15 χρήσιμα μαραφέτια για κάθε φανατικό βιβλιόφιλο

Εντάξει, έχετε διαβάσει τους κλασικούς, ξέρετε ποια βιβλία είναι στις λίστες με τα best seller των New York Times και έχετε αγοράσει όλα τα βιβλία που έχουν χαρακτηριστεί φέτος ως βιβλία της χρονιάς. Είναι όμως αυτά αρκετά; Πλέον, έχει έρθει η ώρα να περάσετε τις αναγνωστικές σας συνήθειες σε άλλο επίπεδο. Και για να το κάνετε αυτό το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δεκαπέντε ΠΟΛΥ χρήσιμα εργαλεία. Ορισμένα είναι πολύ εύκολο να τα αποκτήσετε (ή να τα φτιάξετε), αλλά για ένα από αυτά θα πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία.

#1. Διάφανο βάρος για να μην σας αλλάζει ο αέρας τη σελίδα. Έξυπνο μέχρι τη στιγμή που θα ξεχάσετε ότι υπάρχει, θα πάτε να κλείσετε το βιβλίο και θα στραμπουλήξετε το χέρι σας.  

a1

#2. Ας το παραδεχτούμε. Υπάρχουν στιγμές που βαριόμαστε ακόμα και να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Με τα έξυπνα γυαλιά-πρίσμα τώρα μπορείτε να διαβάζετε ξαπλωμένοι ανάσκελα. 

#3. Έξυπνη ξαπλώστρα με ειδική πατέντα για να διαβάζετε στη σκιά. Προσοχή, μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφο μαύρισμα στα χέρια σας.

#4. Αυτό το μαραφέτι δεν παύει ποτέ να εντυπωσιάζει, αν και τελικά μοιάζει άβολο. Άσε που αν πας να ξυστείς, μπορεί να σου βγάλει κάνα μάτι. 

a3

#5. Επιδαπέδιος μεγεθυντικός φακός. Ποιος χρειάζεται το ζουμ των υπολογιστών;

a4

#6. Στηρίξτε το βιβλίο σας σε κάτι που επιπλέει και απολαύστε ατελείωτες ώρες διαβάσματος στην πισίνα. Στην ανοιχτή θάλασσα μπορεί να χρησιμέψει και ως σωσίβιο, ενώ σε μια πισίνα ως δίσκος για το κολατσιό σας.

#7. Εντάξει. Αν και είναι λίγο τραβηγμένο αυτό, όλοι πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ένα σπίτι με μυστικό πέρασμα – βιβλιοθήκη. Αν δεν το έχετε ονειρευτεί, τι στο καλό κάνετε στο blog μας;

a5

#8. Χρησιμοποιήστε οτιδήποτε για σελιδοδείκτη.

 

#9. Είπαμε, οτιδήποτε.

%ce%b112

#10. ΝΑΙ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

a7

#11. Το ποτήρι που πίνεις νερό να έχει ίδιο χρώμα με το εξώφυλλο του βιβλίου που διαβάζεις. Δεν είναι ακριβώς «μαραφέτι», αλλά όλοι θέλουμε να το κάνουμε αυτό. 

%ce%b111

#12. Αποκτήστε υπερδυνάμεις!

a8

#13. Κερί με άρωμα παλιών βιβλίων. Αν διαβάζετε στο κινητό σας, δεν έχετε παρά να αλείψετε το iPhone με αυτό. 

a9

#14. Ό,τι χρειάζεσαι για ένα ευτυχισμένο σαββατοκύριακο: ένα τραπεζάκι με πολλά βιβλία, χώρο για τον καφέ και μια ειδική θέση για να σου κρατάει τη σελίδα.

%ce%b110

#15. Και, τέλος, ίσως το πιο χρήσιμο απ” όλα: Ατομικό κιτ βιβλιοθήκης! Ας τολμήσουν τώρα οι φίλοι σας να πουν «μα δεν θυμάμαι να μου έχεις δανείσει κάποιο βιβλίο».

a10

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *