8 αστυνομικά που θα διαβάσεις μέχρι το καλοκαίρι

Υποθέσεις με αγνοούμενα πρόσωπα, δολοφόνοι που γνωρίζουν τα πάντα για τα θύματά τους, εγκλήματα που αποτελούν κομμάτια ενός μεγάλου παζλ και στο κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου η μάχη με τον χρόνο.

Δεν χρειαζόμαστε καμία αφορμή για να διαβάσουμε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Κάθε φορά που νιώθουμε πως χρειαζόμαστε λίγη ένταση, την ανδρεναλίνη στο κόκκινο και σελίδες να περνούν με κομμένη την ανάσα, ξέρουμε τι θα επιλέξουμε.

Και η λίστα αυτή τη φορά έχει όλα τα δυνατά ονόματα: Από Michael Connelly μέχρι Paula Hawkins και Volker Kutscher, με βεβαιότητα αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω.

Μάτια Ι και ΙΙ

Αν δεν έχεις διαβάσει αυτή τη διλογία του Fitzek, τότε την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ευφυή τεχνάσματα του μετρ των ψυχολογικών θρίλερ, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αγωνιώδη αντίστροφη μέτρηση. Ο Συλλέκτης και ο Κυνηγός: Ψυχοπαθείς δολοφόνοι, τραγικοί απολογισμοί, αποτρόπαια εγκλήματα, κανένα ίχνος.

Κοινά στοιχεία σχηματίζουν ένα μοτίβο στο μυαλό μας και το τέλος μας αφήνει μουδιασμένους.

Φωτιά που σιγοκαίει, Paula Hawkins

Η Paula Hawkins δεν χρειάζεται συστάσεις. Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου «Το Κορίτσι του Τρένου», επιστρέφει με ένα σαγηνευτικό θρίλερ και τη γνωστή, δυναμική γραφή της.

«Ποιο είναι το πρόβλημά σου;»

Η Λόρα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αντιμετωπίζοντας περιφρόνηση.
Ξέρει ότι φαίνεται οξύθυμη, προβληματική, αντικοινωνική.

Η Μίριαμ ξέρει ότι η Λόρα δεν είναι απαραίτητα δολοφόνος μόνο και μόνο επειδή την είδαν να εγκαταλείπει το σκηνικό ενός φρικτού φόνου με αίμα στα ρούχα της.
Οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος τής έχουν δείξει πόσο εύκολο είναι να σε δουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η Κάρλα αναστατώνεται από τη βάναυση δολοφονία του ανιψιού της.
Δεν εμπιστεύεται κανέναν – ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι είναι ικανοί για τρομερές πράξεις.
Πόσο μακριά όμως θα φτάσει για να βρει επιτέλους τη γαλήνη;

Αθώοι ή ένοχοι, οι ζωές όλων έχουν καταστραφεί.
Μερικών μάλιστα τόσο, που έχουν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν.

Ο πλαστός πίνακας, Val McDermid

«…ο φόνος είναι το εύκολο κομμάτι.
Το δύσκολο είναι να ξεφορτωθείς το πτώμα».

Ένας ψαράς ανασύρει ένα πτώμα από το Φερθ οφ Φορθ στη Σκοτία…
Ο αδελφός του θύματος, επιφανής δημόσιος λειτουργός, είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα χρόνια και ο νεκρός ήταν τότε ο βασικός ύποπτος…

Την ίδια ώρα, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, ανακαλύπτουν τον σκελετό μιας γυναίκας μέσα σε ένα παλιό αυτοκινούμενο…
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα εκεί έξω…

Η δυναμική επιθεωρήτρια Κάρεν Πίρι αναλαμβάνει να ξανανοίξει δύο παλιές υποθέσεις, οι οποίες φαινομενικά είναι ασύνδετες.
Πολύ σύντομα θα βρεθεί σε έναν θανατηφόρο ιστό, τον οποίο έχουν υφάνει ένοχα μυστικά, διπλές ταυτότητες, πλαστογραφίες πινάκων ζωγραφικής και υπόγειες διαδρομές που καταλήγουν στο Παρίσι.

Στο τέλος θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό που πάντα οδηγεί τους ανθρώπους στο σκοτάδι: την υπόσχεση για εύκολα, γρήγορα, αδιανόητα πλούτη.

Από τη συγγραφέα με περισσότερα από 16.000.000 αντίτυπα σε 40 γλώσσες.

Θανάσιμη προειδοποίηση, Michael Connelly

Πώς είναι δυνατόν να βρεις έναν δολοφόνο που ξέρει τα πάντα για σένα;

Ο Τζακ ΜακΑβόι, ο δημοσιογράφος που δεν δειλιάζει ποτέ, εντοπίζει έναν κατά συρροή δολοφόνο που δρούσε ανενόχλητος… μέχρι τώρα.

Ο βετεράνος ρεπόρτερ Τζακ ΜακΑβόι έχει αποκαλύψει δολοφόνους στο παρελθόν, αλλά, όταν μια γυναίκα με την οποία είχε περάσει ένα βράδυ δολοφονείται με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο, συνειδητοποιεί ότι μάλλον έχει να αντιμετωπίσει ένα εγκληματικό μυαλό άνευ προηγουμένου.

Κόντρα στις προειδοποιήσεις της αστυνομίας και του αρχισυντάκτη του, ο ΜακΑβόι αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση και καταλήγει σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη:
Το έγκλημα αυτό συνδέεται με άλλους μυστηριώδεις θανάτους, που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο η έρευνά του αντιμετωπίζει εμπόδια όταν ο ίδιος θεωρείται ύποπτος.
Καθώς προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, φτάνει όλο και πιο κοντά σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα που γνωστοποιούν τα ίδια τα θύματα για να τα επιλέξει και να τα κυνηγήσει.

Αποκαλούμενος «ο Ρέιμοντ Τσάντλερ αυτής της γενιάς» (Associated Press), ο Michael Connelly συνθέτει για άλλη μια φορά ένα ακαταμάχητο θρίλερ, κατά το οποίο ένας εγκληματίας δρα ορμώμενος από τα πιο σκοτεινά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, αλλά δεν έχει υπολογίσει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος αρκετά θαρραλέος και αποφασισμένος να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του.

Θάρρος ή Αλήθεια, M.J. Arlidge

Ένα πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας σαρώνει την πόλη και κανένας πλέον δεν είναι ασφαλής. Ένας εμπρησμός στο λιμάνι. Μια κλοπή αυτοκινήτου με τραγική κατάληξη. Μια δολοφονία σ’ ένα εξοχικό πάρκο. Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλες αυτές τις αναίτιες εγκληματικές ενέργειες, που δεν αφήνουν ούτε ένα ίχνος πίσω τους; Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα παλιρροϊκό κύμα εγκληματικών υποθέσεων που απειλεί να πνίξει την πόλη. Μόνο που κάθε έγκλημα είναι απλώς ένα κομμάτι του παζλ που μπαίνει σιγά σιγά στη θέση του.

Υπόθεση Πατρίδα, Volker Kutscher

Iούλιος 1932. Η Αστυνομία του Βερολίνου έρχεται αντιμέτωπη με έναν γρίφο: Ένας άντρας εντοπίζεται νεκρός σε έναν ανελκυστήρα εμπορευμάτων του Οίκου της Πατρίδας, του θρυλικού ναού της ψυχαγωγίας στην Πότσνταμερ Πλατς, και όλα δείχνουν πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό. Ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ δεν χαίρεται και πολύ για τη νέα του υπόθεση, διότι έχει ήδη αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι του.

Οι έρευνές του για έναν μυστηριώδη πληρωμένο δολοφόνο που τρομοκρατεί το Βερολίνο βρίσκονται σε αδιέξοδο. Συγχρόνως, η αγαπημένη του Σαρλότε «Τσάρλι» Ρίτερ επιστρέφει από δύο εξάμηνα σπουδών στο Παρίσι και πιάνει δουλειά στο αρχηγείο ως δόκιμη αστυνόμος, και μάλιστα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Ο νεκρός που βρέθηκε στην Πότσνταμερ Πλατς φαίνεται να εντάσσεται σε μια σειρά από φόνους, τα ίχνη των οποίων οδηγούν στις ανατολικές επαρχίες του Ράιχ. Ενώ η Τσάρλι αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στην κεντρική κουζίνα του Οίκου της Πατρίδας, ο Ρατ διεξάγει έρευνες σε μια μικρή πόλη της Ανατολικής Πρωσίας κοντά στα πολωνικά σύνορα, όπου θα γνωρίσει έναν άγνωστο κόσμο και θα έρθει αντιμέτωπος με τους λιγομίλητους κατοίκους, το παράνομο αλκοόλ και την αγριότητα της φύσης.

Η καχυποψία απέναντι στον αστυνόμο από το Βερολίνο θα ενταθεί όταν ο Ρατ πλησιάσει στην αποκάλυψη ενός παλιού, καλά φυλαγμένου μυστικού.

Ίνκουμπους, Βαγγέλης Γιαννίσης

Όταν μία νεαρή φοιτήτρια, η Λινέα Μολίνς, καταγγείλει στην αστυνομία τον βιασμό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι από έναν άγνωστο μασκοφόρο, στον επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Έρεμπρο Άντερς Οικονομίδη δημιουργείται αμέσως κακό προαίσθημα. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η υπόσχεση με την οποία ο δράστης άφησε την κοπέλα: ότι θα τα ξαναπούν σύντομα.

Η διεθνούς φήμης σεφ Κάισα Έκεμπλαντ διαβάζει έντρομη στις εφημερίδες την είδηση του βιασμού της Λινέα και διαπιστώνει ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα σε αυτόν και στην επίθεση την οποία είχαν δεχτεί η ίδια και ο σύζυγός της μέσα στο σπίτι τους μερικούς μήνες νωρίτερα.

Σύντομα, περισσότερα στόματα ανοίγουν και αφηγούνται μία ιστορία η οποία κρυβόταν για χρόνια στο σκοτάδι.

ΥΓ.1. Βιβλία σαν της Αγκάθα Κρίστι

ΥΓ.2. Ανακαλύψτε εδώ περισσότερα αστυνομικά βιβλία.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *