Επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια Μουσείου Καζαντζάκη!

Το Μουσείο Καζαντζάκη στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών του για τα 40 χρόνια λειτουργίας του διοργανώνει κεντρική επετειακή εκδήλωση και είστε όλες και όλοι καλεσμένοι.

Το Μουσείο Καζαντζάκη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει κεντρική επετειακή εκδήλωση  με τίτλο «40 χρόνια Μουσείο Νίκου  Καζαντζάκη», την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στο πάρκο Ανεμογιάννη, στη Μυρτιά.

Στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης τίθεται η απόδοση τιμών σε ανθρώπους που με την προσφορά τους στήριξαν διαχρονικά το Μουσείο, τη λειτουργία και τις δράσεις του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης, ομιλίες για την 40ετή πορεία του Μουσείου και προβολή επετειακού βίντεο και θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

? Χαιρετισμοί

? Παρουσίαση της 40ετούς πορείας του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη:

«Ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη μπροστά στις νέες προκλήσεις»

Καθ. Μιχάλης Ταρουδάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Μουσείου

«40 χρόνια πορεία. Ο Ανήφορος του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη»

Υπ. Δρ Παρασκευή Βασιλειάδη, Επιμελήτρια Συλλογών-Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μουσείου

? Προβολή Επετειακού Βίντεο

? Απόδοση τιμών:

Ανακήρυξη του κ. Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, σε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.

Απόδοση τιμητικής πλακέτας στον κ. Σταύρο Αρναουτάκη,  Περιφερειάρχη Κρήτης, και στην κ. Βαρβάρα Τσάκα, τέως Διευθύντρια του Μουσείου, για τη διαχρονική προσφορά τους στο Μουσείο.

? Συναυλία του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου: Γιάννης Μαγειρόπουλος (βιολί), Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολί), Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλα), Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Μαριλένα Μηλαθιανάκη, Διευθύντρια του Μουσείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί κέρασμα από το Μουσείο.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *