Η μάχη μεταξύ του Εγωιστικού και του Ηρωικού Εαυτού μας

Δίνουμε μια συνεχή μάχη: Μεταξύ του Εγωιστικού Εαυτού και του Ηρωικού Εαυτού μας.

Μεταξύ του εκ γενετής δικαιώματός μας για ελευθερία και του κατασκευασμένου προγραμματισμού του φόβου. Μεταξύ των οδηγιών που μας στέλνουν οι καλές καρδιές μας (σιωπηρά) και των ανελέητων προτάσεων που κραυγάζει το ηχηρό μυαλό μας.

Ο Εγωιστικός Εαυτός δεν είναι ο πραγματικός σας εαυτός. Είναι ένα κομμάτι σας το οποίο έχει δημιουργηθεί στο πέρασμά σας από αυτή τη ζωή και έχει καθοδηγηθεί από όλες τις επιρροές γύρω σας ως προς το πώς θα πρέπει να σκέφτεται, τι θα πρέπει να λέει και πώς να ζει.

Είναι το κομμάτι του εαυτού σας που έχει διαμορφωθεί από τα τραύματα που έχετε υποστεί, τις απογοητεύσεις που έχετε υπομείνει και τις αναποδιές που δεν ξέρατε πώς να μετατρέψετε σε δυνάμεις. Ο εγωισμός σας είναι η σκοτεινή πλευρά σας. Είναι καχύποπτος, τρομαγμένος και ενίοτε εγωπαθής. Και καθημερινό του έργο είναι να σαμποτάρει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Ο Ηρωικός Εαυτός σας; Αυτός είστε πραγματικά εσείς.

Είναι γεμάτος με πληροφορίες φαντασίας, δύναμη και αγάπη. Γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνετε σε κάθε κατάσταση προς όφελος όλων των εμπλεκομένων (εκτός από εσάς), είναι σίγουρος για το έμφυτο μεγαλείο σας και είναι πιο αήττητος από όσο νομίζει η κατώτερη σκέψη σας. Και αυτό το ευφυές κομμάτι του εαυτού σας αντιλαμβάνεται ότι όλες οι επιθυμίες της καρδιάς σας είναι επιθυμίες της καρδιάς σας διότι προσαρμόζονται μόνο για εσάς, έτσι ώστε να έχετε επίσης την ικανότητα να τις πραγματοποιήσετε.

Νομίζω ότι αυτό που θέλω να πω είναι ότι, παρόλο που δεν είναι «φυσιολογικό» να πιστέψετε τι θέλει να σας πει η καρδιά σας να κάνετε αυτή τη μηχανική εποχή, θα πρέπει πραγματικά να το κάνετε. Θα ήταν καλό να αρχίσετε να την ακολουθείτε περισσότερο.

Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα

Διαβάστε επίσης:

One Comment

  1. Αντώνιος Ρούνης

    Ο εγωισμός προέκυψε από την επικράτηση μας στη φύση κι ο ηρωισμός από την αδυναμία του αδυναμου απέναντι στον ισχυρότερο. Και τα δύο είναι ανθρώπινα, πολύ ανθρώπινα. Αν είναι σε αρμονία μας ωθούν στην πρόοδο. Αν όχι επέρχεται η παρακμή, ατομική ή κοινωνική.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *