Το εκδοτικό φαινόμενο Fourth Wing κυκλοφορεί στα ελληνικά!

Ένας δράκος δίχως ιππέα είναι τραγωδία. Ένας ιππέας δίχως δράκο είναι νεκρός.

Είναι γεγονός! Το Fourth Wing (Τέταρτη Πτέρυγα) της Rebecca Yarros κυκλοφορεί στα ελληνικά κι εμείς ανυπομονούμε να πιάσετε στα χέρια σας αυτήν την έκδοση. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας, να δούμε τις φωτογραφίες σας, να το αγαπήσετε και να σας ενθουσιάσει όσο κι εμάς.

Μπορεί να το έχετε δει σε κάποιο video, να το έχετε ακούσει από κάποιον φίλο, να το έχετε δει στην πρώτη θέση των best seller των New York Times. Αλλά πώς έφτασε η Τέταρτη Πτέρυγα στην κορυφή και τι ακριβώς πραγματεύεται;

Μπορεί η Rebecca Yarros να είναι συγγραφέας δέκα χρόνια τώρα και να έχει κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία αλλά αυτό που την απογείωσε και την έκανε δημοφιλή παγκοσμίως είναι η Τέταρτη Πτέρυγα (Fourth Wing) και δικαίως θα πούμε εμείς!

Η Τέταρτη Πτέρυγα δεν είναι απλώς ένα βιβλίο φαντασίας! Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο φαντασίας, από αυτά που θέλαμε καιρό να διαβάσουμε ακόμη κι αν δεν το γνωρίζαμε.

Έχει δράση και περιπέτεια. Και Δράκους! Είναι μια έντονη, γεμάτη δράκους ιστορία χωρίς να λείπουν και μερικά tropes όπως είναι: enemies to lovers και forced proximity, δυσλειτουργικές οικογένειες, δράκοι (με τις καλύτερες προσωπικότητες!), έχει αουτσάιντερ και αντιξοότητες.

Η Τέταρτη Πτέρυγα είναι μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη αγωνία μέσα στον βάρβαρο και ανταγωνιστικό κόσμο μιας στρατιωτικής σχολής για ιππείς δράκων, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με πόλεμο, συγκρούσεις, σώμα με σώμα μάχες, επικίνδυνες καταστάσεις, αιματοχυσία, έντονη βία, φριχτούς τραυματισμούς, θάνατο, δηλητηρίαση, περιγραφική γλώσσα και ερωτικές σκηνές. Αναγνώστες ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, παρακαλώ προσοχή.

Ετοιμαστείτε να μπείτε στη Στρατιωτική Σχολή Μπασγκάιαθ…

«Υπάρχει κανένας άλλος που θέλει να αλλάξει γνώμη;» φωνάζει ο Ζέιντεν κοιτάζοντας τους υπόλοιπους δόκιμους με το ίδιο μοχθηρό βλέμμα που έχει ο μπλε δράκος πίσω του. «Όχι; Τέλεια. Περίπου οι μισοί από εσάς θα είστε νεκροί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».

Όλοι στον σχηματισμό είναι σιωπηλοί και μόνο κάτι πνιχτοί λυγμοί ακούγονται αριστερά μου.

«Το ένα τρίτο από σας θα έχει πεθάνει το δεύτερο έτος και άλλοι τόσοι το τρίτο. Εδώ κανείς δεν νοιάζεται για το ποια είναι η μαμά ή ο μπαμπάς σας. Ακόμα και ο δεύτερος γιος του βασιλιά Τάουρι πέθανε στη διάρκεια της Επιλογής. Επομένως για πείτε μου πάλι: Νιώθετε αήττητοι τώρα που καταφέρατε να φτάσετε στο Τεταρτημόριο των Ιππέων; Νιώθετε άφθαρτοι; Νιώθετε πως είστε στην ελίτ;»

Κανείς δεν ζητωκραυγάζει τώρα.

Με χτυπάει ακόμα ένα καυτό κύμα, αυτή τη φορά κατευθείαν στο πρόσωπο και σφίγγομαι ολόκληρη στην αποτέφρωση που με περιμένει.

Όμως δεν είναι φλόγες… είναι απλώς ατμός που τινάζει προς τα πίσω τις πλεξούδες της Ριάνον καθώς οι δράκοι ξεφυσούν ταυτόχρονα.

Το παντελόνι του πρωτοετούς μπροστά μου μαυρίζει, το χρώμα απλώνεται στα πόδια του.

Θέλουν να τους φοβόμαστε. Τα κατάφεραν. «Διότι γι’ αυτούς δεν είστε ούτε άφθαρτοι ούτε κάτι το ιδιαίτερο».

Ο Ζέιντεν δείχνει τον μπλε δράκο και σκύβει λίγο μπροστά κοιτώντας μας στα μάτια σαν να θέλει να μας πει κάποιο μυστικό. «Γι’ αυτούς, είστε απλώς θήραμα».

Η εικοσάχρονη Βάιολετ Σόρενγκεϊλ υπό κανονικές συνθήκες θα έμπαινε στο Τεταρτημόριο των Γραφέων και θα ζούσε μια ήσυχη ζωή παρέα με τα βιβλία της.

Τώρα, η διοικητής στρατηγός –και σκληρόκαρδη μητέρα της– έχει διατάξει τη Βάιολετ να ακολουθήσει τους εκατοντάδες υποψηφίους που λαχταρούν να γίνουν η ελίτ του Ναβάρ… αφού πρώτα γίνουν ιππείς δράκων.

Επειδή όμως είναι η πιο μικροκαμωμένη απ’ όλους και το σώμα της είναι εύθραυστο, ο θάνατος φαντάζει μόνο μια ανάσα μακριά…

Αφενός, διότι οι δράκοι δεν συνδέονται με «εύθραυστους» ανθρώπους. Αντίθετα, τους αποτεφρώνουν.

Αφετέρου, διότι οι άλλοι υποψήφιοι ιππείς θέλουν να σκοτώσουν τη Βάιολετ. Καθώς οι δράκοι που είναι πρόθυμοι να συνδεθούν είναι λιγότεροι από τους δόκιμους, οι περισσότεροι υποψήφιοι βλέπουν στον θάνατο της Βάιολετ την αύξηση των δικών τους πιθανοτήτων.

Πολλοί, όμως, θέλουν να τη σκοτώσουν απλώς και μόνο επειδή είναι κόρη της μητέρας της – όπως ο Ζέιντεν Ράιερσον, ο πιο ισχυρός και αδίστακτος αρχηγός πτέρυγας στο Τεταρτημόριο των Ιππέων.

Η Βάιολετ θα χρειαστεί κάθε ρανίδα της εξυπνάδας της για να μπορέσει να αντικρίσει την επόμενη ανατολή.

Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει ο πόλεμος έξω γίνεται όλο και πιο άγριος, οι μαγικοί θάλαμοι του βασιλείου αποδυναμώνονται και οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται. Και το χειρότερο;

Η Βάιολετ αρχίζει να υποπτεύεται ότι οι αρχηγοί κρύβουν ένα τρομερό μυστικό.

Φίλοι, εχθροί, εραστές.

Όλοι στη στρατιωτική σχολή Μπασγκάιαθ έχουν μια ατζέντα – διότι μόλις μπεις, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν να βγεις: ή να αποφοιτήσεις ή να πεθάνεις.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2023 και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τον κόσμο που έχει χτίσει η συγγραφέας, τους χαρακτήρες, την πλοκή και για το γεγονός πως αξίζει όλο το hype που έχει πάρει.

@rebeccayarros

YOU GUYS ARE THE BEST!!! If you see FOURTH WING in the wild and you want the pretty sprayed edges, you might want to grab it because whatever is on the shelves is what’s left!!! #fourthwing @Red Tower Books #romantasy #rebeccayarros

♬ original sound – Rebecca Yarros

Μερικοί αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…

  • No 1 για 22 εβδομάδες στη λίστα με τα best sellers των New York Times
  • Περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα έχουν ήδη πωληθεί στις ΗΠΑ
  • Τα δικαιώματα έχουν πωληθεί σε πάνω από 16 χώρες
  • To #fourthwing στο Tiktok μετρά ήδη 592Μ views
  • To #rebeccayarros στο Tiktok μετρά ήδη 195.5Μ views

Η ελληνική έκδοση του Fourth Wing

Μετά από αρκετούς μήνες συζητήσεων για την έκδοση του βιβλίου και τον σχεδιασμό του, είμαστε ενθουσιασμένοι που η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί 8 Νοεμβρίου και θα φτάσει και στα δικά σας χέρια.

Πρόκειται για μια σκληρόδετη έκδοση, με χρυσό jacket και με βαμμένο το σόκορο μαύρο με χρυσούς δράκους. Τη μετάφραση έκανε η Νοέλα Ελιασά και την προσαρμογή του εξωφύλλου και τον σχεδιασμό της έκδοσης ο Γιώργος Παναρετάκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Γεωργία Κωστοπούλου, Αγάπη Μπουντούρη και Χριστίνα Ψύλλα για τις εύστοχες παρατηρήσεις στην απόδοση των ονομάτων και τη συμβολή τους στην έκδοση αυτού του βιβλίου.

Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε και έναν χάρτη από μια ειδική έκδοση στη Γερμανία, το οποίο και μεταφράσαμε από τα Γερμανικά και συμπεριλάβαμε στο βιβλίο.

Κατεβάστε δωρεάν τον χάρτη της ηπείρου.

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς τους αναγνώστες που μας κάνετε προτάσεις για έκδοση βιβλίων και επιμένετε, μας στηρίζετε, μας εμπιστεύεστε και μας τιμάτε με τις επιλογές σας. Είναι ανεκτίμητο!

Τέταρτη Πτέρυγα της Rebecca Yarros – Κυκλοφορεί 8 Νοεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *