Δημιουργήστε Προσωπικές Σχέσεις με Αυτοπεποίθηση

Η διάκριση μεταξύ ηγεσίας και κυριαρχίας είναι ουσιώδης. Οι πραγματικοί ηγέτες δεν αποκλείουν κανέναν και λειτουργούν προνοητικά. 

Δεν κυριαρχούν επί των μη δυναμικών ανθρώπων. Τους εντάσσουν στην ομάδα και τους περιλαμβάνουν στις δράσεις της. Η κυριαρχική διοίκηση αποδεικνύεται αναποτελεσματική σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις. Βασίζεται σε βραχυπρόθεσμες ανταμοιβές και αποτελέσματα, κυρίως προς όφελος του κυριαρχικού ηγέτη, και αποτυγχάνει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των μελών της ομάδας.

Αποφασίστε τι τύπος ανθρώπου θέλετε να είστε. Τι επίπεδο αυτοπεποίθησης επιθυμείτε; Το πιθανότερο είναι ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο να προστατεύσετε και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τους άλλους και όχι να επιβάλλετε τη βούλησή σας στον κόσμο.

Να γνωρίζετε τα γεγονότα που σχετίζονται με την κατάσταση και να τα έχετε εύκαιρα. Κάντε έρευνα. Όταν γνωρίζετε τα γεγονότα και μπορείτε να τα παρουσιάσετε για να στηρίξετε ή να υπερασπιστείτε τη θέση σας, είναι απίθανο ο θύτης να έχει προετοιμάσει κάτι για να σας απαντήσει.

Προβλέψτε τη συμπεριφορά των άλλων και προετοιμάστε την αντίδρασή σας. Φτιάξτε πιθανά σενάρια στο μυαλό σας για το τι μπορεί να συμβεί. Προετοιμάστε τις απαντήσεις σας σύμφωνα με τα διαφορετικά σενάρια που θεωρείτε πως μπορεί να προκύψουν.

Ετοιμάστε δικές σας εύστοχες ερωτήσεις. Οι καλές ερωτήσεις αποτελούν τον πιο αξιόπιστο τρόπο για να αποκτήσετε το πλεονέκτημα.

Μην επιτρέψετε να σας παραγκωνίσουν. Επιμείνετε στη θέση σας. Να έχετε πίστη ότι εάν αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας, θα έχουν αποτέλεσμα.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Επικοινωνήστε αποτελεσματικά από το Ινστιτούτο Dale Carnegie Training.
Για περισσότερα από 100 χρόνια, το Ινστιτούτο Dale Carnegie έχει υπάρξει μάρτυρας τεράστιων και ταχύτατων αλλαγών αλλά και προόδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, παρέχοντας στενή καθοδήγηση στους πελάτες του ώστε να υπερκεράσουν τον ανταγωνισμό, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Μολονότι οι τεχνικές εκπαίδευσης εξελίσσονται διαρκώς, οι βασικές αξίες του παραμένουν πιστές σε μία και μόνη αρχή: η πραγματική αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *