40 χρόνια Μουσείο Καζαντζάκη: Συναυλίες, παραστάσεις και άλλες δράσεις σε όλη την Κρήτη!

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι το τέλος του έτους.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ιδρύθηκε το 1983 και φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας!

Για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή στιγμή του έχει προγραμματίσει πλήθος, δωρεάν για το κοινό επετειακών εκδηλώσεων τόσο στην έδρα του τη Μυρτιά Ηρακλείου, όσο και σε άλλα μέρη της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Αρκάδι, Ηράκλειο, Νεάπολη, Σητεία).

Ενδεικτικά στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και επιστημονικό συνέδριο, παιδική ζώνη και ψηφιακές δράσεις

Τις εκδηλώσεις εγκαινιάζει η μεγάλη συναυλία «Μουσικά Στίγματα» των Vamos Orchestra που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/6/2023 και ώρα 20.30, στο Φρούριο Φιρκά των Χανίων και εντάσσεται στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.

Ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο γεωπολιτικά όσο και στον χώρο της Τέχνης. Αφιερώθηκε στο γράψιμο και στην προσπάθεια να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερους πολιτισμούς από τους οποίους και εμπνεύστηκε.

Οι Vamos Orchestra οργάνωσαν ένα μουσικό ταξίδι σε αυτή την εποχή, την εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι μια προσπάθεια να συστήσει μια κουλτούρα μακρινή μεν αλλά διαχρονική, γιατί η συνταγή της είχε πολύ γερές βάσεις και άντεξε μέχρι τις μέρες μας. Μια γνωριμία με μεγάλες μουσικές στιγμές που έμειναν αποτυπωμένες στο χρονολόγιο του πολιτισμού μας.

Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, χώρες που έζησε ή επισκέφτηκε ο Νίκος Καζαντζάκης δίνουν τα διαπιστευτήριά τους μέσα από μεγάλες επιτυχίες της εποχής. Αττίκ, Πιάφ, Οπερέτα, Άριες, Σκαλκώτας, Κούρτ Βάιλ δίνουν το παρόν σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις προγραμματισμένες συναυλίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η συμμετοχή σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις και δράσεις του Μουσείου Καζαντζάκη είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *