New Year’s resolution – 9 βιβλία για να ξεκινήσει καλά το 2017

Μετά την ευχάριστη βουή των γιορτών έρχονται οι πρώτες εβδομάδες της νέας χρονιάς που συνήθως μας φέρνουν αντιμέτωπους με σκέψεις και με διάθεση αναζήτησης μέσα μας. Είναι μια καλή ευκαιρία, γιατί μπροστά μας ανοίγονται διάφορα μονοπάτια που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Με λίγη θέληση και όρεξη για δουλειά με τον εαυτό μας, τα μονοπάτια θα μας οδηγήσουν σε νέα ξεκινήματα και αποφάσεις για εποικοδομητικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Διαλέξαμε 9 βιβλία που θα σας κάνουν να αισθανθείτε πραγματικά καλύτερα και να ξαναβρείτε την ισορροπία σας. 

1) Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του
Θέλετε να ξεκινήσετε από τα βασικά; Ο Μοναχός του Ρόμπιν Σάρμα είναι ένα από τα εμβληματικότερα βιβλία ψυχολογίας των τελευταίων ετών. Αν δεν το έχετε ήδη στη βιβλιοθήκη σας, είναι ίσως ό,τι καλύτερο για πρώτο ανάγνωσμα της χρονιάς.

a1

2) Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης
Σε όλους μας έχει συμβεί να υποτιμούμε την αξία μας, να φοβάστε ότι θα κάνουμε ή θα πούμε κάτι που είναι λάθος. Και ορισμένες σκοτεινές μέρες θέλουμε απλώς να περάσουν για να τις ξεχάσουμε. Αυτός, όμως, δεν είναι τρόπος να ζει κανείς και το βιβλίο του Dr. Robert Anthony μπορεί να μας διδάξει πολλά.

a2

3) Φάε τον βάτραχό σου
Αν η πρώτη σας σκέψη όταν μιλήσαμε για αλλαγές στη ζωή και διάβασμα βιβλίων ήταν «θα ήθελα πολύ, αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο», τότε είναι υποχρεωτικό να ξεκινήσετε με αυτό το κλασικό βιβλίο. Σήμερα. Τώρα!

a3

4) Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου
Τι θα λέγατε να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με επιτυχία; Και τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι η επιτυχία βρίσκετε κάπου πολύ κοντά σας; Αξίζει να διαβάσετε αυτή την προσέγγιση της επιτυχίας που είναι γραμμένη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που αφορούν τη χώρα μας.

a4

5) 101 Διδάγματα ζωής 
Το να μεταδίδεις τη γνώση σημαίνει να ανάβεις από το λυχνάρι σου τα κεριά των άλλων, χωρίς να στερείσαι τίποτα από τη δική σου φλόγα. Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα αυτού του ξεχωριστού βιβλίου που θα σας κρατήσει παρέα στο μονοπάτι της αυτοβελτίωσης και θα σας βάλει στη διαδικασία να αναλύσετε τη σκέψη σας.

a5

6) Απεριόριστη δύναμη
Ο Άντονι Ρόμπινς δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο συγγραφέας του best seller Ξυπνήστε τον Γίγαντα μέσα σας -και ένας από τους κορυφαίους δάσκαλους στην ψυχολογία της ηγεσίας και στην προσωπική μεταμόρφωση- αναλύει στρατηγικές για να θέσετε στόχους και να τους πετύχετε.

a6

7) Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής 
Δεν είναι εποχή για να φροντίσουμε μόνο το μυαλό μας, αλλά και το σώμα μας. Το βιβλίο του Αντρέας Μόριτζ έχει πρακτικές οδηγίες για να βελτιώσετε την υγεία και ευεξία σας.

a7

8) Η νέα δίαιτα Άτκινς για μια νέα ζωή
Όλοι κάναμε υπερβολές την περίοδο των γιορτών. Εκείνο το 5ο μελομακάρονο ίσως δεν χρειαζόταν. Μια σωστά δομημένη δίαιτα μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις ενοχές, αλλά και να γυρίσουμε τον μεταβολισμό μας σε θετικό πρόσημο.

a8

9) Οι τέσσερις συμφωνίες 
Κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα διαχρονικό βιβλίο σοφίας. Βάλτε τις Τέσσερις Συμφωνίες στη ζωή σας και θα μάθετε: Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, λέγοντας πάντα με αγάπη αυτά που εννοείτε. Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων. Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε να κάνετε υποθέσεις. Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.

a9

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *