5 τρόποι για να αγαπήσουν τα παιδιά σας το διάβασμα!

Εσάς σας αρέσουν τα βιβλία, στα παιδιά σας όμως; Μπορεί να έχετε στο σπίτι μια βιβλιοθήκη που ξεχειλίζει και να συνεχίζετε να αγοράζετε και να τα στοιβάζετε στο χολ και να μη χωράτε να περάσετε, αλλά μοιράζονται την ίδια αγάπη και τα παιδιά σας; 

Φτιάξαμε μια μικρή, πρακτική λίστα με ιδέες για να τους μεταδώσετε την αγάπη σας:

– Λένε ότι τα μικρά παιδιά δεν ακούν, αλλά μιμούνται. Για αυτό ξεκινήστε με την πιο απλή μέθοδο: Καθίστε μαζί στον καναπέ, αγκαλιά με ένα βιβλίο, και δώστε και στο παιδί σας να ασχοληθεί με το δικό του.
– Να τους διαβάζετε από πολύ μικρή ηλικία. Να μάθουν να εξοικειώνονται με τις σελίδες, με τις εικόνες, με τα χρώματα, με το να ακούνε ιστορίες και να φτιάχνουν με τη φαντασία τους τις δικές τους εικόνες.
– Να κάνετε βόλτα μαζί σε βιβλιοπωλείο. Σε χώρους με βιβλία, σε εκθέσεις, στη δημοτική σας βιβλιοθήκη όπου σίγουρα θα υπάρχει πολύ ενημερωμένο τμήμα για παιδικά / εφηβικά βιβλία.
– Αφήστε τα να διαλέξουν τα δικά τους βιβλία. Αγοράστε τους ένα βιβλίο που θέλουν εκείνα κι ας μην σας ενθουσιάζει εσάς. Είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με κάτι που ήταν δική τους επιλογή.
– Ζητήστε από τους φίλους και συγγενείς σας να τους φέρνουν για δώρο και βιβλία. Μπορεί να είναι ωραία τα αυτοκινητάκια (που ήδη έχουν εκατό) και τα ρούχα, αλλά η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Ναυτίλος και ο Μικρός Πρίγκιπας θα βρουν σίγουρα θέση στο δωμάτιό τους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *