Γίνε επιθεωρητής για μια μέρα και λύσε το μυστήριο!

Το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με την Gamecraft creative agency σας προσκαλεί σε έναν ολοκαίνουργιο κύκλο Role Playing Games εμπνευσμένων από αστυνομικά μυθιστορήματα γνωστών Γερμανών/-ίδων συγγραφέων.

Πάρτε μέρος και αναλάβετε ρόλους φανταστικών χαρακτήρων επηρεάζοντας άμεσα την εξέλιξη και την κατάληξη μιας περιπετειώδους αφήγησης!

«Ο βετεράνος»

Βερολίνο, 1935.

Εν μέσω ενός κυκεώνα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, ενός ναζιστικού καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία και μιας διαταραγμένης γερμανικής καθημερινότητας, ελάχιστοι παρατηρούν το έγκλημα που λαμβάνει χώρα σε κακόφημο στενό της πόλης, εκεί όπου κείτεται το μαχαιρωμένο σώμα του Ντάβιντ Μπάουμαν. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουν οι ερευνητές προέρχονται από τον στρατιωτικό του φάκελο. Ο Μπάουμαν ήταν βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και εβραϊκής καταγωγής.

Όχι και πολλά για να ξεκινήσει ένας ερευνητής το έργο του. Σαν να μην έφτανε αυτό, η πίεση από τα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας είναι ασφυκτική.

Άλλωστε, πώς είναι δυνατό να γίνονται εγκλήματα σε μια πόλη που, πολύ σύντομα, θα συγκεντρώσει τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας όταν θα φιλοξενεί τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936;

Από το graphic novel, το Βρεγμένο Ψάρι του Volker Kutscher

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην υπόθεση του παιχνιδιού ρόλων με τίτλο «Ο βετεράνος», η ομάδα των συμμετεχόντων θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της αλλά και την ομαδική της ικανότητα για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, με επιλογές που αλλάζουν τη ροή των εξελίξεων ανά πάσα στιγμή, αποκαλύψεις που κρύβουν αναρίθμητες απαντήσεις αλλά και νέα ερωτήματα.

Το παιχνίδι εμπνεύστηκε το σενάριο από μυθιστορήματα του παγκόσμιας εμβέλειας Γερμανού συγγραφέα Volker Kutscher. Απευθύνεται σε ενήλικες και θα ολοκληρωθεί εντός μίας ζωντανής συνάντησης 2 ½ ωρών.

Θα καταφέρετε να ανακαλύψετε τα κομμάτια του παζλ, να ρίξετε φως στο παρελθόν και να συνδέσετε τα ευρήματά της έρευνάς σας με όσα συμβαίνουν στο παρόν;

Η Βιβλιοθήκη μυστηρίου σας περιμένει!

Από το graphic novel, το Βρεγμένο Ψάρι του Volker Kutscher

Ημερομηνίες διεξαγωγής παιχνιδιού:

Ώρα διεξαγωγής παιχνιδιών:

18:00-20:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Gamecraft* Creative Agency και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki.

*H Gamecraft είναι μία εταιρία που δραστηριοποιείται από το 2007 στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης πρωτότυπων εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές, όπως τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων (L.A.R.P – Live Action Role Playing), τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο, τα επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, η περιπετειώδης αφήγηση, η Δημιουργική Γραφή.

Το βρεγμένο ψάρι (Graphic Novel) του Volker Kutscher

Η προσαρμογή του πρώτου βιβλίου με ήρωα τον Γκέρεον Ρατ, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Babylon Berlin, σε Graphic Novel.

Έπειτα από ένα ατυχές περιστατικό δολοφονίας και σε μια στιγμή ­ραγδαίων αλλαγών στη Γερμανία, ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ μετατίθεται από την παλιά του θέση στην Κολονία σε μια νέα στο Βερολίνο.
Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια αστυνομική έρευνα για ένα ­κύκλωμα πορνογραφίας, όπου θα ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, ούτε καν την αστυνομία.

Με φόντο τη δεκαετία του 1920, στη γέννηση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, εν μέσω οικονομικών και πολιτικών δυσκολιών, διαδραματίζεται μια ιστορία διαφθοράς, λαθρεμπορίου και σκανδάλων.

Περισσότερες πληροφορίες:

Gamecraft Website

Goethe-Institut Thessaloniki

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία του Volker Kutscher από τις εκδόσεις μας!

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *