Η Κίρκη γίνεται Superwoman!

Μετά το Game of thrones που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας για 7,5 σεζόν, έρχεται μια νέα σειρά φαντασίας του HBO με τίτλο «Κίρκη», που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Η νέα σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Madeline Miller και φυσικά αντλεί έμπνευση από τη μυθολογία μας, αλλά με έναν μοναδικό τρόπο.

Μετά το βραβευμένο «Τραγούδι του Αχιλλέα», στο οποίο η Miller αφηγήθηκε τον έρωτα του Αχιλλέα και του Πατρόκλου, η «Κίρκη» περνάει στο προσκήνιο και γίνεται πρωταγωνίστρια. Από νύμφη μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα που είχε περισσότερη δύναμη από όση υπαγόρευε η κοινωνία να έχει. Η Κίρκη είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται για αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη. Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει.

Αν και αναφερόμενο σε μυθολογικά πρόσωπα, το μυθιστόρημα της Madeline Miller παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ, δημιουργώντας το πορτρέτο μιας γυναίκας που αψηφά τους άντρες και τις Μοίρες που της εναντιώνονται και τολμά να τα βάλει με θεούς, τιτάνες και άλλα μυθολογικά τέρατα.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην κριτική του ο Observer «H Κίρκη μας προσφέρει μια φεμινιστική προσέγγιση της Οδύσσειας… Η Miller δίνει στα αρχαία κείμενα έναν σύγχρονο παλμό γεφυρώνοντάς τα με τη σημερινή πραγματικότητα… Μια αέρινη απόλαυση, ένα μυθιστόρημα που δεν θες να το αφήσεις στιγμή από τα χέρια σου».

Το μυθιστόρημα της Madeline Miller γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με την κυκλοφορία του κατέκτησε την 1η θέση στα best sellers των New York Times, ενώ είναι και υποψήφιο για το βραβείο THE WOMEN’S PRIZE FOR FICTION 2019.

«Η Κίρκη είναι μια επική ιστορία αγάπης, απώλειας, τραγωδίας και σύγκρουσης αθανάτων όπως τη βιώνει μιας δυναμική γυναίκα», αναφέρει η Sarah Aubrey, υπεύθυνη πρωτότυπου περιεχομένου της HBO Max.

Η σειρά θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα προβληθεί στη νέα πλατφόρμα streaming HBO Max. Υπεύθυνοι προσαρμογής του βιβλίου σε σενάριο είναι οι ταλαντούχοι Rick Jaffa και Amanda Sliver (σεναριογράφοι και παραγωγοί της πρόσφατης τριλογίας Planet of the Apes και του Jurassic World), οι οποίοι αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω τη νέα ταινία Mulan της Disney και στα 2 sequel της ταινίας Avatar.

Θέλετε να γνωρίστε τη Madeline Miller από κοντά;
Η Αμερικανίδα συγγραφέας θα βρίσκεται την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στα Public Συντάγματος στις 19:00 για μία και μοναδική παρουσίαση. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μας αν έρθετε να μιλήσουμε για καλή λογοτεχνία. (Για να βρείτε το event στο Facebook πατήστε πάνω στην πρόσκληση.)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *