Περιπολικά της αστυνομίας μετατρέπονται σε κινητές βιβλιοθήκες!

Η πολύ δραστήρια Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας έχει ξεκινήσει μια εξαιρετική συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, ώστε τα παιδιά απομακρυσμένων χωριών να έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία της επιλογής τους. 

Ουσιαστικά, τα περιπολικά μετατρέπονται για λίγο σε κινητές βιβλιοθήκες, τροφοδοτώντας τα σχολεία. Τα παιδιά στέλνουν τις επιλογές τους στη Βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας, οι Αστυνομικοί αναλαμβάνουν να παραδώσουν τα βιβλία και μετά να τα επιστρέψουν και πάλι στη βιβλιοθήκη. Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα που έχει ξεκινήσει τον Μάιο και φαίνεται ότι αποδίδει ήδη καρπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης «Κοινός μας στόχος είναι η ενίσχυση της μάθησης, η προώθηση της σκέψης και η στήριξη προγραμμάτων διδασκαλίας απομακρυσμένων Σχολείων του Δήμου Καλαμπάκας. Επιπρόσθετα, αποτελεί κοινή επιδίωξη η ενθάρρυνση και υποστήριξη των παιδιών που επιθυμούν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται, συνεισφέροντας από κοινού στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος διαρκούς μάθησης και προωθώντας παράλληλα τη συλλογική προσπάθεια και τη δύναμη της συνεργασίας ως πρότυπο λειτουργίας, στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης».

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ποικίλες δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης της Καλαμπάκας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα τους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *