5 αστυνομικές υποθέσεις για τα Χριστούγεννα

Πλησιάζει εκείνη η εποχή του χρόνου που θέλουμε χαμηλό φωτισμό, μια κούπα ζεστή σοκολάτα και μια υπόθεση να διαλευκάνουμε!

Τα Χριστούγεννα έχουν κάτι το μαγικό, το ζεστό αλλά και το πιο σκοτεινό, μελαγχολικό. Από όποια οπτική κι αν τα βλέπεις, αποτελούν μια καλή αφορμή για βιβλία για τον εαυτό σου αλλά και για δώρο!

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Οι σελίδες γυρίζουν, κυλάνε και τελειώνουν. Και ξεκινάνε από την αρχή. Κι αν είσαι λάτρης των αστυνομικών έχουμε να σου προτείνουμε πέντε βιβλία: μυστήρια που περιμένουν να διαλευκανθούν, ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένας Fitzek που αποτελεί μια δική του, ξεχωριστή κατηγορία και μερικές ακόμη καλές επιλογές.

Επιβάτης 23, Sebastian Fitzek

Ένα πλοίο στη μέση της θάλασσας. Tο ιδανικό μέρος για το τέλειο έγκλημα.

Κάθε χρόνο, περίπου είκοσι άνθρωποι εξαφανίζονται από κρουαζιερόπλοια στην ανοιχτή θάλασσα.
Ποτέ δεν έχει επανεμφανιστεί κάποιος απ’ αυτούς.
Μέχρι τώρα…

Ο Μάρτιν Σβαρτς, μυστικός πράκτορας της αστυνομίας, έχασε πριν από πέντε χρόνια τη σύζυγο και τον γιο του, οι οποίοι ταξίδευαν με το κρουαζιερόπλοιο «Sultan of the Seas», και κανένας δεν ήταν σε θέση να του πει τι ακριβώς συνέβη.

Έκτοτε ο Μάρτιν είναι ένα ράκος και προσπαθεί να ξεχάσει τον πόνο του συμμετέχοντας σε θανάσιμα επικίνδυνες μυστικές αποστολές της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια παράξενη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δηλώνει συγγραφέας θρίλερ. Του λέει ότι πρέπει να επιβιβαστεί οπωσδήποτε στο «Sultan», καθώς υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με το τι συνέβη στους δικούς του.

Ο Μάρτιν δεν σκόπευε να πατήσει ποτέ ξανά το πόδι του σε πλοίο, αλλά τελικά το κάνει. Έτσι, μαθαίνει ότι ένα κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από το κρουαζιερόπλοιο πριν από μερικές εβδομάδες επανεμφανίστηκε – και στην αγκαλιά της κρατούσε το αρκουδάκι του γιου του…

Η άγια νύχτα του Ηρακλή Πουαρό, Sophie Hannah

Ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου, ο Ηρακλής Πουαρό –ο θρυλικός πρωταγωνιστής των βιβλίων της Agatha Christie Έγκλημα στο Οριάν ΕξπρέςΈγκλημα στον Νείλο και Μυστήριο στη Βενετία–, βάζει τα μικρά φαιά κύτταρά του να δουλέψουν για να λύσουν ένα μπερδεμένο χριστουγεννιάτικο μυστήριο.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Είναι 19 Δεκεμβρίου 1931. Ο Ηρακλής Πουαρό και ο επιθεωρητής Έντουαρντ Κάτσπουλ καλούνται να ερευνήσουν τη δολοφονία ενός άντρα στο προφανώς ασφαλές καταφύγιο μιας πτέρυγας νοσοκομείου στο Νόρφολκ.
Η μητέρα του Κάτσπουλ, η επίμονη Σίνθια, ζητάει από τον Πουαρό να μείνει σε μια έπαυλη φίλων της πάνω στην ακτή, ώστε να είναι όλοι μαζί για την περίοδο των γιορτών, ενώ θα λύνει την υπόθεση.
Ο ιδιοκτήτης της έπαυλης, Άρνολντ Λόριερ, πρόκειται σύντομα να εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο, και η σύζυγός του είναι πεπεισμένη ότι θα είναι το επόμενο θύμα του δολοφόνου, αν και αρνείται να εξηγήσει τον λόγο.

Ο Πουαρό έχει λιγότερο από μία εβδομάδα για να διαλευκάνει το έγκλημα και να αποτρέψει περισσότερους φόνους, αν θέλει να ξεφύγει από αυτό το εφιαλτικό σενάριο και να γυρίσει σπίτι εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.
Καταλήγει, όμως, κι αυτός στο νοσοκομείο, δηλητηριασμένος, και ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα.

Η λέσχη του κακού, Πάνος Αμυράς

Αύγουστος 1939

Η κοσμική Αθήνα έχει μετατραπεί σε κέντρο διεθνούς κατασκοπείας ενώ οι πολεμικές ιαχές της ναζιστικής Γερμανίας αντηχούν σε όλη την Ευρώπη.
Χάρη σε ένα τυχαίο γεγονός, ο νεαρός αξιωματικός της Αστυνομίας Νίκος Αγραφιώτης αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή. Να εξιχνιάσει τη στυγερή δολοφονία ενός πρωταθλητή πυγμαχίας.

Ο Αγραφιώτης θα μπλέξει με τη σκοτεινή πλευρά της πόλης και θα περιηγηθεί στα μεγάλα σαλόνια προκειμένου να εξιχνιάσει το έγκλημα, αλλά θα διαπιστώσει ότι ο κύκλος του αίματος μόλις έχει ξεκινήσει.
Στην έρευνά του σε κακόφημα στέκια και πολυτελείς επαύλεις θα συναντήσει τζογαδόρους, μυστηριώδεις γυναίκες, πράκτορες και ανθρώπους του χρήματος σε μια Ελλάδα που ψάχνει κατεύθυνση μπροστά στη φωτιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μαζί με μία ντίβα της τζαζ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια και θα έρθει αντιμέτωπος με το τέρας που γιγαντώνεται στα σωθικά της ανθρωπότητας.

Η πρώτη αποστολή του Νίκου Αγραφιώτη.
Ο Νίκος Αγραφιώτης πρωταγωνιστεί επίσης στην αστυνομική σειρά Η τριλογία της κατοχής

Σπουδή στο κόκκινο, Arthur Conan Doyle

«Μια σπουδή στο κόκκινο, ε; Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε λίγη ορολογία από την τέχνη. Υπάρχει η κόκκινη κλωστή του φόνου που διατρέχει το άχρωμο κουβάρι της ζωής, και το δικό μας καθήκον είναι να την ξετυλίξουμε, να την απομονώσουμε και να φανερώσουμε το κάθε εκατοστό της».

Με αυτά τα λόγια ο Σέρλοκ Χολμς περιγράφει στον φίλο και χρονικογράφο του, τον γιατρό Ουάτσον, τη φύση της δουλειάς του. Και από τη χαρακτηριστική φράση προέρχεται και ο τίτλος του βιβλίου.
Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ όπου πρωτοεμφανίζεται ο εμβληματικός ντετέκτιβ και μας συστήνεται ο γιατρός Ουάτσον, ο οποίος αφηγείται τον τρόπο γνωριμίας τους και την απόφασή τους να συγκατοικήσουν στο περιώνυμο διαμέρισμα της οδού Μπέικερ.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εδώ ξεδιπλώνεται, σελίδα τη σελίδα, η μέθοδος της επαγωγής και της ανάλυσης, που υπήρξε το σήμα κατατεθέν του Σέρλοκ Χολμς.

Στη Σπουδή στο κόκκινο καλείται να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από ένα πτώμα που βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι του Λονδίνου, με τη λέξη RACHE γραμμένη με αίμα στον τοίχο. Ό,τι, όμως, φαντάζει περίπλοκο στους άλλους, για τον Σέρλοκ Χολμς είναι απλώς μια άσκηση παρατήρησης, που οδηγεί στη λύση του γρίφου.

Παιχνίδι Θανάτου για Καλά Κορίτσια, Holly Jackson

Η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι στοιχειώνεται από την τελευταία της έρευνα.
Σύντομα, όμως, παρουσιάζεται μία νέα υπόθεση, η οποία την αφορά… Αρχίζει να λαμβάνει απειλητικά μηνύματα με την ερώτηση: Ποιος θα ψάξει για σένα όταν εξαφανιστείς;

Γρήγορα η Πιπ ανακαλύπτει τη σχέση ανάμεσα στον διώκτη της και έναν κατά συρροή δολοφόνο, αλλά οι αστυνομικοί αρνούνται να αναλάβουν δράση…

Ένα αγωνιώδες, αριστοτεχνικά σχεδιασμένο θρίλερ.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *