8 βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά

Το παιδί μου δεν διεκδικεί αυτά που θέλει. Το παιδί μου φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα. Το παιδί μου σε κάθε δυσκολία τα παρατάει.

Ένας προβληματισμός των γονέων είναι αν τα παιδιά τους έχουν αυτοπεποίθηση και πώς μπορούν να τα βοηθήσουν ώστε να την αποκτήσουν.

Η αυτοπεποίθηση δεν δημιουργείται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι κάτι που το χτίζουμε σταδιακά από την παιδική τους ηλικία και αποτελεί σημείο αναφοράς στη μετέπειτα ζωής τους.

Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν μια υγιή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Να νιώθουν ικανά, να αισθάνονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν, να εκφράζουν την άποψή τους δυνατά, να βουτούν σε νέες προκλήσεις και να εξελίσσονται.

Ένας από τους τρόπους για να το κάνουμε αυτό είναι τα βιβλία.

Ο Ιπποπόκαμπος

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά
Για ηλικίες 0-3

Ο Ιπποπόκαμπος είναι ένα «μυστήριο» πλάσμα, το οποίο εμφανίζεται σε έναν ποταμό για να χτίσει τη φωλιά του κοντά σε άλλα ζωάκια. Πολλά το αντιμετωπίζουν καχύποπτα, άλλα προσφέρουν αμέσως τη βοήθειά τους ανιδιοτελώς και μερικά θυμώνουν με την παρουσία του. Μέχρι που ο ιπποπόκαμπος τους εξηγεί πως είναι μοναδικός, ξεχωρίζει από όλους, αγαπάει τον εαυτό του κι ό,τι κι αν επιθυμεί μπορεί να το πετύχει. Τίποτα δεν τον σταματά!

Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση στα παιδιά (ή και στους μεγάλους!). Μια ιστορία για την αγάπη στον εαυτό μας.

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά
Για ηλικίες 4+

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Πέντε Δέκα Δεκαπέντε

παιδιά με αυτοπεποίθηση
Για ηλικίες 4+

Μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της φιλίας. Μια ιστορία που αποδεικνύει πως το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Μια ιστορία που αποδεικνύει πως και όταν χάνεις, κάτι κερδίζεις. Και πώς υπάρχουν και άλλες σημαντικές αξίες εκτός από τη νίκη, όπως είναι η χαρά του παιχνιδιού, η έκπληξη, το γέλιο και κυρίως… η φιλία!

Ο Μικέ μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του

παιδιά με αυτοπεποίθηση
Για ηλικίες 3+

«Μικέ, θέλεις να παίξουμε;»

Ο Mικέ λέει όχι, κουνάει την προβοσκίδα του στον αέρα και κάθεται σε ένα παγκάκι. Δεν αισθάνεται άνετα με τους φίλους του. Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους!

Η Σαραμπέλα και το καπέλο της σκέψης

βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά
Για ηλικίες 5+

Πόσο ονειροπόλα είναι τα παιδιά! Δημιουργικά και επινοητικά. Έτσι είναι και η Σαραμπέλα. Και το μόνο που χρειάζονται για να λάμψουν είναι η αυτοπεποίθηση.

Η Σαραμπέλα είναι ονειροπόλα. Πάντα συλλογίζεται, ονειρεύεται και με τη φαντασία της φτιάχνει καινούριες λέξεις και εικόνες.
Με σκέψεις τόσο μεγάλες, είναι θαύμα που χωράνε στο κεφάλι της! Κι όταν αυτές μπερδεύονται δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα. Για καλή της τύχη, όμως, κάνοντας μια σχολική εργασία, σκέφτεται την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ… να δείξει στους άλλους ποια στ’ αλήθεια είναι.

Βιβλία αυτοπεποίθησης για μεγαλύτερα παιδιά…

Σειρά: Συναρπαστικές ιστορίες, Ηλικίες: 8+

παιδιά με αυτοπεποίθηση

Σπουδαίες προσωπικότητες που εμπνέουν μικρούς και μεγάλους. Διαβάζοντας τις ιστορίες διάσημων μορφών από τον αθλητισμό, την τέχνη, την επιστήμη, τα παιδιά αποκτούν κίνητρα, αυτοπεποίηση και βρίσκονται σε μια διαρκή διαδικασία αυτοβελτίωσης ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνονται απόλυτα.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ακολουθούν τα όνειρά τους και εμείς, οι γονείς, να σταθούμε συνοδοιπόροι τους. Σκοπός είναι να πλάσουμε ισχυρές προσωπικότητες με απαιτήσεις και υψηλούς στόχους.

Ιλιάδα & Οδύσσεια – Κορίτσια που έγιναν μύθος, Ηλικίες: 8+

παιδιά με αυτοπεποίθηση

Η συγγραφέας Κατερίνα αντλεί από τα έπη του Ομήρου τις λογοτεχνικές φόρμες, όπως τον λυρισμό και τη θεατρική αφήγηση, και εστιάζει στις πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής τους, περιγράφοντας ιστορίες για μάχες και έρωτες, αρετές και αδυναμίες, προδοσίες και συγχώρεση.

Δεκαοκτώ μυθικές ηρωίδες –ισχυρές και ταυτόχρονα εύθραυστες, ατίθασες, αφοσιωμένες, μοιραίες, καλόκαρδες– αντιπροσωπεύουν έντονα τη γυναίκα του σήμερα που συνεχίζει να διεκδικεί μια ισότιμη θέση στην κοινωνία.

Φρίντα Κάλο, Ηλικίες 6+

Η ζωή της Φρίντα Κάλο ήταν τόσο φωτεινή και πολύχρωμη όσο οι πίνακές της. Υπέμεινε πολλές αρρώστιες στη διάρκεια της ζωής της, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.

Η επιμονή και το ταλέντο της την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά που κάτι όμορφο ή δύσκολο της συνέβαινε, έβρισκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντλεί έμπνευση από αυτό στη ζωγραφική της.

Μια ιστορία που εμπνέει μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης: 3 βιβλία για παιδιά ψυχικά υγιή, ικανά και γεμάτα αυτοπεποίθηση

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *