Θα διαβάζατε ένα βιβλίο στο κινητό σας;

Θα διαβάζατε ποτέ κάποιο ebook στο κινητό σας τηλέφωνο; Κάποιοι ίσως απαντούσαν κατευθείαν «όχι», αν και ούτως ή άλλως περνούν αρκετή ώρα κάθε μέρα πάνω από την οθόνη του smartphone διαβάζοντας πράγματα. 

Πιστεύουμε ότι η ανάγνωση ebook σε ένα κινητό ή σε έναν υπολογιστή έχει ενδιαφέρον για κάθε αναγνώστη, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Το διάβασμα σε μια οθόνη (μάλλον ποτέ) δεν θα αντικαταστήσει το έντυπο βιβλίο, όμως είναι μια εναλλακτική που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας σε διάφορες περιστάσεις. Συγκεντρώσαμε ορισμένα πλεονεκτήματα της ανάγνωσης ebook σε κινητό τηλέφωνο και για να σας βοηθήσουμε, συμπεριλάβαμε και ό,τι χρειάζεστε για να δοκιμάσετε δωρεάν. Και ακόμα-ακόμα αποφασίσαμε να διοργανώσουμε έναν μεγάλο διαγωνισμό!

? 1. Το πρώτο πλεονέκτημα είναι προφανές: Αν διαβάζεις βιβλία στο κινητό σου, κουβαλάς πάντα μαζί σου μια τεράστια βιβλιοθήκη που δεν ζυγίζει τίποτα και μπορεί να περιλαμβάνει χιλιάδες τίτλους. Καθώς ξοδεύουμε πολύ χρόνο καθημερινά σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ουρές ή περιμένοντας κάποιον φίλο μας που έχει αργήσει, μπορούμε πολύ εύκολα να ανοίξουμε ένα βιβλίο στο κινητό μας και να διαβάσουμε μερικές ακόμα σελίδες.

? 2. Συχνά έχουμε την ανάγκη να διαβάσουμε κάτι, αλλά δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε ένα βιβλιοπωλείο. Είτε γιατί είναι Κυριακή βράδυ, είτε γιατί είμαστε διακοπές σε ένα απομονωμένο νησί, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορούμε να κατεβάσουμε στο κινητό μας οποιονδήποτε τίτλο και να τον απολαύσουμε χωρίς να περιμένουμε.

? 3. Υπάρχουν πλέον οθόνες κινητών που προσφέρουν πραγματικά ξεκούραστη ανάγνωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οθόνη του HONOR 8, που έχει ειδική, πιστοποιημένη λειτουργία «Eye Comfort» για να μην κουράζει τα μάτια.

? 4. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερη γραμματοσειρά, κανένα πρόβλημα! Στο κινητό σας μπορείτε πολύ εύκολα να την προσαρμόσετε όπως σας βολεύει.

? 5. Το διάβασμα στο κινητό θα σας γλιτώσει χρήματα. Υπάρχουν κλασικά και σύγχρονα βιβλία που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν (για παράδειγμα μέσω του OpenBook.gr), ενώ πολύ πρόσφατα έχει ξεκινήσει η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης ebook από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Μπορείτε από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας να δανειστείτε μέχρι και τρία βιβλία ταυτόχρονα και να τα διαβάσετε στο κινητό σας απολύτως δωρεάν!

Η ανάγνωση ebooks στο κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να σας βοηθήσει να διαβάσετε περισσότερα βιβλία κάθε χρόνο. Σημειώστε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον χώρο στη σελίδα eAnagnostis, ενώ θα βρείτε αναλυτικά τη διαδικασία του δανεισμού από την Εθνική Βιβλιοθήκη σε αυτό το αναλυτικό βίντεο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *