Η Ali Hazelwood σε μια αποκλειστική συνέντευξη για την Ελλάδα!

Η Ali Hazelwood σε μια αποκλειστική συνέντευξη για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες στην Ελλάδα!

Η συγγραφέας Δανάη Ιμπραχήμ έκανε μια σειρά από ερωτήσεις στην Ali Hazelwood και εκείνη απάντησε σε όλες! Μπορεί η αγαπημένη μας συγγραφέας να βρίσκεται στις ΗΠΑ αλλά έχει ένα φανατικό κοινό στην Ελλάδα που την ακολουθεί, τη διαβάζει και θέλει να μάθει περισσότερα για εκείνη. Και η Ali που νιώθει ευγνωμοσύνη για τους αναγνώστες της σε κάθε άκρη της γης, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στις ερωτήσεις της Δανάης.

Ακολουθεί, λοιπόν, μια αποκλειστική συνέντευξη της Ali Hazelwood στη Δανάη Ιμπραχήμ και τις εκδόσεις μας!

Πώς συνδυάζεις τη συγγραφή με μια τόσο απαιτητική δουλειά; Πώς βρίσκεις την ισορροπία;

Δεν το κάνω! Τον τελευταίο χρόνο γράφω full time (και παρ΄όλα αυτά, εξακολουθώ να παραδίδω όλα μου τα χειρόγραφα με καθυστέρηση…).

Η Ali Hazelwood είναι νευροεπιστήμονας και έχει γράψει πολλά άρθρα και ακαδημαϊκά κείμενα σχετικά. Τα τελευταία χρόνια, όμως, γράφει και μυθιστορήματα που μας έκαναν να ερωτευτούμε τα STEM-romances , αντλώντας έμπνευση από τα μικρά καθημερινά πράγματα που της έχουν συμβεί στον ακαδημαϊκό χώρο.

Έχεις δεχτεί feedback για τα έργα σου από συναδέλφους και μαθητές σου, γενικά άτομα του ακαδημαϊκού χώρου, κι αν ναι, τι είδους;

Όχι άμεσα! Αρκετοί μου είπαν ότι τους άρεσε το βιβλίο και το απόλαυσαν αλλά αν αυτό είναι αλήθεια ή προσπάθησαν να είναι ευγενικοί, δεν το ξέρω! Επίσης, δεν διαβάζω κριτικές κι έτσι δεν είμαι αρκετά εκτεθειμένη στο feedback γενικότερα.

Ποιος χαρακτήρας σου πιστεύεις ότι θα έπαιρνε πρώτος Νόμπελ;

Ο Άνταμ Κάρλσεν (από το Θεώρημα της αγάπης), αλλά μόνο επειδή χρονικά προηγείται. Αλλά θα μπορούσε και το δίδυμο Μπι-Λίβαϊ να κερδίσουν από κοινού βραβείο για κάτι κουλ που να έχει να κάνει με τη νευροεπιστήμη.

Εμείς πάντως θα το δίναμε στο δίδυμο!

«Έχω καταχωρίσει ένα εκατομμύριο μικρές παραξενιές της στο μυαλό μου και είναι όλες αξιαγάπητες. Εκείνη είναι αξιαγάπητη. Έξυπνη, αστεία, απίστευτη επιστήμων. Και… υπάρχουν πράγματα. Πράγματα που σκέφτομαι» (Από τη Νευρολογία του έρωτα).

Πρόσφατα μας αποκάλυψες το εξώφυλλο του Bride , το οποίο ανήκει στο είδος της φαντασίας. Ήταν δύσκολη η μετάβαση από το stem romance στη φαντασία; Υπάρχει περίπτωση να δούμε κι άλλες ιστορίες σου σε αυτό το είδος;

Ελπίζω πραγματικά το Bride να πάει καλά γιατί θα λάτρευα να γράψω περισσότερες παραφυσικές ιστορίες και ιστορίες φαντασίας. Δεν νομίζω ότι η μετάβαση ήταν δύσκολη γιατί ήθελα να γράψω το Bride εδώ και πολύ καιρό, είχα την ιδέα να τριγυρίζει στο μυαλό μου για χρόνια πριν ξεκινήσω να το γράφω.

Εμείς ανυπομονούμε πάντως να φτάσει και στα δικά μας χέρια.

Είσαι γενικά πολυταξιδεμένη. Σκέφτεσαι να επισκεφτείς την Ελλάδα;

Το ελληνικό φαγητό (μαζί με το τούρκικο) είναι το πιο αγαπημένο μου και θέλω πάρα πολύ να βρεθώ στην Ελλάδα. Επιπλέον, από κάθε άποψη η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη. Ελπίζω πραγματικά να έχω την ευκαιρία να την επισκεφτώ.

Κι εμείς το ελπίζουμε! Θα ήταν μεγάλη μας χαρά!

Θα ήθελες να μας πεις ποιους romance συγγραφείς θαυμάζεις και θα μας πρότεινες να διαβάσουμε;

Είναι τόσοι πολλοί! Μεταξύ άλλων: Sherry Thomas, Nalini Singh, Julie Soto, Helen Hoang, Kennedy Ryan, Jenny Howe, Christina Lauren, Adriana Herrera, R. Lee Smith! 

Έχουμε βγάλει χαρτί και σημειώνουμε!

Και τέλος, ένα δίλημμα: Θα προτιμούσες να συγκατοικήσεις με την Mara ή τον Liam;

Mara. Θα ακούγαμε Taylor Swift 24/7.

Ευχαριστούμε τη Δανάη για τη βοήθειά της με τις ερωτήσεις. Τη Δανάη Ιμπραχήμ θα βρείτε στα social media και σίγουρα αξίζει να ακολουθήσετε:

Ευχαριστούμε και όλους εσάς για την υποστήριξη και την αγάπη, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, το εξαιρετικά χρήσιμο feedback που μας δίνετε – αρνητικό ή θετικό – , την εμπιστοσύνη σας και για αυτή τη μοναδική σχέση που έχουμε χτίσει χρόνια τώρα!

Από την Ali Hazelwood στα ελληνικά κυκλοφορούν:

Το θεώρημα της αγάπης

Η νευρολογία του έρωτα

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *