Μαθήματα ζωής από τον «Μοναχό» Robin Sharma

Ο Καναδός Robin Sharma γεννήθηκε το 1965 και είναι ένας από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας ηγετικών ικανοτήτων.

Ο Robin Sharma σπούδασε νομική και εργάστηκε ως δικηγόρος. Ενώ θα μπορούσε εύκολα να κάνει καριέρα, μια εσωτερική ανάγκη τον έσπρωχνε σε άλλα μονοπάτια. Αποφάσισε να τα παρατήσει όλα για να ακολουθήσει το αληθινό του πάθος: να γίνει συγγραφέας και να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές του και να αναγνωρίσουν και τη δική τους φλόγα μέσα τους.

Αρχικά κανείς εκδότης δεν πίστεψε στο όραμά του και ο Robin Sharma αναγκάστηκε να τυπώσει μόνος του το βιβλίο «Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του» και να χρησιμοποιήσει την κουζίνα του σπιτιού του ως αποθήκη για το στοκ. Τυχαία, ο πρόεδρος της HarperCollins, ενός από τους πέντε μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, βρήκε τον Μοναχό σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο, το σήκωσε από περιέργεια και τα υπόλοιπα πέρασαν στην ιστορία: Ο Μοναχός έγινε ένα από τα μεγαλύτερα best seller στον κόσμο.

Ο Robin Sharma έχει δύο παιδιά που όπως δηλώνει και ο ίδιος είναι η μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή του. Τα παιδιά είναι οι ηγέτες του αύριο, όπως συνηθίζει να λέει, και για αυτό έχει ιδρύσει και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Robin Sharma Foundation for Children. Τον Robin Sharma τον έχουμε αγαπήσει μέσα από τα βιβλία του και πάντα υπάρχει μια φράση του να παίζει στο μυαλό μας τις δύσκολες στιγμές και τις στιγμές που παίρνουμε αποφάσεις.

«Ακόμα και η πιο μικρή πράξη είναι σημαντικότερη από την πιο μεγαλειώδη πρόθεση».

«Το να επενδύσεις στον εαυτό σου είναι η σημαντικότερη επένδυση που θα κάνεις ποτέ στη ζωή σου. Όχι μόνο για εσένα, αλλά και για όλους γύρω σου».

«Μη ζεις την ίδια μέρα επί 75 χρόνια αποκαλώντας το ζωή. Δεν είναι».

Μερικά βιβλία του Robin Sharma που θα αλλάξουν και τη δική σου ζωή….

Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

Αν δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια σου το συγκεκριμένο βιβλίο, τότε έχει έρθει η ώρα. Εκδόθηκε το 1997 και έχει μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Αρχικά τυπώθηκε σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Για μια υπέροχη ζωή (1ο & 2ο μέρος)

Ένας αποτελεσματικός και πρακτικός οδηγός, ο οποίος σας βοηθά να απελευθερώσετε τις δυνατότητές σας και να ξυπνήσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να δημιουργήσετε μια εκπληκτική ζωή. Πολύ περισσότερο, θα ανακαλύψετε τις προσωπικές πρακτικές των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων, θα εφοδιαστείτε με πανίσχυρα εργαλεία για να ισορροπήσετε την προσωπική σας ζωή με τα επαγγελματικά σας και θα φτάσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου Για μια Υπέροχη Ζωή, ο Robin Sharma μοιράζεται μαζί σας όσα χρειάζεστε για να πραγματώσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας, αλλά και όσα τον καθιέρωσαν ως τον κορυφαίο σύμβουλο επιτυχίας:
• Πώς να αντλήσετε έμπνευση, πάθος και ενθουσιασμό
• Πώς να πραγματοποιήσετε εντυπωσιακές επιτυχίες
• Πώς να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές με θάρρος και αντοχή
• Πώς να απλοποιήσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή

Το κλαμπ των 5 π.μ. 

Eιδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, ο Robin Sharma παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια.
Το Κλαμπ των 5 π.μ., ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος, είναι ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας. Για πάντα.

  • Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου, για να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα.
  • Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.
  • Μια μέθοδο βήμα βήμα για να διασφαλίσετε τις πιο ήσυχες ώρες στο χάραμα και να έχετε χρόνο για εξάσκηση, για προσωπική ανανέωση και ανάπτυξη.
  • Μια πρακτική βασισμένη στη νευροεπιστήμη, που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει να ξυπνάτε πιο εύκολα την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται και θα σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να σκέφτεστε, να εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας και να αρχίζετε την ημέρα σας ήρεμα και χωρίς άγχος.
  • «Μυστικές τακτικές» για να υπερασπίζεστε τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τα όνειρά σας ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και στις εκτροπές για ασήμαντα πράγματα, προκειμένου να έχετε καλή τύχη, επιρροή και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο.

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;

Ένα βιβλίου που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εστιάσουν σε ό,τι έχει πραγματική αξία και να απλουστεύσουν την καθημερινότητά τους, ώστε να ζήσουν μια πιο χαρούμενη, έντονη και ουσιαστική ζωή. Η ζωή περνά πολύ γρήγορα. Και τίποτα δεν είναι πιο οδυνηρό από τη συνειδητοποίηση ότι έφτασες στο τέλος της χωρίς να αντιληφθείς τι ήταν πραγματικά σημαντικό – επειδή ήσουν υπερβολικά απασχολημένος με όσα δεν είχαν αληθινή σημασία.

Πρόκειται για ένα απλό και κατανοητό εγχειρίδιο ζωής, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας μοιράζεται 101 σοφές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την αληθινή επιτυχία και να ανακαλύψετε τι έχει πραγματική σημασία στη ζωή.

Η σοφία του γονέα

Στις σελίδες αυτού του καταπληκτικού βιβλίου που έχει εμπνεύσει και μεταμορφώσει τις ζωές ανθρώπων και οικογενειών από όλον τον πλανήτη, ο Ρόμπιν αποκαλύπτει ένα αναπάντεχα εύκολο αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα, που σας δείχνει πώς να αφυπνίσετε τις φυσικές ηγετικές ικανότητες του παιδιού σας, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα τη δική σας ισορροπία, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη.

Γραμμένο με τη μορφή μιας διασκεδαστικής και συγκινητικής ιστορίας, η Σοφία του Γονέα αποκαλύπτει τις σοφότερες απαντήσεις στα βαθύτερα ερωτήματα της ζωής.

ΥΓ: Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία του Robin Sharma. Επίσης, επισκεφτείτε τη σελίδα του.

One Comment

  1. Pingback: Έξι βιβλία του business γκουρού Robin Sharma που μπορείς να βρεις τώρα στα Ελληνικά | It's Possible

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *