Νίκος Καζαντζάκης: Η χαρτογράφηση των ταξιδιωτικών του βιβλίων

Νίκος Καζαντζάκης: Η χαρτογράφηση των ταξιδιωτικών του βιβλίων

Νίκος Καζαντζάκη: Η χαρτογράφηση των ταξιδιωτικών του βιβλίων

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τις Εκδόσεις Διόπτρα, συνδιοργανώνουν ημερίδα αφιερωμένη στο έργο και τη διαχρονική παρουσία του Νίκου Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα.

Η ημερίδα, με τίτλο «Ο Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα: Η χαρτογράφηση των ταξιδιωτικών του βιβλίων», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Αμφιθέατρο “Περικλής Λύτρας”, στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω (Αγίου Σπυρίδωνος – Αιγάλεω).

Στόχος της ημερίδας είναι να φωτίσει τη σύγχρονη ανάγνωση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, εστιάζοντας στην ταξιδιωτική του γραφή, τη χαρτογράφηση των διαδρομών του και τη συνάντηση της λογοτεχνίας με τη γεωπληροφορική, την ιστορία, τις ιδέες και την τέχνη.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με χαιρετισμούς ο Πέτρος Καλαντώνης, Καθηγητής και Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του ΠΑΔΑ, και ο Ανδρέας Τσάτσαρης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΑΔΑ.

Ο Νίκος Καζαντζάκης, η Ελένη Καζαντζάκη και ο  Παναϊτ Ιστράτι τον Νοέμβριο του 1928 στον Καύκασο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους από το Οπτικοακουστικό Αρχείο του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, ενώ θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, ερευνητές και συγγραφείς.

Κατερίνα Ζωγραφιστού, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη: «Νίκος Καζαντζάκης - Η συμβολή της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην παγκόσμια απήχηση του έργου του»

Φιλήμονας Πατσάκης, συγγραφέας, υπεύθυνος εκδοτικού σχεδιασμού στις Εκδόσεις Διόπτρα: «Ν. Καζαντζάκης - πάντα επίκαιρος, η αξία του στο σήμερα μέσα από τα έργα του»

Ιωάννης Κάτσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, ΠΑΔΑ: «Χαρτογραφία, συνάντηση με την ταξιδιογραφία του Ν. Καζαντζάκη»

Σπύρος Ντζουροπάνος, ΕΔΙΠ, Κλεομένης Καλογερόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, ΠΑΔΑ: «Ο ταξιδευτής Καζαντζάκης»

Νίκος Χρυσός, συγγραφέας, Α' αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη: «Ο Νίκος Καζαντζάκης περιηγείται τον κόσμο των ιδεών και της τέχνης»

Θανάσης Αγάθος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ: «Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα»

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, αναδεικνύοντας τον Νίκο Καζαντζάκη ως έναν συγγραφέα διαρκώς επίκαιρο, που συνεχίζει να ταξιδεύει, να εμπνέει και να συνομιλεί με τον σύγχρονο κόσμο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε εδώ όλα τα ταξιδιωτικά βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη.

Prev
Νίκος Καζαντζάκης
Τιμή εκδότη 18.80€
Τιμή dioptra.gr 16.92€
Νίκος Καζαντζάκης
Τιμή εκδότη 17.70€
Τιμή dioptra.gr 15.93€
Νίκος Καζαντζάκης
Τιμή εκδότη 17.70€
Τιμή dioptra.gr 15.93€
Νίκος Καζαντζάκης
Τιμή εκδότη 17.70€
Τιμή dioptra.gr 15.93€
Next