδιαφέρεται για τον Τσάρλι περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσαν να φανταστούν κι οι δυο τους.

Αυτά τα νέα graphic novels περιγράφουν τη σχέση δύο νέων αγοριών και εκφράζουν την ανάγκη για μια κοινωνία μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις· μακριά από διακρίσεις και ομοφοβία.

Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές της Emily Henry

Δύο αχώριστοι φίλοι

Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό.
Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν. Και όμως, αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Δέκα καλοκαιρινά ταξίδια
Όλα ξεκίνησαν την πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, όταν τυχαία έκαναν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Έκτοτε και για μια δεκαετία, έχουν την παράδοση να περνούν μαζί μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών.
Μέχρι που πριν από δύο χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα… Από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει.

Μία τελευταία ευκαιρία να ερωτευτούν
Η Πόπι έχει όλα όσα είχε ποτέ θελήσει, αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθει ένα κενό.
Η τελευταία φορά που ένιωσε αληθινά ευτυχισμένη ήταν δύο καλοκαίρια πριν, σε εκείνο το μοιραίο ταξίδι με τον Άλεξ. Και ας πήγαν στο τέλος όλα στραβά.
Με αυτή την αφορμή αποφασίζει να παρακινήσει τον κολλητό της να κάνουν ένα ακόμα ταξίδι μαζί. Ως εκ θαύματος, εκείνος συμφωνεί.
Έχει μία εβδομάδα για να διορθώσει τα πάντα. Όμως πρώτα θα πρέπει να παραδεχθεί την αλήθεια στον ίδιο της τον εαυτό.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Άνθρωποι που αγαπούν τα βιβλία (Booklovers) της Emily Henry

Κυκλοφορεί 16 Νοεμβρίου

Ένα καλοκαίρι. Δύο ορκισμένοι αντίπαλοι. Και μια ανατροπή που δεν είχαν προβλέψει.

Η ζωή της Νόρα Στίβενς είναι βιβλία – τα έχει διαβάσει όλα, χωρίς υπερβολή. Οπότε έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η κλασική ηρωίδα που συναντάμε στα μυθιστορήματα. Δεν είναι απρόσμενα θαρραλέα, ούτε το κορίτσι που όλοι ονειρεύονται να έχουν και σίγουρα δεν είναι γλυκιά, αθώα και ρομαντική. Στην πραγματικότητα οι μόνοι άνθρωποι που τη βλέπουν σαν ηρωίδα είναι οι πελάτες της, για τους οποίους κλείνει απίστευτες συμφωνίες, και η μικρή της αδελφή Λίμπι, που της έχει αδυναμία.

Για χάρη της συμφωνεί να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο Σάνσαϊν Φολς στη Βόρεια Καρολίνα. Η Λίμπι έχει όνειρα για αυτό το ταξίδι. Κυρίως πιστεύει ότι η Νόρα πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται λίγο πιο ανέμελα… πιο ρομαντικά. Όμως, αντί για πικνίκ στην εξοχή ή τυχαίες συναντήσεις με κάποιο γοητευτικό επαρχιακό γιατρό ή έστω κάποιο φλερτ με τον μπάρμαν της τοπικής παμπ, η Νόρα συνέχεια συναντά τον Τσάρλι Λάστρα, έναν βιβλιομανή, φιλόδοξο και κάπως ιδιόρρυθμο επιμελητή βιβλίων.

Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι είναι μια χαριτωμένη συγκυρία. Μόνο που αυτοί οι δύο έχουν συναντηθεί πολλές φορές και δεν υπάρχει καμία σπίθα αναμεσά τους.

Βλέπετε, η Νόρα δεν είναι η ιδανική μυθιστορηματική ηρωίδα και ο Τσάρλι σίγουρα δεν είναι ο κλασικός ήρωας που συναντάμε στα βιβλία. Αλλά, καθώς πέφτουν συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλο –σε μια σειρά από τυχαίες συγκυρίες–, ανακαλύπτουν ότι καμιά φορά η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας είναι απλώς μια καλοφτιαγμένη ιστορία.

«Ακόμα και όταν βρίσκεσαι στη τελευταία σελίδα ενός βιβλίου και πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα πάντα… η ιστορία μπορεί να βρει τον τρόπο να σε εκπλήξει».

Συλλέκτης ευχών της Mia Sheridan

Αν έχεις αγαπήσει τα βιβλία της Colleen Hoover και ψάχνεις να διαβάσεις βιβλία σαν της Colleen Hoover, τότε προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις ιστορίες της Mia Sheridan.

Η Κλάρα Κάμπελ, μια χορεύτρια μπαλέτου, μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη. Σε μια πόλη γεμάτη όνειρα και μαγεία.
Σε μια πόλη που την πλημμυρίζει ο έρωτας, αλλά τη στοιχειώνουν και οι πληγωμένες καρδιές.

Στις ανήσυχες σκέψεις της και στη δύσκολη προσαρμογή της, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο: ο θρύλος της φυτείας Ουιντάιλ. Μια τραγική ιστορία αγάπης. Μια έπαυλη φαινομενικά ακατοίκητη εδώ και δεκαετίες.

Σύντομα, το ένστικτό της την οδηγεί εκεί. Εκεί όπου δεν ζει κανένα φάντασμα, αλλά ένας μυστηριώδης άντρας.
Ένας άντρας που έχει απομονωθεί από τον κόσμο, επιλέγοντας το σκοτάδι και τη μοναξιά.
Η Κλάρα αναγνωρίζει τα τραύματα της ψυχής του, χωρίς να τρομάζει από τα σκοτεινά μυστικά.
Εκείνος βρίσκει τη συντροφιά στο πρόσωπό της: στη γυναίκα που τον επισκέπτεται κάθε εβδομάδα και συνομιλεί μαζί του μέσα από τις ρωγμές του τοίχου.

Συναντήσεις, σιωπές, λόγια.
Στη γυναίκα που γεμίζει την πληγωμένη καρδιά του με ελπίδα και ευχές που τρομάζουν ακόμα και τον ίδιο.

Καμία ζωή δεν υπάρχει πέρα από το Ουιντάιλ.
Αυτό το γνωρίζει καλά.
Μια δυνατή ιστορία για τη συγχώρεση και το θαύμα της αγάπης.

Ήμασταν ψεύτες της Emily Lockhart

βιβλία στο TikTok

Μπορεί να γράφτηκε το 2014 αλλά πήρε μεγάλη διάδοση και μπήκε στις λίστες με τα best seller 5 χρόνια αργότερα το 2019. Και σε αυτό συνέβαλε το BookTok.

Η Κέιντενς, η 15χρονη ηρωίδα της Lockhart, μεγαλώνει σε μια πάμπλουτη οικογένεια έχοντας – εικονικά – όλα όσα της χρειάζονται. Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι τα προβλήματα ενός τέτοιου κοριτσιού δεν τον αφορούν.

Μέχρι να διαβάσει τις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Να δει τον κοφτό, αποσπασματικό, χωρίς συνεχόμενη ροή (ακριβώς σαν την σκέψη ευαίσθητων ανθρώπων υπό καθεστώς πίεσης) τρόπο που η Κέιντενς ζει την εγκατάλειψη από τον πατέρα της, τα προβλήματα στη σχέση της με την μάνα της, τις υποκριτικά ευγενικές σχέσεις μέσα στην ρατσιστική οικογένειά της, το καταφύγιο που βρίσκει στην φιλία με δύο ξαδέρφια της και κυρίως τον πρώτο της μεγάλο έρωτα με ένα αγόρι τόσο διαφορετικό από την ίδια που θα της αλλάξει τον τρόπο που κοιτάζει τον κόσμο.

Ένα μεγάλο ατύχημα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μνήμης της Κέιντεντ. Περνούν δύο χρόνια όπου προσπαθεί να συνέλθει, με το μυαλό της μισοχαμένο και την καρδιά της σμπαράλια. Και το καλοκαίρι όπου θα συμπληρώσει τα 17, θα επιστρέψει σε αυτό το νησί, για να ξαναβρεί τους τρεις πιο αγαπημένους της ανθρώπους και να προσπαθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι της συνέβη.

Ποια άλλα βιβλία περιλαμβάνει η λίστα στο BookTok;

Δύο μεγάλες κατηγορίες βιβλίων που συναντάμε είναι τα ψυχολογικά θρίλερ και τα fantasy.

Ο σκληρόκαρδος πρίγκιπας (Cruel Prince) της Holly Black

Κυκλοφορεί 19 Οκτωβρίου

Η Τζουντ ήταν επτά ετών όταν δολοφονήθηκαν οι γονείς της και πήραν με τη βία αυτή και τις δύο αδελφές της να ζήσουν στην επικίνδυνη Μεγάλη Αυλή της Νεραϊδοχώρας. Δέκα χρόνια αργότερα, η Τζούντ το μόνο που λαχταράει είναι να ανήκει εκεί, παρόλο που είναι θνητή. Πολλά όμως από τα πλάσματα του αλλόκοσμου μισούν τους θνητούς. Και περισσότερο απ’ όλους ο πρίγκιπας Κάρνταν, ο μικρότερος και πιο μοχθηρός γιος του Μεγάλου Βασιλιά.

Το σπίτι των Χόλου της Krystal Sutherland

Μπορούσε να μαγέψει όποιον ήθελε για να κάνει το ψέμα της αλήθεια…

Η Ίρις Χόλοου και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της είναι αδιαμφισβήτητα παράξενες. Όταν ήταν μικρές εξαφανίστηκαν από έναν ήσυχο δρόμο του Εδιμβούργου, για να επιστρέψουν έναν μήνα αργότερα γυμνές, με μια τομή σε σχήμα μισοφέγγαρου στον λαιμό τους.
Δεν θυμόνταν τίποτε… Σαν να γεννήθηκαν εκείνη τη νύχτα.

Ακόμα πιο παράξενη ήταν η εμφάνισή τους· τα γαλάζια μάτια τους έγιναν μαύρα σαν γυαλισμένες ποταμόπετρες, τα σκούρα μαλλιά έγιναν λευκά, με σπάνια ανθοπέταλα.
Καθώς μεγάλωναν, παράδοξα περιστατικά συνέβαιναν στο πέρασμά τους. Οι άνθρωποι τις χαρακτήριζαν αφόρητα όμορφες και ανεξήγητα επικίνδυνες.

Δέκα χρόνια αργότερα, όταν η Γκρέι εξαφανίζεται μυστηριωδώς, η Ίρις και η Βίβι ακολουθούν τα αλλόκοτα σημάδια που αφήνει πίσω της, προσπαθώντας να βρουν τα ίχνη της. Δεν είναι οι μόνες που την αναζητούν…
Καθώς ανατρέχουν στο παρελθόν, συνειδητοποιούν ότι η ιστορία που τους έχουν πει για την παιδική τους ηλικία κρύβει την πιο τρομακτική και σπαρακτική αλήθεια για την ύπαρξή τους.

The Atlas Six από την Olivie Baker

Atlas of six
Κυκλοφορεί 16 Νοεμβρίου

«Το πρόβλημα με τη γνώση είναι η ανεξάντλητη λαχτάρα της. Όσο περισσότερη από αυτήν έχεις, τόσο λιγότερα νιώθεις ότι ξέρεις».

Μια μυστική εταιρία συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της 5 νέα μέλη κάθε περίπου 10 χρόνια. Έξι υποψήφιοι με τις πιο σπάνιες δυνάμεις επιλέγονται για να διαγωνιστούν για μια θέση, όπως μια υποτροφία, με μια απίστευτη ανατροπή.

Οι φιλοσοφικές συζητήσεις, οι θεωρίες της φυσικής, ο διάλογος και η δυναμική των χαρακτήρων… όλα άψογα εκτελεσμένα.  Διαφορετικές προσωπικότητες με πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης, παίζουν με το μυαλό μας.

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια (A Good Girl’s Guide to Murder) της Holly Jackson

Κυκλοφορεί 2 Νοεμβρίου

Ένα κορίτσι που δεν λέει να τα παρατήσει…

Πριν από πέντε χρόνια, η μαθήτρια Άντι Μπελ φέρεται να δολοφονήθηκε από τον φίλο της, Σαλ Σινγκ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η υπόθεση έχει κλείσει, αλλά η 17χρονη Πιπ Φιτζ-Αμόμπι είναι πεπεισμένη ότι ο πραγματικός δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος.

Ξεκινά ένα πρότζεκτ για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, προσποιούμενη ότι ερευνά τη συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνει τον πραγματικό δολοφόνο, με τη βοήθεια του μικρότερου αδελφού του Σαλ, Ράβι.

Αρχίζει να διαβάζει αναφορές της αστυνομίας και να παίρνει συνεντεύξεις από κάποιους ανθρώπους που είχαν σχέση με τους δύο μαθητές. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πιπ διατηρεί ένα αρχείο το οποίο τη βοηθάει να σχηματίσει τον χάρτη του εγκλήματος.

Υποθέτει ότι ο Σαλ είναι αθώος και ότι σκοτώθηκε από τον δολοφόνο της Άντι για να καλύψει το έγκλημα, αλλά τελικά τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή τη μικρή πόλη;

Μάτια Ι και ΙΙ του Sebastian Fitzek

Αν δεν έχεις διαβάσει αυτή τη διλογία του Fitzek, τότε την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ευφυή τεχνάσματα του μετρ των ψυχολογικών θρίλερ, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αγωνιώδη αντίστροφη μέτρηση. Ο Συλλέκτης και ο Κυνηγός: Ψυχοπαθείς δολοφόνοι, τραγικοί απολογισμοί, αποτρόπαια εγκλήματα, κανένα ίχνος.

Κοινά στοιχεία σχηματίζουν ένα μοτίβο στο μυαλό μας και το τέλος μας αφήνει μουδιασμένους.

Y.Γ. 1. Ανακαλύψτε όλη την κατηγορία BookTok από τις εκδόσεις μας!

Υ.Γ.2. Αν έχετε TikTok, ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα εδώ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *