Ακολουθώντας τα βήματα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Ιστορία

Ποιος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος; Ποια ήταν η διαδρομή της ζωής του μεγάλου Έλληνα πολιτικού για την οποία λίγα μάθαμε στα σχολικά βιβλία;

Η δημοσιογράφος Μάρω Βασιλειάδου δημιούργησε μια συναρπαστική βιογραφία του, η πρώτη για παιδιά και νέους, μια βιογραφία που ζωντανεύει στιγμιότυπα από τη συναρπαστική ζωή του και αφηγείται με απλό τρόπο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που δημιούργησαν τον μύθο του.

Η εικονογράφηση είναι της Θέντας Μιμηλάκη και η επιστημονική επιμέλεια του Κωστή Γκοτσίνα.

βιογραφία Βενιζέλου

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, έρευνες και συζητήσεις, η Μάρω Βασιλειάδου κατέθεσε αυτό το σπουδαίο έργο. Πολλοί άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί της προσωπικές αφηγήσεις, φωτογραφίες, λευκώματα, αποκόμματα εφημερίδων, οικογενειακά αναμνηστικά και κειμήλια. Και μολονότι, έχουν περάσει περισσότερα από ογδόντα χρόνια από τον θάνατο του Βενιζέλου, αυτό που συνειδητοποίησε είναι πως παραμένει ακόμη ζωντανός για αυτή τη χώρα.

Πολύτιμος βοηθός σε όλο αυτό το έργο ήταν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Με αφορμή, λοιπόν, το βιβλίο Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία, σας προσκαλούμε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πολιτικούς, που άφησε το αποτύπωμά του στην Ελλάδα.

Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα θα συνομιλήσουν η μεταφράστρια-συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, ο ιστορικός Κωστής Γκοτσίνας, η εικονογράφος Θέντα Μιμηλάκη και η συγγραφέας του βιβλίου.

Πληροφορίες:

Πότε; Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ.

Πού; Στο Βιβλιοπωλείο μας Books and Life, Σόλωνος 93-95 στην Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη!

Λίγα λόγια για το βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών:

«Η καλύτερη πολιτική είναι η τιμιότητα»

Γεννημένος το 1864, όταν η Κρήτη ήταν ακόμη κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ελευθέριος ήταν ο αγαπημένος γιος του Κυριάκου και της Στυλιανής Βενιζέλου.
Όμως αυτό το βιβλίο δεν μιλά μόνο για την εξαιρετική μοίρα του νεαρού Κρητικού που, μεγαλώνοντας, έγινε πρωταγωνιστής στα πιο κρίσιμα πολιτικά γεγονότα της εποχής του.

Δείχνει ταυτόχρονα με ποιο τρόπο ο χαϊδεμένος Λευτεράκης, ο μαχητικός  δικηγόρος, δημοσιογράφος και πολιτικός Ελευθέριος, έγινε στην πορεία ο ηγέτης Ελευθέριος Βενιζέλος, μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η πολιτική ιδιοφυΐα, η διπλωματική ικανότητα, η εργατικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία καθοδήγησαν τα βήματά του. Ονειρεύτηκε μια Ελλάδα μεγαλύτερη, άξια, πιο δυ­νατή, και έκανε το όραμά του πραγματι­κότητα.

Η Μάρω Βασιλειάδου «βούτηξε» σε μια ταραγμένη περίοδο και βασισμένη στην έρευνά της αλλά και την ματιά του επιμελητή Κωστή Γκοτσίνα, δίνει στους αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σπουδαίο πολιτικό, μια περίοδο που μοιάζει μακρινή, ένα παρελθόν διχαστικό για το οποίο μιλάει με τρόπο εύγλωττο και προσεκτικό.

Ενώ οι εικόνες της Θέντας Μιμηλάκη, παίρνοντας έμπνευση από φωτογραφίες, έγγραφα και εφημερίδες εποχής, μας μεταφέρει δυναμικά στον κόσμο όπου εκείνος έζησε και έδρασε.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Μάρω Βασιλειάδου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και αρθρογραφεί για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τα βιβλία στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ συνεργάστηκε με πολλά έντυπα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Με τη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου υπογράφει το δεύτερο εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά και νέους με θέμα την ελληνική ιστορία. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της 1821, ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία.

Διαβάστε και την αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου: Ελευθέριος Βενιζέλος: Η εικονογραφημένη βιογραφία ενός σπουδαίου πολιτικού

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *