Μια γιορτή που μας ενώνει καθημερινά!

Έχουμε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχουμε γνωρίσει διαφορετικούς ανθρώπους, έχουμε υπάρξει κομμάτι συναρπαστικών ιστοριών. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, τα έχουμε πετύχει μέσα από τα βιβλία.

Σε εκείνα ανατρέχουμε για συμβουλές κι έχουμε στο μυαλό μας «κολλημένες» παραγράφους με τις οποίες πορευόμαστε. Σε εκείνα ανατρέχουμε όταν θέλουμε να δραπετεύσουμε από την καθημερινότητά μας. Χάρη σε εκείνα, τα βράδια μας έγιναν καλύτερα και τα πρωινά της Κυριακής αποκτούν διαφορετικό νόημα. Τα κουβαλάμε παντού μαζί μας. Και μέσα μας.

Αγαπημένη συνήθεια; Να τρυπώνουμε μέσα σε βιβλιοπωλεία και να ανακαλύπτουμε το επόμενο. Γιατί πάντα υπάρχει χώρος για ακόμη ένα στη βιβλιοθήκη μας.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει την ίδια ημέρα τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ, με τη φιλοδοξία η διοργάνωση να επεκτείνεται σε όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν.

Σε δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους διοργανώνονται μία ή περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίου με πολλούς αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες οι οποίοι υποδέχονται και συνομιλούν με το κοινό.

Από την Αττική ως την Κρήτη και από το Νότιο Αιγαίο μέχρι την Κεντρική Μακεδονία, στο greekbookday.gr μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Περιπάτου ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και να επιλέξετε εκείνες που σας ενδιαφέρουν.

Για όσους μένετε Αθήνα, δίνουμε και μαζί ραντεβού στις 22 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 14:00 στο βιβλιοπωλείο μας Books & Life, στη Σόλωνος 93-95.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και την επέτειο για τα 140 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, θα γίνει μια συζήτηση για τη διαχρονικότητα του μεγάλου στοχαστή.

Θα μιλήσουμε για το διαρκές ανηφόρισμα του ανθρώπου. Διαβάζοντας τα έργα του διακρίνεις ότι τα ερωτήματα που τον βασάνιζαν είναι διαχρονικά και μάλιστα σήμερα είναι κεντρικά στις δικές μας αναζητήσεις. Η ένταση του καινούργιου, η δύναμη του κλασσικού, από έναν από τους ικανότερους αφηγητές της χώρας μας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *