Ο θρόνος της Καρντίνια – Παραμυθένιες ιστορίες αγάπης

Γράφει η Χρύσα Βασιλείου, blogger

Η διλογία της Johanna Lindsey με γενικό τίτλο «Ο Θρόνος της Καρντίνια» μας μεταφέρει σε έναν κόσμο κυριολεκτικά παραμυθένιο, αφού και στις δύο ιστορίες της πρωταγωνιστούν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Καρντίνια, ενός φανταστικού βασιλείου κάπου στη βορειοανατολική Ευρώπη.

Το κεντρικό μοτίβο των δύο ιστοριών είναι κοινό, αλλά οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που δίνουν στην καθεμία τον προσωπικό της, ιδιαίτερο τόνο, που την κάνει να ξεχωρίζει. Δύο ξαδέλφια, ο Στέφαν και ο Βασίλι, αναγκάζονται να συνάψουν γάμους με γυναίκες που δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους, αφού αυτό έχει αποφασιστεί από τις οικογένειές τους πολλά χρόνια πριν. Και οι δύο θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν πολύ μακριά, προκειμένου να γνωρίσουν τις μελλοντικές συζύγους τους και να τις πάρουν μαζί τους. Προς έκπληξή τους, όμως, θα συνειδητοποιήσουν πως καμία από τις δυο τους δεν ονειρεύεται να εγκαταλείψει την ελευθερία της, προκειμένου να γίνει μια υπάκουη, πειθήνια σύζυγος. Συνηθισμένοι να έχουν όλες τις γυναίκες στα πόδια τους, ο Στέφαν κι ο Βασίλι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην αμήχανη θέση να πρέπει να διεκδικήσουν μία – που αποδεικνύεται πως δεν τους είναι καθόλου αδιάφορη!

Στο πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Η εξόριστη πριγκίπισσα», ο Στέφαν Μπαράνι, βασιλιάς της Καρντίνια, θα ταξιδέψει ως την Αμερική για να βρει την πριγκίπισσα Τατιάνα Γιάνασεκ. Η έκπληξή του θα είναι τεράστια, όταν ανακαλύψει πως δουλεύει σε ένα καταγώγιο του Τέξας ως σερβιτόρα και χορεύτρια. Το ταξίδι της επιστροφής στην Καρντίνια θα αποδειχτεί κάτι παραπάνω από περιπετειώδες, με την Τατιάνα να προσπαθεί συνεχώς να αποδράσει και τον Στέφαν να συγκρατεί την οργή και τον πόθο του. Όμως, ούτε η Τάνια θα καταφέρει να αγνοήσει τα αισθήματα που ξυπνά μέσα της η παρουσία του μόνιμα σκυθρωπού Στέφαν.

Στο δεύτερο βιβλίο, ο Βασίλι Πετρόφ λέει «Ανήκεις σ” εμένα» στην Αλεξάνδρα Ρουμπλιόφ, έστω κι αν αυτή απέχει πολύ από το ιδανικό θηλυκό για τα γούστα του. Εγκλωβισμένοι κι οι δυο τους από έναν όρκο που δεν θέλουν με τίποτα να πατήσουν, αποφασίζουν να δείξουν ο ένας στον άλλον τον χειρότερό τους εαυτό, με την ελπίδα να αποδεσμευτούν από τον αρραβώνα το συντομότερο. Όμως ο έρωτας θα αποδειχτεί πιο δυνατός από τα παιχνίδια τους.

Δύο διαφορετικά ‘παραμύθια’ απ’ όσα έχουμε συνηθίσει, με πεισματάρηδες, δυναμικούς και παθιασμένους ήρωες και ηρωίδες, αποφασισμένους να αποφύγουν πάση θυσία τη δέσμευση. Πασπαλισμένα με μπόλικη πριγκιπική αστερόσκονη και αποφασισμένα να σας τυλίξουν στον παραμυθένιο ιστό τους. Εσείς απλά αφεθείτε και απολαύστε τα!

>Βρείτε περισσότερες κριτικές της Χρύσας Βασιλείου στο Book City.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *