10 παράξενα πράγματα που κάνουμε οι βιβλιόφιλοι

Όλοι έχουμε κάποιες παράξενες συνήθειες, μερικές φορές, όμως, οι βιβλιόφιλοι γινόμαστε ένα με το αντικείμενο του πόθου μας και το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Ακολουθεί μια λίστα (σίγουρα δεν είναι απόλυτη) με πράγματα που κάνουμε και που μάλλον φαίνονται πολύ παράξενα σε όποιον δεν διαβάζει. 

1. Κοιτάζουμε προσηλωμένοι επί ώρες σημάδια μελάνης πάνω σε πολτοποιημένο κορμό δέντρου και φανταζόμαστε ότι ταξιδεύουμε με ένα αερόστατο στην άλλη άκρη του κόσμου ή ότι είμαστε ιππότες που υπερασπιζόμαστε ένα μεσαιωνικό κάστρο.

2. Βολευόμαστε για να διαβάσουμε σε πολύ παράξενες θέσεις.

3. Κλαίμε σπαρακτικά αν πεθάνει ένας φανταστικός χαρακτήρας τον οποίο δεν τον έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας και απλώς έχουμε διαβάσει την περιγραφή του. 

4. Ενώ διαβάζουμε κάτι πολύ συναρπαστικό, είτε ξεχνάμε να φάμε για ώρες είτε ξεχνιόμαστε και τρώμε τα πάντα. 

 

5. Μπορούμε να διαβάσουμε ξανά και ξανά το ίδιο βιβλίο με απόλυτη ευχαρίστηση, αλλά αν μας πει κάποιος το τέλος ενός νέου βιβλίου που πιάνουμε στα χέρια μας, θέλουμε να τον χτυπήσουμε. 

6. Πηγαίνουμε σε κάποιο κατάστημα και μυρίζουμε με αγαλλίαση τα προϊόντα του και αυτό το κατάστημα δεν είναι ανθοπωλείο, ούτε μανάβικο, ούτε πιτογυράδικο. 

7. Είναι δύο τα μεσάνυχτα και έχουμε πρωινό ξύπνημα στις εφτά, όμως πρέπει να μείνουμε ξύπνιοι να διαβάσουμε ακόμα ένα κεφάλαιο. Κι ακόμα ένα… Κι ακόμα ένα… Κι ακόμα ένα…

8. Γκρινιάζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να διαβάσουμε και αγοράζουμε μια ντάνα νέες κυκλοφορίες από το βιβλιοπωλείο, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε στοίβες με αδιάβαστα στο σπίτι. 

9. Μπορούμε να συμπαθήσουμε ή να μισήσουμε έναν άνθρωπο, ανάλογα με το αν του αρέσει κάποιο βιβλίο από τη λίστα με τα δέκα αγαπημένα μας. 

10. Στη λίστα με τα δέκα αγαπημένα μας βιβλία, υπάρχουν τουλάχιστον εκατό. 

ΥΓ: Σίγουρα θα έχετε και δικές σας προσθήκες, που τις περιμένουμε στα σχόλια!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *