Ένα δωρεάν webinar για την τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας!

Δωρεάν webinar για γονείς, εκπαιδευτικούς και φροντιστές για την τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας σε συνεργασία με το Taλκ!

Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα, είναι να μιλάμε μαζί τους. Ωστόσο συχνά οι γονείς και οι παιδαγωγοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τα παιδιά.

Οι συζητήσεις είναι τετριμμένες ή γεμάτες ένταση ή, ακόμα χειρότερα, με διαρκείς συγκρούσεις. Πώς, λοιπόν, θα βρούμε τον τρόπο να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και ουσιαστικές συζητήσεις μαζί τους, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν; Πώς θα δημιουργήσουμε σχέσεις με λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερη χαρά, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον;

Το Free Press για γονείς Τaλκ και οι Εκδόσεις Διόπτρα διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 19:00, δωρεάν webinar για γονείς, εκπαιδευτικούς και φροντιστές, βασισμένο στο βιβλίο της Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας.

Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

Τις μεθόδους που προτείνει η Rolland και τους τρόπους που θα οδηγήσουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά παρουσιάζουν οι:

  • Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος και μεταφράστρια του βιβλίου
  • Πελιώ Παπαδιά, MSc Πολιτισμικές Σπουδές και Ανθρώπινη Επικοινωνία και αρχισυντάκτρια του Τaλκ και του www.talcmag.gr

Κατά τη διάρκεια του webinar, όπως και μετά το τέλος του, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μπορούν να υποβάλλουν γραπτώς τυχόν απορίες και ερωτήσεις.

  • Πότε: Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στις 19:00
  • Πού: Στο Zoom, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/85759310721 και live αναμετάδοση στη σελίδα Facebook του Τaλκ

Σημείωση: Το Webinar θα μαγνητοσκοπηθεί. Εφόσον το παρακολουθήσετε μέσω Zoom, συναινείτε στη μαγνητοσκόπηση (μπορείτε να μπείτε με ψευδώνυμο). Οι κάμερες και τα μικρόφωνα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα παραμείνουν κλειστά. Οι ερωτήσεις θα τεθούν στο chat.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *