Απλώνω ευτυχία: Μια δράση για καλό σκοπό!

Η ακτιβιστική δράση «Απλώνω ευτυχία» που με τόση επιτυχία οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό Γεωργία Σολωμού σε περισσότερα από 100 σχολεία σε όλη την Κύπρο έρχεται και στην Ελλάδα.

Η δράση ευελπιστεί να «απλώσει ευτυχία» στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο στην Ελλάδα και να διδάξει στην πράξη τις αξίες του εθελοντισμού στα παιδιά. Το «Απλώνω ευτυχία» είναι μια ακτιβιστική δράση για καλό σκοπό και το σύνολο των εσόδων θα δοθούν απευθείας από εσάς στον Σύλλογο «Φλόγα» για τα παιδιά.

Το παράδειγμα της Κύπρου

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και έχει βραβευτεί από τον ΟΠΑΠ για την κοινωνική της προσφορά και από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση μικρών εθελοντών για κοινό σκοπό που έγινε ποτέ στην Κύπρο και για το μεγαλύτερο ποσό που μαζεύτηκε ποτέ από τα παιδιά για τα παιδιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα παραδόθηκαν στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή», που είναι ο αντίστοιχος του Συλλόγου «Φλόγα» στην Ελλάδα, περισσότερα από 100.000 ευρώ

Η δράση εν συντομία ακολουθεί τα εξής στάδια:

  1. Διαβάζεται και συζητείται το μήνυμα του βιβλίου της κ. Γιώτη Τα Φλάφ της ευτυχίας. Μπορείτε να πλαισιώσετε την ανάγνωση του βιβλίου με δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό υλικό (εδώ).
  2. Τα παιδιά αποτυπώνουν σε ένα μπλουζάκι τι τα κάνει ευτυχισμένα (κάτι για το οποίο νιώθουν ευγνωμοσύνη).
  3. Θέλοντας να απλώσουν ευτυχία και στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, εμπλέκονται σε εθελοντικές δράσεις, µε χορηγούς συγγενείς και φίλους/ες για να μαζέψουν τις εισφορές τους.
  4. Απλώνεται στο σχολείο η «μπουγάδα της ευτυχίας» και παραδίδονται στον Σύλλογο «Φλόγα» οι εισφορές των παιδιών. Οι εισφορές αυτές χρησιμοποιούνται για να στηριχθούν τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και οι οικογένειές τους.
  5. Έπειτα οι μπουγάδες των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση μπορούν να ενωθούν σε κάποιο σημείο της πόλης/κοινότητας, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλους/ες.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να διδάξουμε στα παιδιά στην πράξη τον εθελοντισμό, σκεφτήκαμε ότι ίσως σας ενδιαφέρει να οργανώσετε μια τέτοια δράση στο σχολείο σας, ως συνέχεια της δουλειάς που έχετε ήδη κάνει µε Τα Φλαφ της ευτυχίας, αλλά και ξέχωρα από αυτή.

Υπάρχει διαθέσιμο υποστηρικτικό υλικό με λεπτομερείς οδηγίες για να οργανώσετε τη δράση στο σχολείο σας, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε και απευθείας με την κ. Σολωμού στο georgia.asolomou@gmail.com για να σας βοηθήσει με την εμπειρία της στην Κύπρο.

H Γεωργία Σολωµού είναι εκπαιδευτικός και πιστοποιημένη life coach για παιδιά στην Κύπρο. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα της κ. Μαρίνας Γιώτη και έχει συν-επιµεληθεί επιστημονικά το Γέτι+, Ημερολόγιο θετικής σκέψης και δημιουργήσει το εκπαιδευτικό υλικό για τα βιβλία της «Γέτι, η δύναμη του ακόμη» και Tα Φλαφ της ευτυχίας από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 και από τότεφωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Ο σύλλογος συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

2 Comments

  1. Ασημίνα Κοτσιά

    Καλησπέρα σας
    Είμαι νηπιαγωγός κι ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα αυτό την σχολ.χρονιά 2024-2025
    Σας παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει και πότε να δηλώσω συμμετοχή σαν Νηπιαγωγείο.
    Καλές Απόκριες και συγχαρητήρια!!!!

    1. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

      Το «Απλώνω ευτυχία» ήταν μια συγκεκριμένη δράση που πραγματοποιήσαμε. Αν θέλετε κάποιον συγγραφέα μας να επισκεφτεί το νηπιαγωγείο σας ή να κάνει οποιαδήποτε άλλο δράση, παρακαλούμε πολύ να στείλετε ένα email στο αρμόδιο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στο pr@dioptra.gr.

      Ευχαριστούμε θερμά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *