Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς  | Τρίτος κύκλος

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς | Τρίτος κύκλος

Ο 3ος Κύκλος Σεμιναρίων για Εκπαιδευτικούς των εκδόσεων Διόπτρα έρχεται το 2026 και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε νέα βιβλία, να μοιραστούμε φρέσκες ιδέες, καινούριες γνώσεις και να περιπλανηθούμε για ακόμα μία φορά στον συναρπαστικό κόσμο της λογοτεχνίας!

Το κόμικ και το graphic novel στην εκπαίδευση

Με οδηγό το βραβευμένο graphic novel Αϊβαλί του Soloύp

Στο 11ο Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς θα πειραματιστούμε με τη δημιουργική χρήση των κόμικς και των graphic novel ως διακαλλιτεχνικά εκπαιδευτικά εργαλεία που κινητοποιούν τη δημιουργική αυτενέργεια των μαθητών, δίνοντας νέα πνοή στη μάθηση!

Πότε; Σάββατο 28 Μαρτίου, 12:00 – 14:00

Πού; Βιβλιοπωλείο Διόπτρα Books & Life, Σόλωνος 93-95, Αθήνα



Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

Tι είναι τα graphic novels και πώς συνδέονται με τα κόμικς; Ποια η σχέση των κόμικς με τη λογοτεχνία και την Ιστορία; Πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να αξιοποιήσει ένα κόμικς στην τάξη, υπηρετώντας ταυτόχρονα τους διδακτικούς σκοπούς των προγραμμάτων σπουδών, την κριτική σκέψη αλλά και τον οπτικό και πολυτροπικό γραμματισμό; Πώς μπορούν να φτιάξουν οι μαθητές μόνοι τους μια ιστορία κόμικς ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα;

Με αφορμή τα βιβλία Με οδηγό το Αϊβαλί - Τα κόμικς στην εκπαίδευση και το graphic novel Αϊβαλί.

Ομιλητές:

Αντώνης Νικολόπουλος (Soloύp), γελοιογράφος, δημιουργός κόμικ, διδάκτωρ Πολιτισμικής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, συγγραφέας·
Ευαγγελία Μουλά, επόπτρια ποιότητας εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου, συγγραφέας

Σε ποιους απευθύνεται:

Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

*πατήστε εδώ για δήλωση συμμετοχής στη φόρμα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Λίγα λόγια για τα Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς:

Είστε εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες που ασχολείστε με παιδιά; Αγαπάτε τη λογοτεχνία και προσπαθείτε διαρκώς να καλλιεργήσετε τη φιλαναγνωσία εντάσσοντας το παιδικό βιβλίο στην καθημερινή διδακτική πράξη; Τότε, η σειρά Σεμιναρίων για Εκπαιδευτικούς των εκδόσεων Διόπτρα σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με πρακτικά εργαλεία και βιωματικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε δημιουργικά το παιδικό βιβλίο, μεταμορφώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και ενισχύοντας παράλληλα την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα.

Τα Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς στηρίζονται σε παιδικά κι εφηβικά βιβλία των εκδόσεων Διόπτρα και πραγματεύονται ποικίλες θεματικές προσεγγίζοντάς τες διαθεματικά και διεπιστημονικά. Στόχος τους είναι να προτείνουν στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες ευφάνταστους τρόπους και καινοτόμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να μεταμορφώσουν την τάξη τους σε δημιουργικό λογοτεχνικό εργαστήρι και να καλλιεργήσουν στους/στις μαθητές/-τριές τους δεξιότητες του 21ου αιώνα. Μέσα από σύντομες εισηγήσεις, απτά παραδείγματα, συζήτηση, αλληλεπίδραση και διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες, οι εκπαιδευτικοί αντλούν ιδέες και έμπνευση για την υλοποίηση και τον σχεδιασμό πρωτότυπων δράσεων επιστρατεύοντας σύγχρονες μεθόδους που ενισχύουν την ενεργό εμπλοκή των μαθητών/-τριών, όπως το θεατρικό παιχνίδι, η μουσικοκινητική αγωγή, οι κατασκευές και τα εικαστικά, οι νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα κ.τ.λ.  

Το πολύ επιτυχημένο project των Σεμιναρίων για Εκπαιδευτικούς ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2024 και πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τη θετική ενέργειά τους, με έκδηλο ενδιαφέρον για μάθηση και εξέλιξη. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 2 κύκλοι και συνολικά 10 σεμινάρια, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί.

Prev
Soloúp
Τιμή εκδότη 25.50€
Τιμή dioptra.gr 22.95€
Soloúp,Ευαγγελία Μουλά
Τιμή εκδότη 19.90€
Τιμή dioptra.gr 17.91€
Next